Şimdi Ara

AMD Phenom II x4 965 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar başlıktada yazdığı gibi sanırım işlemcimle ilgili bir sorun yaşıyorum. Sistemimi yazın yeniledim, ekran kartı, ram ve işlemcimi yeniledim. Geçenlerde Dragon Age'i yükleyip oynamaya başladım ancak oyunda 5 dakikada bir donmalar yaşadım ve masaüstüne döndüğümde ''amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti'' yazısı çıktı. Ardından tekrar oyuna girebiliyordum ancak yine 5 dakika sonra donma yaşanıyordu. Bunun nedenini bir türlü anlamadım video ayarlarından oyunun değerlerini low'a kadar düşürmeme rağmen sorun 5 dakikada bir olmasa da yaşanıyor. Bunun dışında Fallout ve SC2 oynadığımda bu problemle karşılaşmadım. Ancak Dragon Age oynarken cpu'm %90'lara çıkıyor. Ayrıca kasadan da inanılmaz derecede ses geliyor. Ekran kartımda radeon hd5970 bu arada.

Sorunumla ilgili önerebileceğiniz bir şey var mı? Şimdiden teşekkürler

• driver problemi var sanırım. yada kartta arıza var. ha birde o kartın yanına o işlemci çok zayıf kalmış. o kartı i5 750 paklar yada sandyler. darboğaz durumuda ortaya çıkabilir hani
  • O cpu darbogaz yapmaz.ısılar ne alemde ekran kartı ve işlemcinin donduğu anda
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

O cpu darbogaz yapmaz.ısılar ne alemde ekran kartı ve işlemcinin donduğu anda

orta seviye kartlara evet yapmaz....ama 5970 e o CPU darboğaz yapmıyor ??? inanasım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

O cpu darbogaz yapmaz.ısılar ne alemde ekran kartı ve işlemcinin donduğu anda

orta seviye kartlara evet yapmaz....ama 5970 e o CPU darboğaz yapmıyor ??? inanasım yok.

konu sahibinin oynadığı oyunlarda yapmaz boru değil x4 965.rahat oynatır.ama görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyor sürücüde sorun var yada ısılarda.
  • Oyun oynamıyorken:
    Temp1: 55
    Temp2: 50
    Temp3: -128
    Core: 57

Oyun oynarken:
    Temp1: 73
    Temp2: 62
    Temp3: Aynı
    Core: 78,5

Bana değerler çok yüksek gelmedi ama alttaki değeri yine aynı hatayı verdikten sonra speedfan programı yardımıyla baktım.

Edit: Biraz daha zorlamamın sonucu. Bu arada CPU kullanımı oyun içerisinde %95'e kadar çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artemisru -- 21 Ocak 2011; 18:15:21 >
  • fsb degistirdiyseniz pci exp. Frekansini 100 yapin,eger ekran kartina o.c yaptiysaniz voltaja ihtiyaci olabilir,herseyi standart kullaniyorsaniz ati surucusunu tekrardan yuklemeyi deneyin,benim ilk olarak aklima gelen bunlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5970'in kaldırmayacağı oyun mu var yav? Kesinlikle bir yerde hata var. Eğer deneyebiliyorsan ekran kartını al başka bir anakarta tak. Kaç watt'lık psu kullanıyorsun? Sıcaklık değerleri birazcık fazla. O da 5970'in doğasında var. Kart baya hızlı çalışıyor. Şimdi bir denediklerimi yapsana?

- Ati catalyst'den ekran kartının faz hızını artır, olcak mı bak bida.
    - Kasayı temizle iyice.
    - Virüs diyecektim ama olmaz heralde bu kadar büyük bir sorun için...

yine büyük ihtimal arkadaşın da dediği gibi işlemci ya da ekran kartında arıza var. Başka programlarda nasıl? Photoshop, 1080p video izlerken?
  • 550W'lık power supply kullanıyorum ve ayrıca çok afedersiniz yanlış bilgilendirme için 5970 değil 5870'miş ekran kartım yanlış yazmışım. Photoshop veya 1080p film izlerken sorun olmuyor.

Fan hızını %50'den %80'e arttırdım. Sorun hala var sadece arada olması için geçen süre arttı. Gerçekten çok değişik bir problem bir türlü anlayabilmiş değilim. Şu ana kadar sadece de Dragon Age oynarken yaşadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artemisru

550W'lık power supply kullanıyorum ve ayrıca çok afedersiniz yanlış bilgilendirme için 5970 değil 5870'miş ekran kartım yanlış yazmışım. Photoshop veya 1080p film izlerken sorun olmuyor.

