Şimdi Ara

AMD FX için soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar amd fx 8320 kullanıcısıyım bilindiği gibi soket fanı çok gürültü çıkartıyor soğutması ise bende yük altında şu an 53 derece normal de 42 derece... Ama fanı değiştirmek istiyorum sunbeam ccf veya cooler master v8 ya da evo 212 arasında kaldım düşünceleriniz nelerdir acaba bunlar ile ilgili

• FX-8320 ile 212 Evo kullanıyorum, işlemciyi 4ghz'ye çektim gayet memnunum. Ses var ile yok arasında. Prime95 testine soktum 30dk boyunca max 48 gördü ( Odam ılıktı). Normal oyun oynuyorum 42 dereceyi geçmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tentani -- 12 Ocak 2014; 21:13:22 >
  • sunbeam ccf alma şu an aynı işlemciyi kullanıyorum soğutmmasından memnun değilim. Overclocklu iken fan son devirde (1800) 70 dereceyi geçiyor primede, oyunlarda ise 60 civarı dolaşuyor. Overclocksuz kullanımda stok fanda daha iyi soğuttuğunu söyleyemem, ama sessizlik istiyorsan fan 1300 devirde sıfır ses ile yeterli soğutma sağlıyor.
  • SubSero S kullanıcısına yanıt
    Bütçe varsa imzamdakini al
  • en kötüsü içlerinde 212 evo.ama yapacağın overclocka göre en alınası da o.yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 4ghzde serin bir şekilde kullanırsın evoyla.5leri filan denemek istiyorsan voltajı verince evo yetersiz kalır tabi.gerek yok bence o kadar hıza.ama benim tavsiyem evo da değil.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3772
  • dostum imzamdaki sistemde akasa venom voodoo kullanıyorum genelde 4.6 ghz'de kullanıyorum yükte 57 58 derece filan tavsiye ederim gayet sessiz
  • Arkadaşlar teşekkürler cevaplar için cazip bi fiyata evo 212 almış oldum sizden gelen mesajlar ile birlikte yarın denerim inşallah :) oc şimdilik düşünmüyorum hız yeterli geliyor halen ileride ne olur bilinmez ama :) 5 leri zorlamak gibi bir düşüncem yok şu sıralar önce bir malzemeyi görelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tentani

FX-8320 ile 212 Evo kullanıyorum, işlemciyi 4ghz'ye çektim gayet memnunum. Ses var ile yok arasında. Prime95 testine soktum 30dk boyunca max 48 gördü ( Odam ılıktı). Normal oyun oynuyorum 42 dereceyi geçmiyor.

Hocam aynı soğutucu bende var, yeni aldım ama 60 dereceyi gördüm 3.8ghz prime95 testinde. Montajda mı bi hata yaptım acaba ?

2.fotoğrafta stok soğutucuyu söktükten sonraki görüntü, yuvarlak olan yerde macun ısıdan kurumuş. Flaş açık olduğu için öyle değişik gözükmüş. Soğutucuyu 90 derece sola çevirecektim ama makas denilen şey ısı borularına deydiği için uğraşmadım.
     AMD FX için soğutucu AMD FX için soğutucu AMD FX için soğutucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi createemir -- 21 Ocak 2014; 0:16:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2nci el düşünürsen kendi soğutucumu satabilirim.. 8350 ile kullanıyorum ve hiç o.c yapmadım sadece sessiz olsun ve iyi soğutsun diye aldım :P
  • createemir kullanıcısına yanıt
    bende de var aynı soğutucu bende max 60 gördüm 8350 4.4 de kullanıyorum oyunlarda max 48 50 arası gördüm..bu en max değer sorun yok bence seninkinde
  • @createemir
    Kasanın arkasına ve üstüne 12 cm egzoz fan tak
  • quote:

Orijinalden alıntı: createemir

quote:

FX-8320 ile 212 Evo kullanıyorum, işlemciyi 4ghz'ye çektim gayet memnunum. Ses var ile yok arasında. Prime95 testine soktum 30dk boyunca max 48 gördü ( Odam ılıktı). Normal oyun oynuyorum 42 dereceyi geçmiyor.

Hocam aynı soğutucu bende var, yeni aldım ama 60 dereceyi gördüm 3.8ghz prime95 testinde. Montajda mı bi hata yaptım acaba ?

2.fotoğrafta stok soğutucuyu söktükten sonraki görüntü, yuvarlak olan yerde macun ısıdan kurumuş. Flaş açık olduğu için öyle değişik gözükmüş. Soğutucuyu 90 derece sola çevirecektim ama makas denilen şey ısı borularına deydiği için uğraşmadım.
     AMD FX için soğutucu AMD FX için soğutucu AMD FX için soğutucu

Hocam benim fan ramlere doğru bakıyor. Ve üste 1 tane 120 yada 140 tam emin değilim bir fan bulunuyor aynı şekilde öndede bir tane fan var. Ve ayrıca o macunu temizleyip içinden çıkan macunu sürüp tekrar deneyin.
    Şu link 30dk'lik prime95 testihttps://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1452096/3c78f4bc-a86f-495b-98ec-36bc3e3cf7fe.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tentani -- 21 Ocak 2014; 3:32:04 >

• Yardımlarınız için teşekkür ederim. Fanın yönünü çevirmeye çalışıcam. Montajı yaparken kutudan çıkan macun sürdüm, onun fotoğrafını çekmemişim
    Kasa Cooler Master RC-431. Yan kapak plastik cam ve hava girişi filan yok. O yüzden kapak açık duruyor. Birde 500W Cooler Master PSU ile yapmam sağlıklı olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi createemir -- 21 Ocak 2014; 7:48:51 >
  • quote:

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Fanın yönünü çevirmeye çalışıcam. Montajı yaparken kutudan çıkan macun sürdüm, onun fotoğrafını çekmemişim
    Kasa Cooler Master RC-431. Yan kapak plastik cam ve hava girişi filan yok. O yüzden kapak açık duruyor. Birde 500W Cooler Master PSU ile yapmam sağlıklı olur mu ?

Gerçek 500Watt ise sorun olmaz sanırım. Kasanızda üst kısımda sıcak havayı dışarı atan bir fan bulunmuyorsa, bu sıcaklık normal. Siz dediğim gibi fanın yüzünü ramlere doğru döndürürseniz, eksoz fan sıcak havayı dışarı atıp kasanın içinin rahatlamasına yardımcı olacaktır. Ve son olarak soğutucunun işlemciye temasının iyi olup olmadığını kontrol edin.

Hocam resimlere tekrar baktımda sizin eksoz fanınız bile yok :D Bir tane 120'lik (140'lık için montajı müsaitse 140'lıkta olur) fan alın. Bunları yaptığınızda ben sıcaklıkların düşeceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tentani -- 21 Ocak 2014; 13:10:27 >

• quote:

quote:

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Fanın yönünü çevirmeye çalışıcam. Montajı yaparken kutudan çıkan macun sürdüm, onun fotoğrafını çekmemişim

Gerçek 500Watt ise sorun olmaz sanırım. Kasanızda üst kısımda sıcak havayı dışarı atan bir fan bulunmuyorsa, bu sıcaklık normal. Siz dediğim gibi fanın yüzünü ramlere doğru döndürürseniz, eksoz fan sıcak havayı dışarı atıp kasanın içinin rahatlamasına yardımcı olacaktır. Ve son olarak soğutucunun işlemciye temasının iyi olup olmadığını kontrol edin.

Hocam resimlere tekrar baktımda sizin eksoz fanınız bile yok :D Bir tane 120'lik (140'lık için montajı müsaitse 140'lıkta olur) fan alın. Bunları yaptığınızda ben sıcaklıkların düşeceğini düşünüyorum.

Çevirip deneyeyim hocam. Üreticimiz sadece kasanın ön tarafına fan koymuş ne yapalım

• Eksoz fanı olmayan bir kasa düşünülemez:D
  • quote:

Eksoz fanı olmayan bir kasa düşünülemez:D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.