Şimdi Ara

AMD FSR 3.1, Sony’nin PC portlarına geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD FSR 3.1, Sony’nin PC portlarına geldi
    AMD'nin kaliteyi önemli ölçüde artıran FSR 3.1 güncellemesi niahyet oyunlara geliyor. Yapılan açıklamaya göre Horizon Forbidden West, Ratchet & Clank Rift Apart, Ghost of Tsushima, Spider-Man Remastered ve Spider-Man Miles Morales olmak üzere beş adet birinci parti PlayStation oyununun PC portlarında FSR 3.1 kullanıma sunuluyor. Bu oyunların hepsi Nixxes’in portları konumunda. Bunların yanında God of War Ragnarök için de FSR 3.1 güncellemesi çok yakında çıkacak.

AMD FSR 3.1 beş oyuna eklendi

Bu yılın başlarında duyurulan AMD'nin FSR 3.1 güncellemesi, FSR yükseltme kalitesini önemli ölçüde artırırken AMD'nin kare oluşturma teknolojisini de DLSS ve XeSS gibi diğer yükseltme teknolojileriyle birlikte kullanılabilecek şekilde ayrıştırıyor. AMD'nin FSR 3.1 yükseltme ve kare üretimi platformdan bağımsız olarak çalışabiliyor, dolayısıyla diğer firmaların ekran kartlarında da çalışıyor.

Ayrıca Bkz.Epic Games Store'da haftanın ücretsiz oyunu belli oldu

Radeon sahiplerini ise FSR yükseltme için görüntü kalitesindeki iyileştirmeler bekliyor. AMD, FSR 3.1'in zamansal kararlılığı artırdığını, titremeyi ve parlamayı azalttığını ve daha az gölgelenmeye neden olduğunun altını çiziyor. AMD, yeni sürümünü FSR 2.2 ile karşılaştırarak aradaki kalite farkını da gösteriyor.

AMD FSR 3.1, Sony’nin PC portlarına geldi
    AMD, kendi testlerine dayanarak RX 7000 serisi ekran kartlarda FSR 3 nesliyle kare hızlarının ortalama 3,3 kat arttığını söylüyor. Performans iyileştirmelerinin yanında FSR 3’ü destekleyen oyun sayısı da giderek artıyor. AMD, FSR 3 desteğinin mevcut ve gelecek 60 oyunda olduğunu açıkladı.

Kaynak:https://community.amd.com/t5/gaming/amd-fsr-3-1-now-available-fsr-3-available-and-upcoming-in-60/ba-p/692000

• Upscaling'i biraz geliştirmişler ama hala sorunlu, XeSS seviyesine bile gelememiş.

• FSR kadar boş beleş birşey yok hem görüntü çamur gibi oluyor hemde aşırı input lag yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt

Görüntü kalitesi ve gecikme sorunu bu güncelleme ile birlikte çözüldü artık DLSS'e benzer bir sonuç var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fsr yerine Steam'den Loseless Scale alın kullanın. Her oyunda çalışıyor ve frame generation yapabiliyor kendi yöntemi ile. Kara büyü gibi. Fsr'dan fersah fersah iyi. Üstelik upscale desteği olmayan oyunlarda da çalıştırabiliyorsunuz. Misal ben Elden Ring'i 2k oynayabiliyorum sayesinde. Hatta öyle bir özellik var ki, Fsr'ın kendisini bile açabiliyorsun Elden Ring'de.

• Bazı sebeplerden dolayı masaüstü bilgisayarımı gen4 veya gen5 platformuna terfi ettiremedim. Bilgisayarım hala gen3 platformunda olmasına rağmen intel core i5 işlemcim, nvme ssd, 16 gb ram ve amd radeon rx6600 orta derece ekran kartıyla (bir tek ekran kartı yeni sayılır) "Ghost of Tsushima" oyununu 1080p High ayarlarda fps droplar olmadan oynayabiliyorum.
    Teklemeden bu oyunu nasıl oynayabildim, ilk önce çok şaşırdım, sonra sebebini anladım.

Demem o ki; Ekran kartındaki Fsr 3.0 teknolojisi olmasa idi bu eski bilgisayarda bu oyunu biraz zor oynardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 29 Haziran 2024; 11:59:24 >
  • FSR 2'ye göre epey ilerleme kaydetmişler. AMD FSR 3.1, Sony’nin PC portlarına geldi 

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Onunla hiç alakası yok. Her şey optimizasyonda bitiyor. O kartla bahsettiğin oyunu fsr açmadan bile 1080p'de rahat oynarsın. Zorunda kalmadıkça kullanmayın. Ama DLSS yapay zeka destekli olduğu için hızlı bir şekilde gelişti. Zorunda kalmasanız bile kullanılabilecek bir teknoloji.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt
    Quality modunda kötü görünmüyor. Zaten zorunda kalmadıkça kullanılmamalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

Haklısın hocam, optimizasyon iyi değilse FSR de fayda etmiyor.

• Ratchet - Clank'te denedim. Frame Gen açıp XeSS seçtim ciddi FPS artışı oldu. Miles Morales'te de FG + DLSS yaptım onda da epey FPS artışı oldu. Keşke her oyuna gelse.

• Teslaman kullanıcısına yanıt

FG için neleri seçmek gerekiyor bende olmadı ya da çözemedim. Bir de hud'larda sorun oluyor mu FG desteği olmayan oyunlarda açınca? fsr3 to dlssg diye bi mod var onda mesela hudlar altyazılar vs bozuluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.