Şimdi Ara

AMD Phenom II x6 1090T için Fan Önerisi (Zalman CNPS10X Performa alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD PHENOM II x6 1090T işlemcim var. OC falan yok. ama stok fan ısınınca çok ses yapıyor. zaten hemen ısınıyor.

şimdi OC falan yapmayı düşünmüyorum, gereksiz bence. bunun için bana sessiz ve güçlü bir işlemci soğutucu önerisi yapabilir misiniz?

ekstra bilgi: ekran kartı zotac gtx470, psu: Xilence red storm 600W-aktif ppc; kasada ön ve arka fanlar haricinde yanına bir tane daha ekstradan fan taktım. RED LED Xilence oda, kasanın üzerindekilerle aynı. gayet sessizler ve iyi soğuk üretiyolar gibi geliyor.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutsal Ruh -- 3 Şubat 2012; 17:26:39 >

• araştıranlar için deneyimlerimi yazmak istiyorum.

öncelikle cevap için teşekkürler.

dün bir takım araştırmalar sonucunda, bimekste indirimde olduğunu öğrendiğim şu soğutucuyu aldım;http://www.bimeks.com.tr/urun/119226/zalman-cnps10x-performa-120-mm-fanli-sessiz-islemci-sogutucu.aspx

100 lira para verdim görüldüğü üzere.

sorunum şuydu genel olarak, sistem açıldığı zaman 35-38 derece ile açılıyor, webte gezerken veya photoshopta falan çalışırken 45-50 arasında gidip geliyor ve ses yapıyordu. oyun açtığında 55 dereceleri geçiyor ve sesinden rahatsız oluyordum. kasayı yere indirsem belki gidecekti ama stok fana takmıştım bir kere :D

sonra gidip bu soğutucuyu aldım. takması epey zor. anakartı sökmek zorunda kaldım. ama becerdim, kurulumda manual çok yardımcı oldu.

şimdi bilgisayarım açıldığında işlemcim 18 derecede. web ve photoshopta 22 dereceyi geçmedi. her türlü oyunu full+full oynadım; 26 dereceden fazla olmadı. işin acaibi öyle bir soğutuyor ki, ekran kartım da ısınmıyor :D

velhasıl phenom IIx6 işlemcisi olanlara tavsiyemdir. ses, ısınma vesair gibi sorunlara kesin çözüm. OC yapacaklar için falan da ikinci bir fan takma yeri de var.

ha, çok büyük. benim xilence redstorm kasa bile neredeyse küçük gelecekti, yandaki ilave kasa fanını sökmek zorunda kaldım. zaten ihtiyacımda yok artık ona :)

herkese iyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutsal Ruh -- 3 Şubat 2012; 17:21:33 >

• oc yapmıyosanız işlemci voltajını manuel olarak ayarlayıp düşürünce işlemci sıcaklığı biraz daha düşer çünkü voltaj auto olunca fazla geliyo genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jk6 -- 3 Şubat 2012; 18:05:48 >
  • Merhaba;
    Arkadaşın konusunu işgal etmek gibi olmasın ama konuda adı geçtiğinden sormak istedim. Bende soğutucu arayışındayım.
    Sunbeam Core-Contact Freezer, aşağıda linkini verdiğim kasaya sığar mı, alırsam elimde kalır mı?

-Kasa-

http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-genesis-600w-siyah-mid-tower-kasa-ak-5004-p06/productDetails.aspx?productId=bd100332&categoryId=1013#Gorseller
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.