Şimdi Ara

Amd Phenom ii x4 965 black edition Voltazsız 4.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu ilk o.c denemem Amd Phenom ii x4 965 black edition işlemci Asrock 990fx extreme3 anakart 8gb ddr3 1600mhz 9cl ram var soğutucu olarak sunbeam contact freezer 120 mm fan taktım voltaj vermeden 4.1 de yük altında max 65 derecede yaklaşık 15 dakika sorunsuz çalıştı derece bazen 60 lara kadar iniyor fakat çarpanı bir kademe daha arttırıp 4.2 yaptığımda sitress testi yaparken reset atıyor işlemcinin voltajını 1.5 yaptım ama yine reset attı acaba sorun ram lerde olabilirmi ramlerin voltajınımı yükseltmeliyim sizce birde hem çarpanı artırıp hem fsb yi yükseltsem aynı anda sorun olurmu

• bence hiç alakası yok 4.1 bence gayet iyi bir değer üstelik voltajsız.Bende 955be işlemci var 3.7ye voltajsız çıkıyor ama gelgelelim sanki işlemcinin içinde bir yazılım var da 3.7den sonrası işin stabil olmuyor.Voltaj versen prime testlerinde yine yatıyor.Bu arada her işlemci testi kesinlikle aynı değildir.Mesela aida64ün yaptığı stress testi tam işlemciyi kastırmıyor.Ama prime testi bilgisayarın anasını ağlatıyor.Yani aslında prime testi daha güvenilir olsada ben şimdiyekadar prime kadar bilgisayarı kastıran bir program görmedim.Ancak uzun vadede ara ara sıkıntı çıkarabilir.Herneyse bence 4.1 gayet yeterli hiç voltaj verip sıcaklığı artırmayın.ayrıca 65 derece işlemcinin 63 derece olan üst sınırının üstünde.voltajla bir kademe oynamanız ortalama 3 derece artırır.

Temel sorunuza yinede cevap vereyim.Çarpan ile overclock yaptıysanız ram ile bir sıkıntı olmaz.fsb ile yaptıysanız ramler limit oluşturuyo olabilir.Ama bu normal bir durumdur rama bağlı olarak...

• bence voltajla alakali degil sicaklik artinca cpu kendini korumaya aliyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun sıcaklık olduğunu tahmin etmiyorum çünkü 4.2 yapınca 60 dereceyi bile görmeden resetliyor ama 4.1 deyken 64 derece yaklaşık 25 dakika çalıştırdım
    peki sizce hangisi daha iyi çarpan arttırmak mı yoksa fsb mi fsb artınca ramlar ve pcı-e de arttığı için daha iyi olur diyolar yoksa en iyisi bu mudur
  • tabıkı fsb
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX-4100 vs. Phenom II X4 965
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.