Fan hızını %50'den %80'e arttırdım. Sorun hala var sadece arada olması için geçen süre arttı. Gerçekten çok değişik bir problem bir türlü anlayabilmiş değilim. Şu ana kadar sadece de Dragon Age oynarken yaşadım.

Bir dakka sorun sadece dragon age'de midir? Başka oyunlarda olmuyor mu? Öyle desenize ...
  • işlemci voltajını artırmayı deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avatar78

quote:

Orijinalden alıntı: Artemisru

550W'lık power supply kullanıyorum ve ayrıca çok afedersiniz yanlış bilgilendirme için 5970 değil 5870'miş ekran kartım yanlış yazmışım. Photoshop veya 1080p film izlerken sorun olmuyor.

Bir dakka sorun sadece dragon age'de midir? Başka oyunlarda olmuyor mu? Öyle desenize ...

Yani ancak bu oyunla ilgili bir problem değil de sanki bilgisayarın gücünü sonuna kadar kullanan her türlü programda yaşayacağım izlenimini verdi, çünkü şu ana kadar Dragon Age kadar bilgisayarı zorlayan bir şey yüklememiştim.

• vpu recover sorunu klasik amd / ati sorunudur yıllardır vardır işlemcinle ilgisi yoktur

bu bir rivayete göre ısı sorunudur

digerine göre yazılımsal yani sürücü

bence yazılımsal daha cok amd ile oyunların arasındaki bir sorun gibi görülüyor cogu oyun nvidia optimeli geliyor buda atiye zaman zaman zor anlar yaşatabiliyor.

başka oyunlarda örn black ops ta sorun yoksa üzülme o yun için bir yama cıkar nasılsa

darboğaz diyen arkadaşlar saçmalamasınlar

i5 750 760 koysada max fps yükselir ama min fps aynı yerlerde sayar aşşagı yukarı adam sonuçta 6970 kullanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 21 Ocak 2011; 23:00:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

driver problemi var sanırım. yada kartta arıza var. ha birde o kartın yanına o işlemci çok zayıf kalmış. o kartı i5 750 paklar yada sandyler. darboğaz durumuda ortaya çıkabilir hani

ne alaka ya işlemcinin nesi zayıf kalmış? senin derdin adamın intele geçmesi bide ekran kartını nvidia önerseydin bari.. anakartıda değiştirsin ohh keyfine diyecek yok..
  • Hangi sürücüyü kullanıyorsun ve ekran kartında oc var mı?
  • Ekran kartınız gayet iyi ve o işlemci çoğu üst sınıf kartı rahatlıkla kaldırır dar boğaz yapmaz uzun bir süre ama atinin driver zafı var bazı oyunlarda sorun yaşatabiliryor tabi uzun vadede değil uygun driver çıkcaktır :)
  • Driver'ı en son sürümüne yükselttim ancak sorun yine de oluyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim
  • Acaba benim işlemcime artı bir fan taksam sorun gider mi? başka bir konuda şu fan önerilmiş:

http://www.724alisverisim.com/THERMALTAKE-CL-P0568-CPU-SOGUTUCUSUINTELAMD%2CPR-10163.html?ref=akakce&v=1.38.9

Acaba bu fanı taksam ses yapar mı birde?

Şu an kullandığım psu inanılmaz ses yapıyor acaba onun yerine performans kaybı yaşamadan sessiz bir psu önerebilir misiniz?

Şu anki psu'm:

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ge-p450p-c2-superb-550p-450w-pfc-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=38099

• Sorun eğer ısıdansa, evet bir Cpu cooler önerebilirim.Hiç başka oyun denemediniz mi? Battlefield bad company 2, crysis falan? Onlarda nasıl merak ediyorum. Dragon Age, Crysis kadar grafik kullanmıyor sonuçta.

Ama bilgisayarın ekranı kararmasını şimdi hatırladım. Sorun bende de vardı. Ama daha üzün sürüyordu. 2 saat oynayınca bilgisayar tık- reset atıyordu. Sorun ısıydı. Hala oluyor galiba bilmiyorum. 2 saat oynuyorum yapmıyor artık.

Yani eğer sorun ısıysa, al eline bir saç kurutma makinesi, oyunu aç, kurutma makinesi koy soğutsun. Bakalım atacak mı yine. hakanlevent arkadaşımız haklı bu konuda.
  • Dediğim gibi SC2 ve Fallout oynadım video ayarları tavandayken ama dragon age'de yaşadığım sorunu yaşamadım. Büyük ihtimalle hakanlevent'in söylediği gibi bir sorun yaşıyorum.
    Onun dışında kesinlikle bir cpu cooler ve yeni güç kaynağı almaya karar verdim önerebileceğiniz bir ürün varsa lütfen söyleyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.