Şimdi Ara

AMD Athlon II X3 435 2.9 Ghz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Crysis 2 oynarken açıldıktan 10 dakka sonra mavi ekran verdi. Ramlari MEMTEST ile kontrol ettim sorun yok. Ancak işlemcinin 4. çekirdeğini biostan ACC ile açmıştım. Sorun bu olabilir mi?

Sistem:

Anakart Biostar TA790GX A3+
    AMD Athlon II X3 435 => Phenom II X4 b35
    Ram Slot1: Team Elite 1333Mhz Slot2:Hi-Level 1333Mhz
    PCIE: HIS HD 6850

• Mavi ekran hatalarının bir çok nedeni vardır ama büyük ölçüde ramlerden ya da işletim sisteminden kaynaklanabilir, hata kodunu not alıp web üzerindne aratabilir ya da burada paylaşabilirsiniz.

İlk etapta ramlerinizin ayarlarını kontrol edin olması gerektiği gibi frekans ve zamanlama ile çalışma voltajını kontrol edin.
  • leon hocama ilave olarak boyle durumlar icin bluescreen viewer adli bir program var..mavi ekran hatasi oldugunda windows dizini altina dmp uzantili hata dosyasini kaydediyor.eger bakayim derseniz programi bir aratin nasil kullanildigi hakkinda bilgi sahibi olabilirsiniz.
    bu programla mavi ekran hatasini ben gidermistim.kolay gelsin
  • 4. cekirdegi kapatip oynadiginda hata almazsan sorun acilan cekirdektedir.%100 yuke bindirmek icin prime95 isimli programi indirip deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

4. cekirdegi kapatip oynadiginda hata almazsan sorun acilan cekirdektedir.%100 yuke bindirmek icin prime95 isimli programi indirip deneyebilirsin.

Sorundan sonra 4. çekirdeği kapatıp 3-4 kere oynadım; sorun olmadı. 4 çekirdekle OCCT diye bir programla 1saatlik test yapayım dedim. Başla tuşuna basıp TV seyretmeye gittim. 15-20 dakka sonra geldiğimde sistem kapanmıştı. Niye kapandı tam anlayamadım ama büyük ihtimalle CPU fazla ısındığı için sistem kendini kapattı. Bu arada 30 dakka Crysis 2 den sonra CPU 75 derece oluyor normal mi? Boşta ise genelde 45 derece. Sıcaklıklar anormal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asezer80 -- 14 Kasım 2011; 15:53:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asezer80

quote:

4. cekirdegi kapatip oynadiginda hata almazsan sorun acilan cekirdektedir.%100 yuke bindirmek icin prime95 isimli programi indirip deneyebilirsin.

Sorundan sonra 4. çekirdeği kapatıp 3-4 kere oynadım; sorun olmadı. 4 çekirdekle OCCT diye bir programla 1saatlik test yapayım dedim. Başla tuşuna basıp TV seyretmeye gittim. 15-20 dakka sonra geldiğimde sistem kapanmıştı. Niye kapandı tam anlayamadım ama büyük ihtimalle CPU fazla ısındığı için sistem kendini kapattı. Bu arada 30 dakka Crysis 2 den sonra CPU 75 derece oluyor normal mi? Boşta ise genelde 45 derece. Sıcaklıklar anormal mi?

anormal sıcaklıklar,bende de athlon ii x3 435 var
    boşta 30 derece ,kasada fan bile yok

• quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

quote:

Orijinalden alıntı: asezer80

quote:

anormal sıcaklıklar,bende de athlon ii x3 435 var
    boşta 30 derece ,kasada fan bile yok

Hocam 4.çekirdek sorunlu malesef ...75 derece yüksek sayılabilir..mavi ekran gelmesinin sebebi ısınma olabilir...ancak işlemciyi 3 çekirdek kullanırken de birşey kaybetmezsiniz...ekran kartı hd6850 ..x3 2.9 bu ekran kartına yeterli gelir zaten ;) yeterli gelmezse biraz oc ile 3.4 ghz falan yaparsınız işlemciyi en fazla ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.