Şimdi Ara

AMD İşlemci - N11 İndirimi Son Gün (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.862
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam bu kadar kasıyorsunuz ama sahiden neden?

İki şirket de inanılmaz zengin. İkisinin de motivasyonu insanlara hizmet edelim değil. Kapitalist şirketler bunlar.

Zaten kapitalist olmayanları da bu sefer kendi devletine Huawei gibi bilgi sızdırıyor. Yani size de bize de bu savunmanın faydası yok.

Ayrıca bu işte tek bir doğru da yok. Mesela Premier'de video render isinde Intel i5 8250U gibi Ryzen'a kıyasla neredeyse dandik diyebileceğimiz bir işlemci Ryzen 2600 ile atbaşı gidiyor. Render süresi elbette ikinci daha kısa ama asıl iş süresini alan timeline için Adobe Premiere'in optimizasyon özürlüsü olması AMD'yi doğrarken Intel'i tek tercih yapıyor.

İkinci doğru ise ÖZGÜR İRADE. Bir arkadaşım mesela Ryzen 5 2600 alacak parası varken (950tl) inatla Intel aldı. 9400F de değil. Ona bütçesi yetmedi ve Intel i3 8.nesil aldı. Felaket bir seçim değil mi? Değil işte. Adam softcore oyuncu. Ömründe FPS değeri ölçmüşlüğü yok. AMD önyargısı vardı ve şimdi iyi ki seni dinlemeyip Intel aldım diye mutlu. Mutluluk rasyonel kararlarla gelmez hocam, yaş muhabbeti yapmışsın yukarıda öyleyse bu bilgiyi sen de tecrübe ile takdir edersin kesinlikle. Adam mutlu, hatalı tercih ama mutlu, AMD alsa her gün bir kuşku ile yaşayacaktı.

Yani çok liberal bir söylem olacak ama bırakın, bırakalım, insanlar istediklerini yapsınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

3000 geldi gelecek bunları inatla alan akıllı kaldı mı ya
    3000 serisinin bu fiyattan geleceğini mi sanıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9090XWB

3000 serisinin bu fiyattan geleceğini mi sanıyorsun?

Alıntıları Göster
    sanmıyorum ama parası neyse değecek, maksat illa bire bir aynı fiyata mal almak mı?

bazen 50 bin liraya araba bakarsın, öyle güzel özellikli bir araç çıkar ki bir şekilde 60 bine çıkıp onu alırsın.

1000 liraysa bu ürün 3000 serisi ile ekran kartlarınızı, ramlerini adam gibi kullanacaksanız 1500'de verilir. 3200mhz rami bile 2966da kullanıyorsan, 5 bin liralık ekran kartının %10-%20 sini kullanamıyorsan zaten zararın 5bin x %10-20 : kafadan 500-1000tl boşa vermiş oluyorsun, keza ramler de öyle.

ha dersin bende rx 580 var, ramler de 2600mhz, ileriye dönük ekran kartı da yenilemeyeceğim alırsın, ben sadece fikir veriyorum. yukarıda gördün gtx 1080'in halini.

ayrıca ben intel fanboyu falan olsam anlarım da amd athlon 3200+ dan beri amd'ciyim, fx 6300-fx 8350, ryzen 1600x, ryzen 1700 ciğerini biliyorum. bu paraya daha iyi performans yok onu da diyorum, zaten amacım sadece oyun olsa 8 çekirdek 16 thread ryzene yönelmem. ben doğruları anlatma taraftarıyım, o testleri bilemem hiçbir zaman youtube'daki testlere güvenmem, gtx 1060 6gb'dan %10-15 daha iyi sonuçlar aldığımı görünce kendim evde gtx 980 ile bıraktım video izlemeyi. çünkü kimin sponsor olduğuna göre değişiyor. her video gtx 1060 6gb 980'den iyi gösterirken fps drop çok daha az yaşadım 980 ile mesela.

yani bu paraya 2600 elbet alınır benim demek istediğim bu kadar bekleyen 3000 serisini beklesin, bütçesi de kısıtlıysa ikinci el 1600 alsın oc yapsın 2600'den 200mhz geride olacak iki nesil arasında bariz bir fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 20 Haziran 2019; 11:2:20 >

• Benim konuyu uzatma gibi isteğim yok. Test içeren 2 video paylaştım, videoların içinde oyunlar tarafında İntel'in liderliği mevcut. Benim yazdıklarımda herhangi bir işlemci tavsiyesi bulunmuyor.

Tüm bilişim yayınları AMD'den övgüyle bahsediyor. Nihayet intel'i performans ve fiyat konusunda bir zorladığı için. Durumdan daimi İntel müdavimleri memnun zira İntel ürünlerini daha uyguna alabilecekler.

• bayramın 2.günü ryzen 5 2600 ü 905 tl ye almıştım inventustan. normalde r5 3600 düşünüyordum fakat fiyat beni zorladı
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:11:32 >
  • R5 2600 itopyadan mi hocam?

• 740turbowagon kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:11:37 >
  • Wraith fan nedir hocam? Stock fan ve bu fan mı geliyor? Biz itopyadan aldık bakalım inş. güvenilirdir.
  • 740turbowagon kullanıcısına yanıt
    Wraith genel ismi 4-5 tane mi ne farklı modeli var. sadece wraith yazıyorlar ama. 2600 ile en düşük model olan stealth soğutucusu geliyor. OC yaparken dikkatli olunmalı stock hızda fazlasıyla yeterli. intel in stok soğutucusuna benzemez amd nin soğutucuları
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.