Şimdi Ara

amd phenom 2 x4 965 overclock(fsb:dram oranı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işlemcimi volt değerini artırmadan overclocklayacağım. üzerinde red scorpion var sanırım soğutma için yeterli olucak. şuanki değerler:

bus speed: 200.1
    çarpan:17
    fsb:dram: 1/4

ramler: kingston 1600mhz 2*2gb cl9 ddr3

bunlar cpu-z deki değerler.

şimdi sorum şu olacak. 200'ü 215 220 gibi birşeye çıkarmak istiyorum. 220 yaptığımda bu bölen değerini ne yapmam gerekiyor? baya araştırdım fakat tam olarak anlamadım. bulduğum veriler ddr2 ramlere göre vs idi ddr3 ramlerde hesaplamada farklılık olabilir diye bu konuyu açtık. birde tam olarak mantığı nedir ezberede yapmak istemiyorum yani 1/4 olunca 200*4 den 800mhz? ama 2 ram olduğu için toplamda 1600mhz mi? salladım nese bekliyorum yardımlarınızı

• hocam o işlemciyi cpu çarpanından oc yapmanı öneririm diger ayarlarla oynamassan daha iyi olur nb hızı bile sorun çıkarabiliyor çünkü.
  • anladım teşekkürler. biraz daha araştırmıştım yapmadan önce dediğin şeyi yaptım çarpanı yükselttim. şuan 3.80ghz de mevcut volt değeriyle çalışmakta. 8 saatlik prime testinden sorunsuz geçti.

yanlışım varsa düzeltin lütfen ben yine bulduklarımı paylaşayım..

amd işlemcilerde zaten fsb:dram çarpanına gerek kalmıyor.(zaten bios'ta da böyle birşey bulamadım) bunu sağlayan nb ve ht veri yolları. yani en kolay yoldan, bilgisayarın diğer bileşenlerini hızlandırıp takip etmeye gerek kalmadan, çarpan değerini yükselterek kolaylıkla oc yapabilirsiniz. benim işlemcim 0.4ghz'e kadar volt değerleriyle oynamadan stabil olarak oc oldu. sonrası deneme yanılma artık..
  • amd ye göre 1.55v ye kadar güvenli işlemci voltajı tabi iyi fanın varsa.

bendede phenom x4 810 var 3.5ghz de kullanıyorum 1.4v ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurbass

slmlar.

işlemcimi volt değerini artırmadan overclocklayacağım. üzerinde red scorpion var sanırım soğutma için yeterli olucak. şuanki değerler:

bus speed: 200.1
    çarpan:17
    fsb:dram: 1/4

ramler: kingston 1600mhz 2*2gb cl9 ddr3

bunlar cpu-z deki değerler.

şimdi sorum şu olacak. 200'ü 215 220 gibi birşeye çıkarmak istiyorum. 220 yaptığımda bu bölen değerini ne yapmam gerekiyor? baya araştırdım fakat tam olarak anlamadım. bulduğum veriler ddr2 ramlere göre vs idi ddr3 ramlerde hesaplamada farklılık olabilir diye bu konuyu açtık. birde tam olarak mantığı nedir ezberede yapmak istemiyorum yani 1/4 olunca 200*4 den 800mhz? ama 2 ram olduğu için toplamda 1600mhz mi? salladım nese bekliyorum yardımlarınızı

yalnız biosa bi bak çoğu anakart oc yaptığında otomatik voltaj veriyor voltaj yükselmiş olabilir

• carpan artırıp cpu-nb hızınızı artırmak daha iyi olur hocam. cpu nb hızı 2400 e kadar voltaj vermenize gerek duymaz ama duyabilir de tabi bilemem anakartınızı.

2600nb e 1.25v ile ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAGILE

carpan artırıp cpu-nb hızınızı artırmak daha iyi olur hocam. cpu nb hızı 2400 e kadar voltaj vermenize gerek duymaz ama duyabilir de tabi bilemem anakartınızı.

sanırım ht ve nb aynı düzeyde çalışmakta. nb'ye 2400e çıkarttığımda ht'yide aynı şekilde oc etmeliyim değilmi?

şu sıralar güç kaynağıyla ilgili ufak tefek problemler yaşıyorum. ne kadar 600watt'ta olsa ucuza alınan kasa+güç kaynağı bi yerde patlak veriyor. şuan için stock değerlere geri döndüm, en yakın zamanda güç kaynağını yenileyip dediğinizi deniyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurbass

quote:

Orijinalden alıntı: FRAGILE

carpan artırıp cpu-nb hızınızı artırmak daha iyi olur hocam. cpu nb hızı 2400 e kadar voltaj vermenize gerek duymaz ama duyabilir de tabi bilemem anakartınızı.

sanırım ht ve nb aynı düzeyde çalışmakta. nb'ye 2400e çıkarttığımda ht'yide aynı şekilde oc etmeliyim değilmi?

şu sıralar güç kaynağıyla ilgili ufak tefek problemler yaşıyorum. ne kadar 600watt'ta olsa ucuza alınan kasa+güç kaynağı bi yerde patlak veriyor. şuan için stock değerlere geri döndüm, en yakın zamanda güç kaynağını yenileyip dediğinizi deniyeceğim.

yok ht yi 2000 de sabit tutabilirsiniz ki önerilen de budur. sadece nb yi artrabilirsiniz ki daha cok getirisi olur.

şu ısrayı takip edin, önce işlemciye overclock yapıp daha sonra ram ve cpu-nb hızınızı artırın. tabi bunları aşama aşama test edin, yetmediği yerlerde voltaj erirsiniz ramlere ve cpu-nb ye.o sırayla daha rahat stabilite sağlarsınız

• güç kaynağı elime ulaştığında deniyeceğim dediklerinizi, aldığım sonuçları iletirim burdan.
  • çok eski bir konu değil dolayısıyla hortlamış sayılmaz, bende de aynı işlemci var şu an 3.8 ghz de sorunsuz kullanıyorum soğutucum thermaltake big typhoon masaüstünde 40 civarı geziniyor değerler, ben de ht ve nb ile ilgili sorular sorucam bu kavramlar tam olarak nelerdir, önceki takoz anakartım yüzünden işlemci oc meselesinden geri kaldım sadece çarpanları 19 yaparak 3.8 ghz elde ettim ama dram:fsb oranı 20:6 oldu bunun dezavantajı olur mu bir arkadaşım yaptığın overclock boşa gitmiş dedi gerçi overclocksuz halini de deneyemedim hiç, nb ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilecek biri var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.