İyi akşamlar, İşlemcim isteklerimi yeterince karşılayamadığı için overclock işine girdim. İlk defa yapıyorum. İlk sistem özelliklerimden başlayayım. Anakart: Gigabyte GA-M68MT-S2 rev 3.1 Ekran Kartı: Asus Gtx 750 Ti (Tek-Fan) Ram: 8 GB 1333 Mhz PSU: 500W Cooler Master Soğutucu: Stok Eski sistem darboğaz oluyor. 4.çekirdek ve L3 açılamıyor.
Normalde işlemcim boşta 33 prime95 blend testinde ise yarım saat ardından 57 dereceyi gördü maksimum. Fanlar otomatik devir. Ben de işlemci saat hızını değiştirmek istedim. FSB ile oynamadım base fsb 16.5 3.3 Ghz fabrika çıkışlı. 16.5 X 200 :3300 16.5 X 206 :3395 civarı yaptım. Sıcaklıklar yine aynı ve stabil. Sorun yok
Açıkçası sorun şimdi başlıyor. 100 mhz artırarak nereye kadar gidebilirim bilmiyorum gerçekten. Voltaj yetmeyip bios sıfırlama ile uğraşmak istemiyorum. Şimdi maks gideceği yeri bulup voltajsız sonra yavaş yavaş mı voltaj versem diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
netten ayni anakartla yapilan ayarlara bakabilirsin 3.6 yi anca bulur o cpu fazla zorlama derim anakart iyi bisi olsa 3.8-4ghz arasi gorurdun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme