Şimdi Ara

AMD phenom x6 1090T vs Intel I5 2500 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
6.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sakincasi yok. Sadece kullanamayacaginiz ozellikler icin bosuna para verdiniz.

P serisi anakartlar K serisi islemcilerini OC yapabiliyor. Eger islemci K serisinden degil ise, o zaman P serisi anakartin herhangi bir getirisi olmayacaktir sizin icin (CF/SLI disinda). Yani bu, 350 km/s hiz yapabilen bir Ferrari'ye 200 km/s'lik hiz limiti koymak gibi birsey oluyor.

20 TL fazla verip 2500K alsaydiniz keske. Sisteminiz cok daha performansli ve uyumlu olurdu.
  • Teşekkür ederim açıklama için. 2500k alabilmek için epey uğraştım ama şirketimizin anlaşmalı olduğu bayinet'ye k serisi işlemciler bulunmuyordu ne yazık ki. bu sistemi diğer çevre bileşenleri ile beraber 2400 tl'ye aldım. İşlemci'yi de 212$+KDV ile aldım. H67 anakart da yine stoklarda bulunmadığından alınamadı. Sonuç olarak işlemci ve anakartta bu seçimlere gitmek durumunda kaldım. Uyumsuzluk yaratmadığı sürece sorun yok benim için. Keşke 2500k temin edebilseydi bayinet de alsaydım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

İyi de uygulama ve yazılım desteği konusunda AMD'nin suçu yok ki. Yazılımı yapanlar 4+ çoklu çekirdek desteğine izin versinler artık bi zahmet, 2011 yılındayız ve çoğu yazılım 2 çekirdekten fazla desteklemiyor.

Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki AMD'de çalışmıyor bu programlar. Hayret bişey. 6 çekirdek çalışmazsa 4 çekirdek çalışır, diğer 2si boşta durur, bir zararı mı var?

Veya işin abartı tarafına kaçarsınız, bir yandan video dönüştürme işlemi yaparken, bir yandan girer en taze FPS oyununuzu çatır çatır oynarsınız.

Kimse size zorla Phenom II X6 işlemci satmıyor, piyasada X4 olanları var onları tercih edebilirdiniz. X6 alacak olanlar da bi zahmet sırf 6 çekirdekli diye almasın, kullanacağı yazılımda gerçekten performans getirisi varsa ona göre alsın.

Örnek vereyim:

1055T işlemcim, x264 video dönüşüm işlemlerinde i7 960 işlemciyle eşit düzeyde performans olarak. (overclocksuz)
    i7 2600k ise %15 kadar daha hızlı 1055T'den. i7 980x ise, %50 daha hızlı 1055T'den.

1055T işlemci : 350TL
    i7 960 işlemci : 600TL
    i7 2600k cpu : 650TL
    i7 980x cpu : 2000TL (Estauzübillah!)

x264 işlemlerini göz önüne aldığımızda, bakın bakalım hangisi daha ekonomik? Hangisi fiyatını daha iyi hakediyor? Tabii ki 1055T.

Kullandığımız yazılımlarda yeri geliyor Intel öne geçiyor, yeri geliyor AMD öne geçiyor.

Marka fanatikliği yapmaya hiç gerek yok, alacağınızı işlemciyi kullanım alanınıza göre belirleyin, çekirdek sayısına - fiyatına - markasına bakarak değil.

• Towarscke @

Olaya marka olarak bakmayın ihtiyaca göre hangisi uygunsa onu alın ve önerin..

1090t'yi savunmanın anlamı yok aynı fiyatlarda i5 2500k gibi 5ghz'de stabil kalabilen bir işlemci var..

Platform derseniz hiç oc yapmasan bile i5 2300+ h67 anakart alıp(daha ucuza) daha iyi performans alabilirsin..(oyunlarda)

Benim görüşüm nedir diye sorarsan Phenom Iı x4 925(955bile demiyorum) günlük ev kullanıcısına her türlü yeterli bir işlemcidir..

6850Cf gibi kurulumlarada darboğaz yapmaz ve 6850Cf'nin yetmeyeceği oyun nadirdir (her oyundada full+full ayar açmayı verin artık)

iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 23 Mart 2011; 20:39:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

Towarscke @

Herşeye marka olarak bakmayın artık amd olsun taştan çamurdan olsun demeyi bırakın artık..

Phenom x4 + a7da-s gibi ucuz ve üstün özellikte anakartlar oyun sistemleri için gerçekten ideal oluyor fakat 6950Cf yapan adamada phenom x6 alın diyemeyiz..

herkes ihtiyacına göre işlemci almalıdır testler ortada..

Sandy bridge oyunlarda amd'nin güncel işlemcilerinden çok daha üstün performans gösteriyor ve amd işlemciler aynı fiyata daha performanslı işlemcileri var..

güzel yorum tebrikler..

düşünceleriniz birebir gerçekle uyumlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

Towarscke @

Herşeye marka olarak bakmayın artık amd olsun taştan çamurdan olsun demeyi bırakın artık..

Phenom x4 + a7da-s gibi ucuz ve üstün özellikte anakartlar oyun sistemleri için gerçekten ideal oluyor fakat 6950Cf yapan adamada phenom x6 alın diyemeyiz..

herkes ihtiyacına göre işlemci almalıdır testler ortada..

Sandy bridge oyunlarda amd'nin güncel işlemcilerinden çok daha üstün performans gösteriyor ve amd işlemciler aynı fiyata daha performanslı işlemcileri var..

güzel yorum tebrikler..

düşünceleriniz birebir gerçekle uyumlu

konunun performansla ilgli olup olmdigini soylemistim.. ilgili fiyata Intel sistem yapilabiliyor mu diye sormustum.. ama cevap alamadim.. hala da cevap alabilmis degilim.. o yuzden yorumun bana cevap olmadigini soyleyebilirim.. gercek cevabi, aslinda cevaplayamayanlar vermis durumda..

• ilgili mesaja cevabını verdim diye hatırlıyorum
    alıntı yapmama gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

ilgili mesaja cevabını verdim diye hatırlıyorum
    alıntı yapmama gerek yok

evet biraz eksik ama verdin... biraz donanim modlamistin ama konunun performans ile ilgili olmadigini soylemistim.. kaldiki; performanstan bahsetsek bile, "6970 performansinda bir arkadasimiz tarafindan modlanmis 6950 ekran karti" seklinde bir ibareyle bir urunu sifir satamazsin...
  • P4-D820(2800mhz) işlemciyi sökmeden önce 3d mark ile bir test yaptım aldığım puan;6503 idi... Sonra işlemciyi söküp yerine
    E5300'yü taktım default seviyede2.66 ghz) test yaptım aldığım puan; 10553 oldu ve sonra işemciyi oc yaptım(3.2 ghz) tekrar
    test yaptım aldığım puan bu sefer 11704 oldu..Tabi bu sonuçları görünce mutluluğum bir kat daha arttı..

Fantaziyi bırakıp gerçek yaşama geçeyim dedim,artık. Ae programında daha önce P4-d820 ile yaklaşık 9 saatte render alığım proje dosyasını
    birde E5300 ile deneyeyim, dedim... Yine Ae'nin aynı versiyonu aynı kaydedilmiş proje dosyası ile "Memory & Multiprocessing" başlığı altında
    çekirdek ve performans ayarlarını sonuna kadar açtığım halde yine de 9 saatte yaptı..En az üç kere denedim ama sonuç hep aynı..

Yani o dandik,çok ısınan. O uyduruk denen P4-d820 işlemci ile daha yeni bir işlemci olan ve oc yapılmış E5300 aynı proje dosyasını aynı
    sürede bitiriyor.
    Buradan çıkan sonuç şu benim kullandığım program çekirdek sayısına bakıyor.Ne kadar çekirdek o kadar performans vaat ediyor ki yabancı
    forumlardan okuduğum AE kullanıcıların yorumuda böyle... Şimdiye kadar hep intel kullandım.. Ama bundan sonra test programlarına
    göre işlemci almayacağım... Herşey yalan dolan.. Hiç bir işlemci diğer işlemciyi dağlar kadar fark atamıyor.. %15-20 performans farkı
    için işlemci almayacağım.. Bundan sonra muadiline göre daha ucuz olan 6 çekirdekli Amd tercih edeceğim... Ha bu arada oyunla işim olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arokh -- 25 Mart 2011; 15:19:58 >

• Toplanacak 2500 ve 1090t sistem arasında fiyat farkı olduğu gibi performans farkı da var. Amd sistemlerin k7 ve k8 zamanlarındaki f/p oranı intele göre çok üstündü. Artık o kadar ciddi farklar yok.

