Şimdi Ara

AMD ATLHON X2 4200'e EN FAZLA NEKADAR VOLTAJ VERİLEBİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merabalar.. başlıkta belirttiğim işlemciye en fazla nekadar voltaj verebilirim sınır nedir?
    anakartta default voltaj 1.250 şeklinde bunu nekadar arttırmalıyım...
    teşükkürler

• Mesele sadece voltaj da bitmiyor.Bu işler bu kadar basit değil...
    İstediğin kadar voltaj verebilirsin ama voltaj verdikçe işlemci ısınacağı için soğutucuna ve kasa içi havalandırmaya da bağlı.Stok fan kullanıyorsan ortalama 1.45 V e kadar verebilirsin.Diğer bir taraftan işlemcin Windsor olduğu için Brisbane lerden daha fazla ısınır...
  • kardeşim sistemin ne.?
    anakartın ne?
    soğutma ne kullanıyorsun?
    power suplly kaç wat?

öyle ya yaz ki yardımcı olalım
    yada şöyle yap sen fazla fazla ver güm olduktansonra fazlasını geri alırız
  • Arkadaşlar bende aynı dertten muzdaribim.En son 2.87 ghz de +0.25 volt vermiştim.İşlemcim 12 cmlik egzos fanı + stok fan ile ilk defa 47C yi görmüştü.Voltaj verip işlemci hızlandıkça kendimi tutamıyorum:))Hakikaten bu voltaj olayının sınırı nedir?
  • Hocam fazlasını alırız harbiden sen yap yap

C-TİMİ hocamında dediği gibi sistem özelliklerini yazarsan sana daha iyi yardım edebiliriz!.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C-TİMİ

kardeşim sistemin ne.?
    anakartın ne?
    soğutma ne kullanıyorsun?
    power suplly kaç wat?

öyle ya yaz ki yardımcı olalım
    yada şöyle yap sen fazla fazla ver güm olduktansonra fazlasını geri alırız

aslında sistemimle ilgili çok ayrıntılı bi topic açmıştım cevap alamadım... bende işi biras kısa yoldan çöziim dedim fenada olmadı aslında dikkat çekmesi bakımından...
    olay şudur GİGABYTE GA-MA69G-S3H anakart, işemci malum X2 4200, 1x1gb kingston ddr2, psu asus 350w, ayrıca stock fan.. standart..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfrw -- 14 Ocak 2008; 17:52:47 >

• İşlemcilerde voltaj sınırı diye birşey aslında yoktur.[Uçuk değerler dışında]Siz iyi soğutabildiğiniz sürece voltajı verebilirsiniz sorunsuzca.Yalnız voltaj yükseldikçe sağlamlık açısından daha düşük sıcaklık şart.
  • Evet bak kardeşim
    1.maksadın overclock yapmaksa 350w power yanlış bir seçim amd 4200 kafadan standart olarak zaten 65w tüketimi var ki sen birazdaha volt vermekten bahsediyorsun
    diğerlerini saymıyorum.ekrankartı+hdd+vs.bunlarında bir enerji çekimi var işlemcine dilediğin kadar volt verebilirsin
    iyi soğut ve iyi bir power olmak şartıyla ben senin sistemine bu olayı uygun görmedim..

işe iyi bir power almakla başla saygılar kardeşim...

sakın seni voltaj verdim çalışıyor olayı yanıltmasın
    350w power suplly zor durumda kalacaktır

ama istersen en güzel tavsiyeyi yapayım
    bu işe bulaşma hasta olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TİMİ -- 14 Ocak 2008; 19:19:48 >
  • eyvallah işlem tamamdır... zaten maksatım bu sistemle yapılabilecek maksimum değerli öğrenmekti..
    kafamda bazı şeyler şekillendi... yardımlarınız için sağolun... iyi çalışmalar....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.