Şimdi Ara

AMD güçlü geliyor: Radeon RX 7900M test edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD güçlü geliyor: Radeon RX 7900M test edildi
    Yarı iletken pazarının önde gelen oyuncularından AMD, yakın tarihte ''şimdiye kadar geliştirilen en hızlı Radeon dizüstü bilgisayar ekran kartı'' olarak tanıtılan Radeon RX 7900M ile ses getirmeyi başarmıştı. Şimdi merakla beklenen mobil GPU'dan ilk sonuçlar paylaşıldı. RTX 4080 gücünde.

RTX 4080 gücünde

Kaçıranlar için RDNA 3 mimarisi üzerine inşa edilen AMD Radeon RX 7900M, şirketin en güçlü Navi 31 yongasına ek olarak chiplet tasarımını sunan ilk dizüstü bilgisayar GPU'su olarak kayıtlara geçti. Bu, ezeli rakibi Nvidia'nın bile güç/termal kısıtlamalar nedeniyle yapamadığı bir şey.

Teknik detaylara inersek mobil GPU, yapay zeka ve ikinci nesil ışın izleme hızlandırıcılarına sahip 72 AMD RDNA 3 işlem birimi, 144 yapay zeka hızlandırıcı, 16 GB 18Gbps GDDR6 VRAM, 256 Bit belek veri yolu, 1825 MHz (2090 MHz’e kadar yükseltme) saat hızı ve 160W TGP ile geliyor. Ayrıca SmartShift teknolojileriyle bu rakam 200W'a kadar yükseltilebilecek.

AMD güçlü geliyor: Radeon RX 7900M test edildi

Bugün ise GizmoSlipTech, RX 7900M'in ilk performans sonuçlarını yayınladı. Bu noktada Alienware m18 dizüstü modelinde AMD Ryzen 9 7945HX ile eşleştirilen mobil GPU, 3DMark Time Spy grafik testinde 19,743 puan ve genel olarak 18.404 puan alıyor. Ufak bir kıyaslama yaptığımızda, RTX 4080 mobil GPU'nun benzer testlerde ortalama 18.923 puana sahip olduğunu belirtelim.

Ayrıca Bkz.Steam Donanım Anketi açıklandı: Windows 11 ve AMD çöküşte

Dolayısıyla iki GPU arasında yüzde 4 ila 5 arasında ufak bir fark mevcut. Bu sonuçlar her ne kadar sevindirici olsa da, lansman sırasında kartın RTX 4080'den yüzde 7 oranında daha güçlü olacağı belirtilmişti. Bu nedenle tüm detayları öğrenmek için farklı kıyaslama platformları ve oyun testlerini beklememiz gerekecek. 

Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-7900m-tested-in-3dmark-timespy-is-4-faster-than-rtx-4080-laptop-gpu

• Nvidia ve Intel kıskacındaki korkak firmaların yine kullanmayacağı bir başka ürün

Hatta bir tanesi gider olabilecek en kötü soğutucu blok ve en saçmalıklar saçmalığı konfigürasyon ile 1 model çıkartır.

Bunu görenler "aaaa Amd ne kadar kötü yaa, bu işi bilmiyor yaa" diye kötülesin diye ekstra çaba harcar :)

Amd'nin yerinde olsam kendi dizüstülerimi üretirim.

Bizim Monster, Casper vs gibi tüm parçaları fason toplar içine Amd ürünlerimi koyar ve bir alan açardım dizüstü piyasasında; %2-3 pazar payı bile olsa mutlaka yapardım

Firmalar büyüdükçe hantallaşıyor ama Amd'nin bu hantallığı akıl alır gibi değil hatta kendine zarar
  • Nvidia ve Intel kıskacındaki korkak firmaların yine kullanmayacağı bir başka ürün

Hatta bir tanesi gider olabilecek en kötü soğutucu blok ve en saçmalıklar saçmalığı konfigürasyon ile 1 model çıkartır.

Bunu görenler "aaaa Amd ne kadar kötü yaa, bu işi bilmiyor yaa" diye kötülesin diye ekstra çaba harcar :)

Amd'nin yerinde olsam kendi dizüstülerimi üretirim.

