Şimdi Ara

AMD işlemcili laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD işlemcilerin laptop performslarını bilmediğim için sizden

tavsiye bekliyorum. 1500 TL civarı bir model almak istiyorum.

Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanemree

Merhaba,

Tesekkurler

bence bunu al o fiyata intel varken intel al derim ben

http://www.pcdepo.com/lenovo-g5070-59-431747-notebook?keyword=747
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

http://www.vatanbilgisayar.com/acer-e5-551g-amd-a10-20ghz-4gb-500gb-156-2gb-win81-tasinabilir-bilgisayar.html

bu bilgisayara bakabilirsiniz

bende işlemciler hakkında uzuuun uzun bişeyler yazdım sabah buraya, öneri olarak da, eğer illa amd işlemcili alacaksan arkadaşın attığı linktekini ekledim. yoksa m model bi i5 bulabileceğini ekledim. tam "yolla yazıyı" dedim "hata oluştu" dedi, gitti tüm yazı

kısaca amd işlemcili arıyorsan bu arkadaşın önerdiği güzeldir, güzel. ayrıca amd a8 6410 işlemci var bir de, o da fena değil. bol da bulunur piyasa da. ama 1500 tl ye, iyi bi araştırma ile m model bi i5 (yani i5m diye bahsedicem) bulabilirsin. illa amd diyorsan da a10 dan aşağısı parana haksızlık.

sabahki yazımdan özet:

intel'lerde m model, yani i3/i5 xxxxm standart notebook işlemcisi
    u model ise i3/i5 xxxxu enerji tasarruflu (dolayısı ile ısınması ve de performansı az) işlemciler
    amd'lerde a serisi son çıkanlar ve en mantıklılar, piyasada da en çok bulunanlar

uzun uzun sebepleri yazdıktan sonra ve aslında tam bi kıyas yapılamayacağını, elbet istisnalar olacağını belirttikten sonra işlemci performansları arasında şu tahmini sıralamayı yaptım: i5m>i5u >= amd a10>i3m>amd a8 >= i3u>amd a6 (amd a10 ile i5u içiçe bi ayrım yapamadım, modeline göre i5u ya da a10 daha iyi olabiliyor ama genelde i5u'lar daha iyi gibi. i3u ve amd a8 arasında da benzer durum var ama amd a8 seçerdim ben)

bunlardan daha aşağıda intel de pentium, celeron; amd de a4 var. pek tavsiye etmem, zaten 1500 verecekseniz paranın hakkını da, yaptığım sıralamada amd a8 den aşağısı vermez.

edit: yazım hataları düzeltimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 23 Şubat 2015; 20:58:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanemree

Merhaba,

Tesekkurler

Üstteki arkadaş açıklamış, mobil platformda amd çok tecrübesiz. İntel üretim süreci bakımından daha başarılı, 22nm kullanıyor bu sayede performans artıyor, güç tüketimi azalıyor, sıcaklıklar düşüyor. Bence kendinizi şartlandırmayın ve performans,ısı,güç tüketimi kriterlerine dikkat ederek platform seçin. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir, Şimdiden hayırlı olsun.

Edit: Ufak bir kıyaslamahttp://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4200U-vs-AMD-A10-7300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderstruck7 -- 23 Şubat 2015; 21:01:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.