Ben olsam 2 ay daha bekleyip bulldozer i gördükten sonra alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 28 Mart 2011; 12:58:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

quote:

ilgili mesaja cevabını verdim diye hatırlıyorum
    alıntı yapmama gerek yok

evet biraz eksik ama verdin... biraz donanim modlamistin ama konunun performans ile ilgili olmadigini soylemistim.. kaldiki; performanstan bahsetsek bile, "6970 performansinda bir arkadasimiz tarafindan modlanmis 6950 ekran karti" seklinde bir ibareyle bir urunu sifir satamazsin...

daha sonra netsiparişten xfx 6970 linkini mevcut sisteme ekleyince cıkan tutar yine ortadaydı kaldıki bunları hep es geçiyorsun. Allah yardımcın olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: selahattin1987

quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

İyi de uygulama ve yazılım desteği konusunda AMD'nin suçu yok ki. Yazılımı yapanlar 4+ çoklu çekirdek desteğine izin versinler artık bi zahmet, 2011 yılındayız ve çoğu yazılım 2 çekirdekten fazla desteklemiyor.

Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki AMD'de çalışmıyor bu programlar. Hayret bişey. 6 çekirdek çalışmazsa 4 çekirdek çalışır, diğer 2si boşta durur, bir zararı mı var?

Veya işin abartı tarafına kaçarsınız, bir yandan video dönüştürme işlemi yaparken, bir yandan girer en taze FPS oyununuzu çatır çatır oynarsınız.

Kimse size zorla Phenom II X6 işlemci satmıyor, piyasada X4 olanları var onları tercih edebilirdiniz. X6 alacak olanlar da bi zahmet sırf 6 çekirdekli diye almasın, kullanacağı yazılımda gerçekten performans getirisi varsa ona göre alsın.

Örnek vereyim:

1055T işlemcim, x264 video dönüşüm işlemlerinde i7 960 işlemciyle eşit düzeyde performans olarak. (overclocksuz)
    i7 2600k ise %15 kadar daha hızlı 1055T'den. i7 980x ise, %50 daha hızlı 1055T'den.

1055T işlemci : 350TL
    i7 960 işlemci : 600TL
    i7 2600k cpu : 650TL
    i7 980x cpu : 2000TL (Estauzübillah!)

x264 işlemlerini göz önüne aldığımızda, bakın bakalım hangisi daha ekonomik? Hangisi fiyatını daha iyi hakediyor? Tabii ki 1055T.

Kullandığımız yazılımlarda yeri geliyor Intel öne geçiyor, yeri geliyor AMD öne geçiyor.

Marka fanatikliği yapmaya hiç gerek yok, alacağınızı işlemciyi kullanım alanınıza göre belirleyin, çekirdek sayısına - fiyatına - markasına bakarak değil.

Core i7 920 işlemcim video, grafik, convert ve encoding işlemlerimin büyük çoğunda 1055’imi tokatlıyor. 1055’i güçlü işlemci derecesine bile almıyorum. Bende her ikiside mevcut kendi testlerimi kendim yaptım. Render ve dönüştürme işlemlerinde 1055 karşılaştırılamayacak derece zayıf.Kaldıki 920 böyleyse 2500 ve 2600 serisi yeni işlemcilerle karşlaştırmak bile hata bence.

benim kendi testim:http://forum.donanimhaber.com/m_42514784/mpage_1/f_/key_920%2C1090//tm.htm#42606002

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 28 Mart 2011; 14:50:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

quote:

i7 2600k 6380tl
    p67 anakart 260tl
    4*2gb ram 170tl
    6950@70 cf 1150tl
    40gb ssd x2 380tl

toplamda 2600 kusur gibi bişey yaparTowarscke teknofiyattan bakabilirsiniz.

not cf için msi p67a-g45 8x 8x cf düzeneği

Overclock bir sistem oneri sekli degildir..
    sorumu cevaplamadiniz..

yoksa soyle olurdu..
    Sempron 145@Phenom II x4 @3,7ghz
    790X anakart
    1200mhz ddr2 ram @ddr3 timings

buna para verecek misin yani?

sempron 145deki 1mb cache uzun yıllar yeter 10yıl götürür cpu cache açarak ayçiçeği+biraz nitro oksid ile 12mb cache çıkabilirsiniz o cpuyu 6950 x2 crossfire gibi düzenekten bahsediyoruz birde... power olarakda 230watt quake çok yeterli gelir 80plus sertifikasıda yüzde99 allaha emanet

• Benim gördüğüm şu intel her zaman oyun performansı amd den kabul edilebilir bir miktar pahalıya satıyor, bütçe sıkıntısı çeken kullanıcıları amd'ye bırakıyordu. Lakin i5 2500K öncesinde bu klasik tabloda ki denge alt üst olmuş intel çok daha geniş bir kullanıcı kitlesini fiyat dengesizliği yüzünden Amd'ye kaptırmıştı (x6 serisine) Şimdi 2500K ile tekrar normale dönmeye çalışıyor ama hala yelpaze konsunda tutarsızlık var.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.