50 lira daha verip X6 1055T almanızı öneririm. 8GB ram biraz gereksiz olmuş. F/P açısından daha başarılı bir ekran kartı olan 6950 alınması daha iyi bir tercih olacaktır. Sonuçta bir oyun bilgisayarında en önemli parça ekran kartıdır. Dark kasaları ben beğenmiyorum ancak kasa tercih meselesi tabii ki.
50 lira daha verip X6 1055T almanızı öneririm. 8GB ram biraz gereksiz olmuş. F/P açısından daha başarılı bir ekran kartı olan 6950 alınması daha iyi bir tercih olacaktır. Sonuçta bir oyun bilgisayarında en önemli parça ekran kartıdır. Dark kasaları ben beğenmiyorum ancak kasa tercih meselesi tabii ki.
Bu sistem de güzel tabi. Ama 955 be alıp ilerde biostan ayarlarını kurcalamak istiyorum :) Önerdiğin anakartı daha düşük bütçeli olan 2. sisteme yamıştım zaten Bellekler ucuzken fırsattan istifade ediym istedim ilerde lazım olur düşüncesiyle 6850 güncel oyunlar için sorun çıkarmaz sanırım ve cfx performansı da iyi görünüyor
Bu sistem de güzel tabi. Ama 955 be alıp ilerde biostan ayarlarını kurcalamak istiyorum :) Önerdiğin anakartı daha düşük bütçeli olan 2. sisteme yamıştım zaten Bellekler ucuzken fırsattan istifade ediym istedim ilerde lazım olur düşüncesiyle 6850 güncel oyunlar için sorun çıkarmaz sanırım ve cfx performansı da iyi görünüyor
Biostan ayarlarını kurcalamak istiyorum derken OC yapmak istiyorum demek istediniz herhalde. X6 1055T'nin de iyi bir OC potansiyeli var. Bu bütçe ile HD 6950 alırdım. Tabii tercih sizin.
quote:
Orijinalden alıntı: GooodJob
Biostan ayarlarını kurcalamak istiyorum derken OC yapmak istiyorum demek istediniz herhalde. X6 1055T'nin de iyi bir OC potansiyeli var. Bu bütçe ile HD 6950 alırdım. Tabii tercih sizin.
Evet, oc kastetmiştim. Daha önce belirttiğim gibi; tanıdık bir bilgisayarcı var, cazip bir indirim yaparlarsa öncelikle ekran kartı ile işlemciyi yükselteceğim ve bunlar da muhtemelen 1055t ile 6870 yada 6950 olacak. Belki bu haliyle anakartı 870a g54 yapıp artanı ekran kartına verebilirim. Forumu karıştırdıkça sürekli parçaları değiştirsem mi diyorum. Kafam allak bullak oldu :S
Hocam 1. Sistemi onermistik ama 2. Sistemi alayim demissiniz. 2000 tl butceyle alirken acaba almasam mi diyodunuz. 6950+1055T olunca 2000 tl yi rahat gecer. Ama indirim yaparsa o baska. Vatanda yilbasi indirimleri var. Bi goz atin. Bi sorum var. 1. Sistem "a" bilgisayarcisi, 2. Sistem "b" bilgisayarcisi mi
2000TLye muhteşem bir sistem oldu. Hepsi Nova Bilgisayar'dan. Ancak kasayı imkanın varsa Teknobiyotik'ten Cooler Master RC 692 GX 650W 80+ Plus Güç Kaynaklı Bilgisayar Kasası almanı öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Legend
Hocam 1. Sistemi onermistik ama 2. Sistemi alayim demissiniz. 2000 tl butceyle alirken acaba almasam mi diyodunuz. 6950+1055T olunca 2000 tl yi rahat gecer. Ama indirim yaparsa o baska. Vatanda yilbasi indirimleri var. Bi goz atin. Bi sorum var. 1. Sistem "a" bilgisayarcisi, 2. Sistem "b" bilgisayarcisi mi
Hayır ben 2.yi alayim demiyorum. 1. sistem için beni şaşırtacak derecede bir indirim yaparsa, bunu yapan 6950 ve 1055t yi de ekleyince iyi bir fiyat verir heralde diyerek bu parçaları da değiştirir ve bu sistemi alırım düşüncesindeyim. Olur da indirim diye bana 50-100 tl indirim yaparsa bu durumda vatan vb. yerlere bakar tam bir fiyat çıkarırım ve 2000 tl beni zorlamazsa ki daha buna 220 tl harici bileşenler eklenecek, 1. sistemi alırım. Bu yüzden daha düşük bütçeli 2. sistemi hazırlıyorum. Dediğim gibi fiyat beni aşarsa 1. ile hiç uğraşmadan 2. ye yönelebilirim. Benim derdim bu :) Ve 1. sistem uygun gelirse a bilgisayarcısı, 2. sistem a,b,c.. hangisi uygunsa, sonuçta aynı ürüne fazla para vermeye gerek yok.
