Şimdi Ara

AMD İŞLEMCİ ÖNERİSİ OLAN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam kafanıza yatmasına sevindim en iyi kararı vermiş oldunuz. Ama bir bilgilendirme yapmak istiyorum, ekran kartlarını "bit" üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Örneğin 2 tane gt 630 var diyelim 1'i 64 bit diğeri 128bit. Bu açıdan da bakabiliriz. 64bit olanın yolu 2şerit, 128bit olanın yolu 4 şerit. 64bit olanda 2 şeritte de veriler 120km/s hızla gidiyor 2x120=240, 4şeritli olan 128bitte ise her şeritte 60km/s hızla veriler gidiyor, 4x60=240. İkisi de 240 toplam. Yani bit değeri verilerin akış hızını değiştirir sadece, bit değeri nerde önemli derseniz sli/crossfire yapılacak ekran kartlarında ve 2gpulu olan ekran kartlarında önemlidir. Çünkü güçlü çalıştıkları için verilerin rahat akması lazım.

Edit: İlk mesajımda beni eksileyen fanboy arkadaşa buradan selamlarımı gönderiyorum :D Eğer kabullenemiyorsa yapabileceğim bir şey yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 26 Ağustos 2014; 18:07:13 >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Pekii o zaman ben şunuda sorucam hocam aydınlattıgın ıcın sagol ılk defa ekran kartı aldım da özel olarak :) ben bu ekran kartında neye dikkat edicem peki bir de onu anlayabilsem bit mi gb mi(tabii ki gb değilde ) yoksa başka ne varsa :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saviolaaaa

Pekii o zaman ben şunuda sorucam hocam aydınlattıgın ıcın sagol ılk defa ekran kartı aldım da özel olarak :) ben bu ekran kartında neye dikkat edicem peki bir de onu anlayabilsem bit mi gb mi(tabii ki gb değilde ) yoksa başka ne varsa :(

Hocam önemli olan mimarisi, içindeki gpu. GB de yeni nesil oyunlar için önemli evet, genel olarak günümüzde en güncel oyunları yüksek kalitede oynamak için en az 2GB olması lazım ekran kartının. Aslında bizim bilmemiz gereken bir şey yok, firmalar ekran kartlarını isimlendiriyor. Ona göre bütçenizin yettiğini alabilirsiniz.
    Ekran kartı karşılaştırma sitesi:

http://gpuboss.com/
    Merak ettiğiniz ekran kartlarını buradan karşılaştırabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 27 Ağustos 2014; 18:05:40 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.