Şimdi Ara

AMD'nin FARKI BUDUR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim anakartım epox 9npa3j sistemimdeki her malzemeyi test ettirdim anakart.ramler,hdd, hepsi sağlam çıktı yük altında işlemci 55 dereceyi geçebiliyor
  • Abit AN7-XT var...Yük altında da 48C felan oluyor.
    StrangerXT....XT...XT...XT...Anladın sen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: doganbeeyy

Benim anakartım epox 9npa3j sistemimdeki her malzemeyi test ettirdim anakart.ramler,hdd, hepsi sağlam çıktı yük altında işlemci 55 dereceyi geçebiliyor

profiline baktım, istanbulda olsan 5 dakikada yapılacak iş.. gelip yapardım sevabına.

1.yol (zor olan)

fanı sök
    heatsink i temizle
    fan ve işlemcideki macun artıklarını (ki şüpheliyim macun olup olmadığından) alkol kullanarak sil
    işlemcinin üzerine 0.1 mm (evet 0.1 mm) kalınlığında arcticsilver5 sür (0.1 mm yi tutturamasan da yaklaşmaya çalış)
    sonra fanı güzelce işlemcinin üstüne tak
    200 saat bekle (şaka şaka)
    sonra o 55 yazan yere bak yük altında, muhtemelen hatırı sayılır bir azalma göreceksin, kocaeli 30 derece desek en fazla 50 görürsün

2.yol (kolay olan)

http://www.almico.com/speedfan.php adresinden speedfan ı indir
    bilgisayarına kur
    çalıştır
    programın sağ tarafında göreceğin sıcaklıklardan "core" yazanına bak
    değeri bana söyle,
    (45 derece gibi bir değer görürsen şaşırma, anakartın sıcaklığı fazla gösteriyordur, amd ye attığın iftira için tövbe et, prescott kullanmadığın için de şükret)

• Daha servisten bugun geldim fan söküldü temizlendi bakımlar yapıldı herşeyi yapıldı ama artık alışıcaz galiba 50 derecelere herşey yapıldı ama ben bu işlemciyi hiç 30 derecede göremedim
  • hava sıcaklığı 30 derece zaten. yani stok fanla oda sıcaklığına inmen henüz mümkün değil
  • Peki bana işlemci için önere bilceğin bi fan warmı ?? ben 1 tane cooler masterın aldım o hiç soğutmadı bana işlem gören çok güzel soğutan bi fan lazım
  • sen işlemciyi yerinden soktuysen sonra termal macunu bozup taktıysan herhalde 55 derece olur.aynı islemci neden bende %35 overclock ile en fazla 40 dereceyi goruyor? amd ye sıcaklık konusunda kimse laf soyleyemez soyletmemmmmm

• Fan bikere serviste değişti ilk termalden şüpelenildi ama ondan çıkmadı sen laf söyletme ama böyle
  • walla ben kullandıgım gordugum degerlere bakarım.ve bunu sadece ben değil bircok kişi soyluyorsa wardır bi dogruluk payı herhalde.neyse sende haklı olarak kendi gordugune inanacaksın tabi ama buyuk ihtimalle senin sogutmanda bi sorun war diye dusunuyorum.ya kasa havalandırman iyi değil ya da sogutucu bloklarda veya işlemcinin kendisinde bi sorun olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.