Şimdi Ara

AMD Phenom II X6 1100T Overclock Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an başlıktaki işlemciyi kullanmaktayım. Her yerde bu işlemcinin overclock canavarı olduğundan bahsedilip methiyeler düzülüyor. Aldığımda günlerce overclock yapmayı denedim (3.8 3.9'a çıkarmayı) ama bir türlü yemedi. İşlemcinin stok hızı 3.3 ama sadece CPU Ratio'yla oynayıp 3.6Ghz'ye voltajsız ve ek hiçbir şey yapmadan çıkabiliyor. Stabilite sorunu olmuyor.

Bu akşama kadar işlemciyi voltaj vererek 3.7Ghz'da kullanıyordum aylardır. Bir sorun yoktu. OCCT testi, sıcaklıklar normaldi. Ancak stabil olmadığını COD Modern Warfare Remastered ile anladım aylar sonra. Aylardır bir sorun yok gibi gözükse de, oyun mavi ekran verip duruyordu (Sadece COD'da yaşadım bunu) bende OC'dan şüphelenip önce işlemciyi stok hızına (3.3) sonra sadece çarpan payıyla 3.6'ya çıkardım. İki değerde de sorun çıkarmadı oyun. Ama voltajlı 3.7'de mavi ekran veriyor ve işin garibi sadece bu oyun böyle yapıyor.

Şu an işlemciyi 3.6Ghz'de kullanmaktayım. COD'da bir sorun yapmıyor böylelikle. Bu işi bilen arkadaşlar bana ne önerir acaba? İşlemciyi bu şekilde 3.6'da kullanmaya devam mı edeyim, yoksa bu işlemcinın hızı artar, sen becerememişsin mi diyorsunuz?

Açıkçası stabil bir şekilde en fazla 3.7'ye çıkarabildim ama görünüşe göre o da stabil değilmiş. Hatta şuraya 3.7'de kullandığım ve sadece COD'un sapıttığı Bios değerlerini de gireyim

Ratio: 18.50x
    AMD Turbo Core: Disabled
    CPU Voltage: 1.5000
    DRAM Voltage: 1.60

PC özelliklerim;
    AMD Phenom II X6 1100T
    ASUS M4A79T-Deluxe
    Kingston HyperX 8 GB 1600Mhz
    OCZ 600W PSU

CPU soğutucum Zalman CNPS11x

Şuan her şey Auto'da sadece ratio 18.00x de kullanıyorum 3.6 değerinde. Bu işlemciyi bu sistemle, 3.8, 3.9'a stabil bir şekilde çıkarmama yardımcı olacak arkadaşların yardımını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba. Bende de 1090t vardı. Ben de 3.6 nın üzerine çıkaramamıştım. Aynı model işlemci birisinde voltajsız 4.0 görürken, başka birinde voltaj ile 3.6 yı zor görüyor. Bu işlemcinin silikon yapısıyla alakalı. Eğer sıcaklıklar elverişli ise voltaj vermekten başka bir çare de yok açıkçası. Tabi voltaj artırırken de 1.5 v sınırını geçmeyin. Sıcaklıkta da sınır 62 derece. Ama baktınız 3.7 için fazla voltaj istiyor, 100 Mhz lik artış için değmez. Bırakın 3.6 da kalsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: warchief46

Merhaba. Bende de 1090t vardı. Ben de 3.6 nın üzerine çıkaramamıştım. Aynı model işlemci birisinde voltajsız 4.0 görürken, başka birinde voltaj ile 3.6 yı zor görüyor. Bu işlemcinin silikon yapısıyla alakalı. Eğer sıcaklıklar elverişli ise voltaj vermekten başka bir çare de yok açıkçası. Tabi voltaj artırırken de 1.5 v sınırını geçmeyin. Sıcaklıkta da sınır 62 derece. Ama baktınız 3.7 için fazla voltaj istiyor, 100 Mhz lik artış için değmez. Bırakın 3.6 da kalsın

Hocam merhaba. Cevabınız için teşekkürler öncelikle. Ben 3.6 voltajsız stabil zannediyordum ama değilmiş. Dün yaptığım testlerde sıkıntı çıktı 3.6'da. O yüzden voltaj vererek 3.7'ye çıkardım tekrar. Sonra Prime95 ile 1 saat 3 dakika test yaptım yine de 3.7'de. Sıkıntı çıkmadı. Sıcaklık olarak en fazla 63 dereceyi gördüm ama sanırım bu da kasanın pis olmasından kaynaklanıyor. Temizlemem gerekiyor. COD'da ne gariptir mavi ekran vermedi bu sefer. Sanırım oyun ayarlarından kaynaklanıyor. Fazla açarsam, oyun mu sapıtıyor nedir. Daha önce 3.7'de sıkıntı yaşamadım çünkü.

Hatta değerleri de yazayım

Ratio: 18.50x
    AMD Turbo Core: Disabled
    CPU V: 1.5000
    DRAM: 1.60

Aylardır bu şekilde 3.7'de kullanıyorum. Ama COD'un mavi ekran vermesi kafamı karıştırmıştı. Testlerde hiçbir sorun çıkmıyor çünkü. Bende bugün itibariyle COD'u takmamaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 19 Aralık 2017; 23:53:11 >

• Ambarad kullanıcısına yanıt
    Sizin işlemciniz de benimki gibi "takoz" çıkmış. 1.5 v biraz yüksek bir değer. Bir de FSB ile yapılan oc var ama stabilite sağlamak daha zor. Bence voltaj vermeden 3.6 da kullanın.

• quote:

Sizin işlemciniz de benimki gibi "takoz" çıkmış. 1.5 v biraz yüksek bir değer. Bir de FSB ile yapılan oc var ama stabilite sağlamak daha zor. Bence voltaj vermeden 3.6 da kullanın.

İşte hocam voltajsız 3.6'ya çekersem sapıtıyor Teste soktuğumda anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 20 Aralık 2017; 15:58:42 >
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    3.6 için ne kadar voltaj veriyorsunuz?

• quote:

3.6 için ne kadar voltaj veriyorsunuz?

3.6 için voltaj vermiyordum. Voltajsız sadece çarpanla çıkıyordu hocam. 3.7 için voltaj veriyorum sadece. Ama 3.6 stabil olmuyormuş meğer voltajsız onu anladım geçen testte. Şu an 3.7 voltajlı kullanıyorum stabil olarak. Daha da yukarı çıkamıyorum zaten. Dediğiniz gibi takoz çıktı işlemci.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.