Bizim Monster, Casper vs gibi tüm parçaları fason toplar içine Amd ürünlerimi koyar ve bir alan açardım dizüstü piyasasında; %2-3 pazar payı bile olsa mutlaka yapardım

Firmalar büyüdükçe hantallaşıyor ama Amd'nin bu hantallığı akıl alır gibi değil hatta kendine zarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 5 Kasım 2023; 21:14:36 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadarki Amd gpu'lar hem pahalı hemde rakibinden performans olarak uzakdı (mobil) firmalar neden kullansınki? yazılım hatalarıda cabası örneğin şuan piyasada olan amd mobil gpu'lu laptoplara bak fiyatları çok yüksek düşük fiyata daha fazla performans veren rakip gpu'lar var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 5 Kasım 2023; 21:25:38 >
  • Mobil AMD Gpu kullanıyorum (rx 6500m), mühendislik uygulamalarında sorun yaşamıyorum hatta bazı programlarda Nvidia'dan daha iyi fakat aynı hızdaki muadil nvidia karta göre (gtx1650 ile aynı, 3050'den %20) düşük oyun performansı alıyorum. Her güncellemede oyun performansı daha düşüyor, hala ciddi optimizasyon problemleri var. AAA oyunlar oynamıyorum haftada 2-4 saati bulmuyor, Şu an programlarım iyi çalıştığı için memnunum fakat oyun için firmaların korkması normal Nvidia'yı ucundan dahi yakalamış değil.

• Bin tane nvidia laptop varsa, 1 tane amd var.

Oyunu yapan da buna göre sıfır optimize ediyor

Laptop üreticisi zaten Amd'yi çöp malzeme/ konfigürasyon ile satışa sunuyor

Kimse uçsun kaçsın demiyor zaten, %10 düşük fpsleri %20-30 uyguna alalım diyoruz

Uyguna almasak bile adam gibi laptopla çıksın ve alternatif olsun diyoruz

Amd'nin sorunu kendini yaygın kullanıma sunmaması ve hatta bunu umursamaması.

Üstüne düşse ve belli bir satış yüzdesi oluştursa oyunu yapanı bırak Amd önce kendisi özenerek sürücü sunmaya başlayacak zaten

Küçük gelirleri umursamıyor ama kendi kendine de zarar veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bu bilgileri nasıl uydurup birde buraya doğru gibi yazıyorsun merak ediyorum. amd laptoplar şu an çöp değil en iyi donanımlar ile geliyor. satışını yaptığım için sürekli güncelim. evet nvidia daha fazla adet üretiliyor ama bu durumd eğişiyor. bilmeden uydurmayalım burası bilgi platformu. hayal platformu değil

• CoreXXX kullanıcısına yanıt

2 haftadır gaming laptop alıcam. Daha önce de yakındım burada her yer nvidia diye.

Pazar yerlerinden bi link verin bakam bi iyi konfigürasyonlu gaming laptopları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 6 Kasım 2023; 18:6:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ıntel 'e sağlam rakip gerekiyor.

Epey ve akakce diye siteler var o sitelerde karşılaştırma yapmsını bilmiyorsanız boşa yazıyorsunuz buraya geçenlerde izlemiş olduğum bir incelemede bile benim söylemiş olduğum şeylerden bahsedildi gerçekden ya cahilsiniz yada fanboy demiyimde bu işden bişeyler kazanmaya çalışan kişiler göz var nizam var fiyatlar belli performans belli neyi neye göre savunuyosunuz Amd mobil gpu ları rakip firmadan hem daha pahalı hemde performans olarak çok geride neyini anlamıyosunuz

• zdniz Z kullanıcısına yanıt

Birinden 1 tane var diğerinden 20 tane var

O 1 tane getiren zaten pahalıya satar, rakip yok

Oy anlatamadık hala ya rabbi.

Tamam kardeşim, sen haklısın

Tamam ama anlamadığın şey Amd pahalı veriyor firmalara sen Türkiye şartları için bahsediyosun ama Türkiye'de değişen çok fazla şey yok 3-5 pahalıdır ona sözüm yok ama dünya genelinde bu böyle rakibine göre daha az performansa daha çok para istiyor ve yazılım sorunları ıvır zıvır bir sürü baş ağrısıda cabası yazılım sorunu bitdi falan deme bana daha 4-5 ay önce başıma geldi mavi ekran hatası verdi ekran kartını cıkartıp sürücüyü kaldırıp eski sürücüyü yükleyince düzeldi hala eski sürücüyü kullanıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.