Şimdi Ara

Amd İşlemci Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Arkadaşlar Sizlerden Bir Ricada Bulunacam Ne Kadar Da Olsa Kendi Bilgime Güvensemde Danışmakta Fayda Var

Malum Geçen Yıllarda TTnet Exper Kampanyasında Pc Aldım Almaz Olaydım Ama Düştük Bir Kere

Bir Çok Kez Arızadan Dolayı Teknik Servis Gördü Değişmeyen Parçası Kasa Ve Power Kaldı Diğerleri ni Düşünün Artık Kaçarkez Değişdiğini

En Son Servis Gönderildiğinde AnaKart Ram Ve Cpu Değişdi AnaKart Ve Ram (DDR2 Den) DDR3 Çevrildi Eski Cpu İse ( AMD Phenom™ X4 Dört Çekirdekli İşlemci 9750) Çıkartılıp Yerine AMD A4-3300 APU with Radeon(tm) HD Graphics 2.50 GHz Cpu Takıldı

Şimdi Arkadaşlar;

AMD Phenom™ X4 Dört Çekirdekli İşlemci 9750

AMD A4-3300 APU with Radeon(tm) HD Graphics

Bu İşlemcilerden Hangisini Tavsiye Edersiniz Çünkü Sıkıntı Olursa Tavsiyeleriniz Üzerine Geri Gönderip Eski Cpu 4 Çekirdekli Olduğu İçin Değişimde Bulunacam

Şimdiden Tşklerimi Ve Saygıları mı Sunarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerrx -- 19 Mayıs 2012; 2:36:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ŞU YAZIYI OKU MUTLAKA AMD ALAYIM DERSİN.

NEDEN AMD?

İntel işlemcilerin AMD işlemcilerden daha iyi performans gösterdikleri tezine nasıl ulaştınız bilmiyorum ama aralarındaki AMD lehindeki mimari farklılıkları aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

1. Bellek yöneticisi AMD sistemlerde CPU içinde, Intel sistemlerde kuzey köprüsünde bulunur. Bu durum AMD işlemciye Intel işlemciler karşısında olumlu performans farkı yaratır.

2. Intel işlemcilerde bellek veriyolu FSB üzerinden çalışır ve sistem veriyolu ile ortaktır. İşlemci ne olursa olsun bellek hızı değişmez ve kuzey köprüsüne bağlıdır. 800 mhz destekleyen bir kuzey köprüsüne ve 3 ghz bir işlemciye 3000 mhz bellek de bağlasanız fark etmez yine 800 Mhz çalışır, aşağısı çalışmaz. AMD işlemcileri ise farklıdır. Bellek kontrolcüsü kuzey köprüsünde değil CPU içindedir. Hızı bellek kontrolcüsü değil belleğin kendisi belirler. Bellek veriyolu hızı (533,800,1066 Mhz) diye bir kavram yoktur. Bellek ne kadar hızlı ise yaklaşık o hızda çalışabilir. AMD için 3000 Mhz bir CPUya 3000 Mhz bellek bağlarsanız 3000 Mhz çalışır.

3. Sistem veriyolu Intel işlemcilerde birleşiktir ve FSB denir. Tüm sistem iletişimi bu yoldan olur. AMD için ise sistem veriyolu (FSB) diye bir kavram yoktur. Bellek ayrı diğer bileşenler ayrı yola sahiptirler. Diğer bileşenlerin kullandığı yola Hypertransport denir. Bu yol bellek tarafından kullanılmadığından AGP-PCIe, USB, FireWire, IDE, PCI vb bileşenler ile birden çok CPU soketi içeren anakartlarda CPUlar arası iletişimde kullanılır. (Intelde yoktur) Bu nedenle AMD sisteminde sistem veriyolu darboğazı diye bir şey sözkonusu olamaz. Bu durum 2 ve 4 cekirdekli Intel sistemlerde çok rahat görülmektedir. 4 çekirdek 2 çekirdekten multithread işlemlerde mantıken %70-90 hızlı olmalı ama öyle değil.(çekirdekler arası iletişim ve eşgüdüm işleri için harcanan performans hariç) %40-45 zor fark çıkıyor. Bellek yoğun işlerde işe %15-20 kadar ancak. Bu da 4 çekirdek için FSB yolunun kesinlikle çok yetersiz kaldığının açık bir göstergesidir. Bellekten beslenemeyen, sisteme yeterince ulaşamayan çekirdekler boş boş yatıyor.

4. Intel büyük level-2 cache kullanır zira işlemcinin bellek performansı düşüktür. Bu nedenle bellek erişimini en aza indirmeye bunu da level-2 cache boyutunu büyüterek yapmaya çalışmaktadır. Bu intelin bir tercihi değil mecburiyetidir. Ortak FSB ve harici bellek kontrolcüsünü değiştirmeden verimli bellek erişimi yapamayacağından mümkün olduğunca çok veriyi cachede tutmaya çalışmaktadır. İşte intel işlemcilerin AMD'ye göre daha pahalı olmasının sebebi de budur. Aradaki farkı kapatabilmek için Intel daha çok transistor kullanmak zorunda kalmaktadır. Fazla transistör fazla ısınma demektir ve bu da tasarımı iyice zorlaştırır. Intel'in sürekli daha mikro tasarımları zorlamasının (65 nm, 45 nm ...) sebebi de budur. Bu da bir tercih veya ilerleme değil bir mecburiyettir. AMD 64 işlemcilerde bellek performansı intele göre çok yüksek, bellek erişimi daha hızlı ve ayrıca bellek veriyolu özel olup diğer bileşenlerle paylaşılmadığından AMD daha küçük cache ile aynı performansı alabilir. Daha az fakat daha çok kullanılan verileri tutarak yeterli bellek performansına ulaşır. Daha küçük cache daha basit tasarım, daha basit ve etkili adres eşleme mantığı ve daha az transistör, daha az ısınma demektir.

