Asus M4a87td anakartla beraber bu islemciyi kullaniyorum. 16 olan islemci carpanini 18,5 yaparak 3700 Mhz hizlarina getirdim. IntelBurnTest, Prime95, OCCT gibi uygulamalarda sistemin kararli oldugunu gordukten sonra bir de ne goreyim meger biosta voltaj otomatik olarak ayarliymis. (acemilik iste) CPU-Zde 1,5 volt gibi degerlere ciktigini gordum voltajin. Neyse ki islemci sogutucum orta halli bi model oldugundan (xigmatek balder) islemci sicakliklari bu testlerde en fazla 65e cikti. Internette yaptigim arastirmalarda 955benin stock voltajinin 1.35v oldugunu gordum fakat benim islemcim default (3.2 ghz) frekansindayken voltaj 1.4 V. Bunu biosdan manual olarak 1.35 volta ayarlasam da coretemp, amd overdrive gibi uygulamalarda voltaj 1.4 volt gozukuyor. Bu sorun anakart kaynakli midir? Islemcimi stock (1.35) voltajda 3.6~3.7 ghz hizlarinda sadece carpani degistirerek kullanabilmem icin ne yapmam gerekiyor?
Tesekkurler
sorunun anakart kaynakli olmasi muhtemel.kardesim asus 785 evo kullaniyor onda da ayni sekilde 1.4v veriyor 3.2 ghz icin.ben bundan once foxconn 770 kullaniyordum simdi asus 785d-m pro kullaniyorum bu alet de voltaji biraz fazla veriyor.biostan manuel ayarliyorum cpuz'de dogru gorunuyor ama dedigin uygulamalara bakmadim.cpu-z'den baktin mi?manuel 1.35v ayarla ve 3.6 yap problem cikmamasi lazim ama 3.7'yi bilemiyorum.965 3.8 cikiyor ama elindeki c2 955 ise 3.7 cikmayabilir 1.35'le ama 3.6 cikmasi lazim.
quote:
Orijinalden alıntı: jallan2
Herkese merhaba,
Asus M4a87td anakartla beraber bu islemciyi kullaniyorum. 16 olan islemci carpanini 18,5 yaparak 3700 Mhz hizlarina getirdim. IntelBurnTest, Prime95, OCCT gibi uygulamalarda sistemin kararli oldugunu gordukten sonra bir de ne goreyim meger biosta voltaj otomatik olarak ayarliymis. (acemilik iste) CPU-Zde 1,5 volt gibi degerlere ciktigini gordum voltajin. Neyse ki islemci sogutucum orta halli bi model oldugundan (xigmatek balder) islemci sicakliklari bu testlerde en fazla 65e cikti. Internette yaptigim arastirmalarda 955benin stock voltajinin 1.35v oldugunu gordum fakat benim islemcim default (3.2 ghz) frekansindayken voltaj 1.4 V. Bunu biosdan manual olarak 1.35 volta ayarlasam da coretemp, amd overdrive gibi uygulamalarda voltaj 1.4 volt gozukuyor. Bu sorun anakart kaynakli midir? Islemcimi stock (1.35) voltajda 3.6~3.7 ghz hizlarinda sadece carpani degistirerek kullanabilmem icin ne yapmam gerekiyor?
Tesekkurler
Hocam merabalar aynı işlemci ve soğutucuyu kullanıyoruz o.c siz olarak masaüstü sıcaklığı kac acaba ? soğutucu rpm de yazarsan sevinirim..yük altında en fazla kaç görüyorsun ? o.c siz olarak problemin cozulur inşallah..
merhaba bu problem çözüldümü merak ettim aynı sorunu bende yaşıyorum. Manuel voltaj versemde 3700 mhz için 1.5v verıyor anakart.