Şimdi Ara

AMD, DirectX12 İle Gelecek İki Büyük Özelliği Tanıttı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  
         AMD tarafından yapılan açıklamaya göre DirectX12 ile hayatımıza iki yeni özellik katılacak. Multi-Threaded ve Async Shaders olarak adlandırılan bu iki özellik ile çok çekirdekli işlemcilerde GPU'nun göndermiş olduğu komutlara cevap alma süresi minimuma indirilmiş olacak.

AMD'nin çok sayıda çekirdeğe sahip olan modelleri, DirectX12'nin gün yüzüne çıkması ile birlikte oyunlarda büyük bir performans artışı sağlayacak.

DX12 ile hayatımıza katılacak özellikler 5 madde ile açıklanmış:

1- API (Application Progamming Interface - Uygulama Progamlama Arayüzü) üzerinden işlemciye gönderilen komutlardaki gecikme süreleri azalmış olacak.
    2- İşlemciyi yoracak görevler yeni API sayesinde daha az zamanda tamamlanacak.
    3- Çekirdek başına düşen görev dağılımı, çekirdek sayısı 4'ten fazla olan işlemcilerde daha başarılı hale getirildi.
    4- Yeni API ile CPU'nun gücü tam olarak açığa çıkmış olacak.
    5- Ekran kartları tüm işlemci çekirdekleri ile aynı anda iletişim halinde olacak.

AMD tarafından yapılan bu açıklamaların hayata geçmesi ile günümüzde kullanılan ekran kartları ve işlemcilerin büyük ölçüde performans artışlarını ortaya çıkaracağını düşünüyoruz. Siz ne dersiniz ?

• tam benim islemci icin iyi seyler

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 ciktip gördükten sonra performansini ,PC toplayabilirim sanirim.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Umarim beklendigi gibi olur fos cikmaz

• MSI GX70 3BE sisteme ilaç olur. İşlemci darboğaz oluyordu. Grafik kartı güçlüydü ama işlemci hesap yapamıyordu. DirectX 12 ile güçlenir inşallah

• intele bu yenilikler gelirmi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 24 Nisan 2015; 16:34:30 >
  • bunlar amd nin kendi özel durumu mu yoksa bu olay tüm işlemciler için geçerli de amd kendine ait rakamları mı veriyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amd anlatıyor çünkü çekirdek verimliliğinden kaybettiği noktayı köşede yatan çekirdekleri devreye sokarak kapatmış olacak. intelde zaten tek thread güçlü olduğundan iş yükünü diğer çekirdeklere ölçeklemesede idare ediyordu. bu teknolojiler intel için de geçerli, nimetinden amd daha çok yararlanacak ama. intelde bol çekirdek düşük verimli işlemci yok çünkü

• Windows 10 bomba gibi geliyor DX 12 ilaç gibi gelecek PC piyasasına .

• Insanlah g75vw e ilac gibi gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Insanlah g75vw e ilac gibi gelir
    Bu da bir şey mi? Xboxone dx12 ve esram'in yardımıyla beraber, 720p'den 4k'ya geçiş yapacak.
  • Windows 10 satışlarını artırabilmek için biraz gazlama geliyor bana bunlar.

Windows 10 çıkıp gerçekten bu performans artışını görmeden haybeye işletim sistemi değiştirmeyi mantıklı bulmuyorum.

Görelim bakalım gerçek testleri ona göre bakacağız duruma.
  • Her daim, yeni bir ürün çıkacağı zaman fazla atılır tutulur ve çok şey vaat edilir, beklemek,görmek lazım, tek düşündüren şey para harcamadan daha fazlasını kazanacaksınız demeleri, bu söylem ticari firmalara ters, firmalar bunu bu şekilde lanse ediyor ve bunun altında bir bit yeniği olduğunu düşünmeden edemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Bu da bir şey mi? Xboxone dx12 ve esram'in yardımıyla beraber, 720p'den 4k'ya geçiş yapacak.

Abi, Cloud nasıl unutursun ? Esram ve DX12 ile 2K ya Cloud ile 4K ya geçiş yapacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

<blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: GT_55<br> <br> Bu da bir şey mi? Xboxone dx12 ve esram'in yardımıyla beraber, 720p'den 4k'ya geçiş yapacak.<br> </blockquote><br> Abi, Cloud nasıl unutursun ? Esram ve DX12 ile 2K ya Cloud ile 4K ya geçiş yapacak.

Şakacı şeyler sizi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Vahlok

<blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Mactavish-<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: GT_55<br> <br> Bu da bir şey mi? Xboxone dx12 ve esram'in yardımıyla beraber, 720p'den 4k'ya geçiş yapacak.<br> </blockquote><br> Abi, Cloud nasıl unutursun ? Esram ve DX12 ile 2K ya Cloud ile 4K ya geçiş yapacak.</blockquote><br><br>Şakacı şeyler sizi :D

Sakayi size yukarda ki arkadaslar degil MS in ta kendisi yapti xbox one yi cikararak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

quote:

Orijinalden alıntı: Vahlok

<blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Mactavish-<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: GT_55<br> <br> Bu da bir şey mi? Xboxone dx12 ve esram'in yardımıyla beraber, 720p'den 4k'ya geçiş yapacak.<br> </blockquote><br> Abi, Cloud nasıl unutursun ? Esram ve DX12 ile 2K ya Cloud ile 4K ya geçiş yapacak.</blockquote><br><br>Şakacı şeyler sizi :D

Sakayi size yukarda ki arkadaslar degil MS in ta kendisi yapti xbox one yi cikararak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 24 Nisan 2015; 19:11:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Abi ben 8k diye duydum, emin misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: experienced

Her daim, yeni bir ürün çıkacağı zaman fazla atılır tutulur ve çok şey vaat edilir, beklemek,görmek lazım, tek düşündüren şey para harcamadan daha fazlasını kazanacaksınız demeleri, bu söylem ticari firmalara ters, firmalar bunu bu şekilde lanse ediyor ve bunun altında bir bit yeniği olduğunu düşünmeden edemiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel

Windows 10 satışlarını artırabilmek için biraz gazlama geliyor bana bunlar.<br> <br> Windows 10 çıkıp gerçekten bu performans artışını görmeden haybeye işletim sistemi değiştirmeyi mantıklı bulmuyorum.<br> <br> Görelim bakalım gerçek testleri ona göre bakacağız duruma.

arkadaşlar bit yeniği falan yok ortada, mantle den haberiniz yok herhalde. dx11 in tüm kirli çamaşırları ortaya çıkardı AMD, malum kendi cpu tarafında sıkıntılı ama dx12 ile durumu toparlayacak. yani dx11 in sistemleri fazla kastırdığı bir gerçek ve nvidia nın da AMD gibi kendi API sini geliştirmesi dx için ciddi tehlike arz ediyor. zaten microsoft windows 8 ile batırdılar, mobil ve konsol tarafında da durum hiç iç açıcı değil. windows 10 microsoft için çok önemli ki gösterilen test videolarında dx12 nin yapabildikleri ortada ama en büyük gelişme tam manasıyla dx12 için geliştirilen oyunlar için mümkün olacak ve tabi ki optimizasyon tarafında.

• Bakalım AMD'nin mantle da iddialıydı ama pek yararını göremedik.DirectX 12 acaba şuan piyasada olan ekran kartları ile nasıl bir uyumluluk, performans gösterecek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.