Şimdi Ara

AMD FX 8300 OC için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mevcut sistemim;

AMD FX AM3+ PLATFORM
    AMD FX 8300 AM3+ 3.3 GHZ Vishera CPU
    Zalman LQ315 Ultimate Liquid CPU Cooler
    Gigabyte 970A-UD3P Motherboard | G-SKILL RipjawsX DDR3 1866Mhz 2x8 GB
    MSI AMD Radeon™ R9 380 GAMING 4G
    Kingston FURY 120 GB SSD | Western Digital Caviar Blue 4TB SATA3 HDD
    Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 HDD | Seagate 1TB SATA3 HDD
    Cooler Master RS-600 B 600Watt
    Zalman Z12 PLUS Black Case

Şeklinde.

İşlemciye OC atmayı düşünüyorum. 4 ya da 4.2 Ghz benim için yeterli olur.
    Daha üstüne gerek yok oyundan ziyade Autocad, 3DMAX, Adobe ve Corel programları
    kullanıyorum. Yarı Profesyonel işler yapıyorum.

Şimdi sorum şu;
    Gigabyte 970a-ud3p bu işlem OC için yeterli midir ?

Elimde Zalman LQ315 Sıvı soğutma var ve maksimum yükte 25-26 dereceyi geçmiyor Stock
    değerlerinde.

Biostan Hangi ayarları kapatmam DISABLE yapmam lazım?

Turbo Boost ayarı?
    C1E
    C6
    APM
    Cool&Quiet

gibi ayarlardan hangileri kapatılacak ?

İkinci sorum ise şu;
    CPU voltajı kaç olmalı ?
    CPU NB Voltajı kaç olmalı ?

Bazı forumlarda 1.28V ile 4.0de rahat OC olduğu söyleniyor.
    3.9-4-4.2 Ghz bandı için CPU, NB voltlarını kaç önerirsiniz?

Son sorum ise;
    Prime ya da AIDA'da stres testini kaç dakika ya da saat uygulamalıyım ?

Sıcaklık konusunda sorun yaşayacağımı sanmıyorum hem kasam derli toplu
    hava silkülasyonu olarak hemde işlemci soğutucum gayet iyi soğutuyor
    eski hava soğutma sistemime göre.

Bilen bi arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.

Edit:
    Daha önce 790FX anakartımla Phenom II X4 810 işlemcimi 4 sene OC li kullandım.
    Acemi değilim bu konuda lakin Anakart 970 (990 değil) serisi ve FX olunca daha önce hiç OC
    yapmadığım için FX işlemcilerde stabile yakın değerleri bilen birine danışmak istedim.

• Yorum yapacak, öneride bulunacak kimse yok mu ki arkadaşlar?
  • Turbo boost ve Cool&Quiet i devre dışı bırak. 4.0 ghz için voltaj vermene gerek yok anakartta sıkıntı çıkarmaz. 4.2 için az bir voltaj işini görür tabi ama anakarta da bağlı olarak daha fazla vebilirsin onu stres testinde anlarsın. NB voltajına elleme oto da kalsın nasıl olsa yaptığın oc pek birşey değil onu anakart ayarlar. Bu arada 970 anakart o değerleri rahatlıkla kaldırı merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greylights

Turbo boost ve Cool&Quiet i devre dışı bırak. 4.0 ghz için voltaj vermene gerek yok anakartta sıkıntı çıkarmaz. 4.2 için az bir voltaj işini görür tabi ama anakarta da bağlı olarak daha fazla vebilirsin onu stres testinde anlarsın. NB voltajına elleme oto da kalsın nasıl olsa yaptığın oc pek birşey değil onu anakart ayarlar. Bu arada 970 anakart o değerleri rahatlıkla kaldırı merak etme.

1.24-1.28 Değer aralığında bi voltaj işimi görür öyleyse?
    Stock kendi hızındayken 1.21 volt ile çalışıo çünkü.

NB'ye voltaj vermiyorum tamam autoda bırakırım onu.
    Cool and Quiet, Turbo boost'u kapatırım. Kendisi yukarı
    çekmesin diye.

Peki bunların dışında,
    C1E, C6, APM gibi ayarları da kapatmam gerekir mi ?

Son olarakta,
    Kaç dakika stres testi uygulayayım ?
    30 dakika yeterli olur mu ?
    Sıvı soğutma var bende ve maksimum yükte
    en fazla kaç dereceye kadar işlemci zarar görmez?

Cevaplarsanız çok sevinirim.

• Aynen o değerler işini görür. C1E vs yi kapatmana gerek yok zaten oc öyle aşırı yapmıyorsun. Hem eğer anakartında oc modu varsa bios da, onu aç zaten otomatik olarak kapatıyor onları. İşlemci 70 dereceye kadar sıkıntı çıkarmaz. Stres testi değilde sen kendi programlarınla zorla. Dediğim gibi işlemci o değerde zorlanmaz. Herkes tutturmuş stres testi diye sanki oc rekoru kıracak gibi . Stres testinden geçip oyunda çakılan birsürü pc gördüm. Mesela ben 4.8 ghz yi gördüm imzamdaki sistemle, stres testinde 40 dk kaldı hiçbir şey olmadı. sonra oyuna girdim fulledim herşeyi biraz oynayınca tıkandı kaldı pc. O testlere çok güvenme. Test olarak sen pc de ne iş yapıyorsan o iş üzerinden yüklen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greylights

Aynen o değerler işini görür. C1E vs yi kapatmana gerek yok zaten oc öyle aşırı yapmıyorsun. Hem eğer anakartında oc modu varsa bios da, onu aç zaten otomatik olarak kapatıyor onları. İşlemci 70 dereceye kadar sıkıntı çıkarmaz. Stres testi değilde sen kendi programlarınla zorla. Dediğim gibi işlemci o değerde zorlanmaz. Herkes tutturmuş stres testi diye sanki oc rekoru kıracak gibi . Stres testinden geçip oyunda çakılan birsürü pc gördüm. Mesela ben 4.8 ghz yi gördüm imzamdaki sistemle, stres testinde 40 dk kaldı hiçbir şey olmadı. sonra oyuna girdim fulledim herşeyi biraz oynayınca tıkandı kaldı pc. O testlere çok güvenme. Test olarak sen pc de ne iş yapıyorsan o iş üzerinden yüklen.

Tamam dostum. Auto OC modu var anakartta onu açınca 3.6 ghz yapıo işlemciyi otomatik olarak bütün çekirdekleri.

Ama ben 4.0 ya da 4.2 yapsam yeterli bana 8350 değerlerinde çalıştırayım yeter.

O zaman bi yarım saat render biraz da Battlefield 4'te denerim sıkıntı cıkmazsa sorun olmaz demektir.

Bu arada son bi sorum voltajın biraz yüksek ya da düşük olması işlemci de ısınmaya sebep olur mu ?

• voltajın yüksek olması ısınmaya yol açabilir. Düşük olması ise işlemcinin kararsız çalışmasına yol açar ve ya pc tıkanır yada mavi ekrana atar. sen direk oc modu aç sonra 4ghz yi seç ve rest at
    Bu arada render da ve oyunda sıcaklık değerlerini at bende kontrol amaçlı bakayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.