Sonuç:

AMD tasarımı ve platformu daha ileri teknolojiye sahiptir. Ancak intel daha üstün üretim teknlojisine sahiptir ve aynı silikona daha fazla transistör sığdırarak (daha karmaşık yürüme birimleri ve büyük cache) ve yüksek frekans sayesinde açığını kapatmaktadır. Platformu ise AMDye göre oldukça geridir. (FSB-Hypertransport, ayrı bellek, bellek kontrolü, soket yapısı vs)

AMD cache miktarı küçüktür ve daha az transistör kullanabilmekte (daha basit yürütme birimleri) ve daha düşük frekanslara çıkabilmektedir.

Not: Intel en sonunda bu işin sonunun iyiye varmayacağını görerek i7 işlemcilerde bellek yöneticisini işlemci dışına çıkardı. Eee aklın yolu bir zaten...

AMD / İntel kıyaslaması yapacak arkadaşlara faydalı olması dileğiyle

• AMD Phenom™ X4 Dört Çekirdekli İşlemci 9750

AMD A4-3300 APU with Radeon(tm) hd Graphics

bunların ikisi farklı soketlere oturan işlemciler..bunlar değişti ise anakart ve ram de değişmiştir..9750 daha performanslıdır ama onunla ddr3 ram kullanamazsın..diğeri güncel ama performansı düşük bir işlemci
  • Öncelikle Cevaplarınız İçin Tşk Ederim Ama Gine Tam Bir Çözüm Yolu Bulunmamış Galiba benim burda tam istedğim şey hangi cpu taktırmamdır önceki cpu şeçersenizse onu üzerinde ki kalmasını istiyorsanızsa yöneliği ona verecem bu konuda sdace bilgi istiyorum tabi ki performasnı benim için dahda önem li
  • Servise verdiğin işlemci eski, değişim durumunda onun karşılığına denk gelen bir yeni model ürün ile değiştirilir, aynı işlemciyi istesen de bulamazsın çünkü piyasadan kalkmıştır. Belki benim işlemcim 4 çekirdekli idi yerine verdiğiniz 2 çekirdekli diye itiraz edersen, aynı seri işlemcinin 4 çekirdekli olanını alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 19 Mayıs 2012; 20:08:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Servise verdiğin işlemci eski, değişim durumunda onun karşılığına denk gelen bir yeni model ürün ile değiştirilir, aynı işlemciyi istesen de bulamazsın çünkü piyasadan kalkmıştır. Belki benim işlemcim 4 çekirdekli idi yerine verdiğiniz 2 çekirdekli diye itiraz edersen, aynı seri işlemcinin 4 çekirdekli olanını alabilirsin.

Teşşekürler Cevap İçin Ama Ben Gine Ne İstediği mi Anlatamadım galiba

Şimdi Cpu Olarak Hangisi Daha İyi Eskisi mi Yenisimi Bu Arada Dediğin Malum Ama Bunlar Benim Eski Cpu Blulurlar Eski Ekran Kartını Taktıklarına Göre :)) cpu takarlarda üzerinde ki iyise dediğin kelimeyi kullanırım 4 çekirdekli idi die sadace ben bu konuda tavsiye istiyorumTeşşekürler Cevap İçin Ama Ben Gine Ne İstediği mi Anlatamadım galiba

Şimdi Cpu Olarak Hangisi Daha İyi Eskisi mi Yenisimi Bu Arada Dediğin Malum Ama Bunlar Benim Eski Cpu Blulurlar Eski Ekran Kartını Taktıklarına Göre :)) cpu takarlarda üzerinde ki iyise dediğin kelimeyi kullanırım 4 çekirdekli idi die sadace ben bu konuda tavsiye istiyorum

• Dediğini anladım ama iki kartın karşılaştırmasını bulup bakmak lazım, ama eski işlemcin 4 çekirdekli olduğundan daha performanslı olabilir.
  • Resim Ekledim Arasında Ki Farkı Sizler Daha iyi Anlarsınız Birde Böle Bakaın İsterseniz

Amd İşlemci Tavsiye

Amd İşlemci Tavsiye
  • Kimse Yazmamış Sıkıntı Ne Acaba :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

9750 daha performanslıdır ama onunla ddr3 ram kullanamazsın..diğeri güncel ama performansı düşük bir işlemci

Arkadaş yazmış bak görmemişsin sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtpczs

ŞU YAZIYI OKU MUTLAKA AMD ALAYIM DERSİN.

NEDEN AMD?

senin sandy ve ivy bridge mimarisinde işlemcilerin amd gibi kendi bellek kontrolcüsü olduğundan yani amd deki avantajlara sahip olduğundan haberiniz yok galiba
    hala core 2 duo zamanında yaşıyorsunuz sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.