Kasa,psu,soğutma ve monitöre ağırlık verip, diğer bileşenleri f/p oranında seçmek daha iyi olur, sonuçta uzun süre kullanılan bileşenler daha önemli tutupta tek bir ekran kartına 600 TL vermeyin, genel olarak belirtiyorum bunu tabi.
2000TLye muhteşem bir sistem oldu. Hepsi Nova Bilgisayar'dan. Ancak kasayı imkanın varsa Teknobiyotik'ten Cooler Master RC 692 GX 650W 80+ Plus Güç Kaynaklı Bilgisayar Kasası almanı öneririm.
Evet 2000 tlye muhteşem bir bilgisayar çıkıyor.Hep söylüyorum, inşallah iyi bir indirim alırım da 6950 ve 1055t yi eklerim diye. Benim seçtiğim sapphire pure'u diğer başlıklarda çok gördüm, birçok kişi öneriyordu. Üretici enermax. Sanırım kasa+psu değişmeyeceğim. Tavsiyen için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
Kasa,psu,soğutma ve monitöre ağırlık verip, diğer bileşenleri f/p oranında seçmek daha iyi olur, sonuçta uzun süre kullanılan bileşenler daha önemli tutupta tek bir ekran kartına 600 TL vermeyin, genel olarak belirtiyorum bunu tabi.
Dediğin gibi seçmeye özen gösteriyorum ama 6950yi de uzun süre kullanıp yetmediği yerde cfx yaparım diye düşünüyorum. Tabi alacağım hangi kart olursa cfx yaparım ama alabiliyorken en iyi ekran kartını almak da kötü bir seçim olmaz heralde?
Eğer ileri de C.F düşünceniz varsa;
- Psu güçlü olmalı. - Kasa iyi soğutmaya sahip olmalı ve hatta full tower alınması daha iyi olur. - Anakart ATX yapıda, Asus ya da Gigabyte 890x çipset olmalı, FX yongaları gereksiz pahalı olur.
* Bu arada COOLER MASTER RC-690 KKP4-GP 650W olan kasa daki psu'da berbattır.
Evet 2000 tlye muhteşem bir bilgisayar çıkıyor.Hep söylüyorum, inşallah iyi bir indirim alırım da 6950 ve 1055t yi eklerim diye. Benim seçtiğim sapphire pure'u diğer başlıklarda çok gördüm, birçok kişi öneriyordu. Üretici enermax. Sanırım kasa+psu değişmeyeceğim. Tavsiyen için teşekkürler.
kasa+psu olarak şunları öneririm.. ya psulu kasa olarak gerçek değeri veren 650gx+CM RC692 derim yada dark knight+pure625w hemen hemen aynı fiyata gelirler.. soğutmayıda göz önüne alarak cooler master kasa öne atar kendini.. anakartı ise asus m870a yapmanı öneririm.. msıda uptade problemi var.. x6 cpularla sorun değil hallederim dersen.. tmmdır.. o zaman
LEON-X zaten ilk tercihim gigabyte 890gpa ud3h. Bir de sorum var; şimdiden anakarta bu kadar para vermek iyimidir. Çünkü 2011 de sanırım am3+ lar çıkacakmış. Yeni nesil işlemci almak istediğimde anakartı da değiştirmek zorundayım. Gerçi ilk çıktıklarında fiyatlar el yakacaktır, piyasa sakinleşinceye kadar bu anakart çok işime yarar. Kendi soruma da kısmen cevap verdim sanırım :)
cf yapıcaksan öneririm ben sana 890 yongayı yapmıcaksan.. para vermeye değmez.. 870 veya 880 yongalarda isteklerini karşılarlar..
bu arada 2333t konusunda kamerayla çekilmiş videoları dikkate alma kameranın kendi kare saniyesinden dolayı ghosting varmış gibi gözüküyor..
Ama sen bilirsin artık bütün tavsiyeler geldi istediğini al.
quote:
Orijinalden alıntı: dronegd
bu arada 2333t konusunda kamerayla çekilmiş videoları dikkate alma kameranın kendi kare saniyesinden dolayı ghosting varmış gibi gözüküyor..
Ama sen bilirsin artık bütün tavsiyeler geldi istediğini al.
Evet kameranın da etkisi vardır muhtemelen. Zaten listeyi verirken 2333t ile lg nin bi modelini yazmıştım. Fiyatları bugün yarın öğrenip tekrar dönerim buraya.