Phenom x2 550 nin diğer kapalı olan şekirdeklerini açtım. 4 çekirdekli kullanıyorum.
4 çekirdekli şekilde Amd OwerDrive çalıştırdım ve Auto Clock yapılandırmasını başlattım. Aşağıdaki sonuç çıktı..
biostanda o çıkan sonuçtaki değerleri yazdım.
Sormak istediğim konu ise bilgisayarın tamamen stabil çalıştığını en iyi şekilde doğrulamam için hangi programı ne kadar sürede çalıştırmam gerekirki ilerisi için kaygılanmadan bilgisayarı kullanabileyim..
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..
Prime95 (4 çerkidek seç) ile orthos aç saatlerce bekle hem reme hem ful işlemciye yüklenir reset filan atmıyorsa sorun yoktur.
A.s Öncelikle seninde Bayramın Mubarek Olsun. Evet Mert Ayan'ın söylediği gibi çalıştırıp Denersen Ve Sorun çıkmazsa çok iyi Bir OC yapmışsın demektir,Güle Güle kullan.
quote:
Orijinalden alıntı: Mert AYAN
Prime95 (4 çerkidek seç) ile orthos aç saatlerce bekle hem reme hem ful işlemciye yüklenir reset filan atmıyorsa sorun yoktur.
Şu dediğine göre ilk önce Prime95 açıp ve o açıkken Orthosu açtım ve start der demez pc resetleniyor.. :) Gerçi onu İşlemcinin 4 çekirdeği açıkken ve Cpu çarpanı 19x ile cpu clock da 204 ayarlamıştım. 205de ise Windows açılırken kullanıcı ekranında resetliyor. 19x204 ile cpuya manual voltaj vermeye çalıştım kademe kademe.. yine windows ekranında resetliyor. Ama aynı değerlerde cpu voltajını auto yapınca normal windows açılıyor. Benim yapmak istediğim öle cpu yu 4 MHzde görmek değil.. Diğer iki çekirdeği açıp 4 çekirdekli kullanınca işlemci sıcaklıklarını göstermiyor.. O yüzden tekrar çekirdekleri kapattım. Busefer cpu çarpanını x18.50 ile HT ref. Clock 202 yapıp şu an Orthosu açıp çalıştırdım..Nerdeyse 2 Saattir çalışıyor..
Yapmak istediğim şu Çift çekirdekle stabil olacak değerleri bulup ve ayriyetten sıcaklık değerlerini kontrol edip.. Bu değerler ile direk diğer kapalı olan 2 çekirdeği açıp 4 çekirdekli şekilde Prime95 ve orthos testini başlatacam..
Yani 2 stabil test arasındaki fark sadece çekirdek farkı oluyor..
Sorum şu.. 2 Çekirdek li olarak yukarıdaki cpu çarpanı ve clock değerlerle yapılan orthos testindeki sıcaklık değerleri diğer kapalı olan 2 çekirdeği açıp 4 çekirdekli şekilde prime ve orthos testini yapınca reset atmıyorsa 4 çekirdekli şekildemi kullanayım. ayriyetten 4 çekirdekli olarak kullanınca sıcaklık değerlerini göremediğim için 2 çekirdekli testten alınan sıcaklık değerlerinden farklımı olur.
Birde Speedfandaki sıcaklık değerlerinde görüldüğü gibi Temp2 olan Anakart sıcaklığı o en fazla 58 derece oldu. Anakart sıcaklığı 58 olması bir sorun yaratırmı..
Şimdiden cevaplayan ve yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler...