Şimdi Ara

AMD Radeon 7670M Overclock (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
5
Favori
13.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kartalmistik

Bende 7670m e oc yaptım 750/1050 ancak bazı oyunlarda amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurturdu diyor stabil mi değil anlamadım yardımcı olur musun?

Önceden bu hatayı vermeyip oc yaptıktan sonra hatayı aldıysanız stabil çalışmıyordur. Yanıt vermeyi kesti hatası sürücü kaynaklı da olabiliyor. Değerleri 740/1040 yapıp tekrar hata verip vermeyeceğini kontrol etmenizi öneririm.
  • Bir tek Watch dogs vs borderlands the pre sequelde verdi bu hatayı ama Ryse ve the evil within de hiç sıkıntı olmadı zaten şimdi omega driverıda yükledim umarım ilerde bir sıkıntı olmaz
    Son birşey daha var sende hiç artifact oldumu oyunlarda ve bunlar ekran kartına zarar verirmi? Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalmistik

Bir tek Watch dogs vs borderlands the pre sequelde verdi bu hatayı ama Ryse ve the evil within de hiç sıkıntı olmadı zaten şimdi omega driverıda yükledim umarım ilerde bir sıkıntı olmaz
    Son birşey daha var sende hiç artifact oldumu oyunlarda ve bunlar ekran kartına zarar verirmi? Şimdiden teşekkürler

Artifact bende 750/1100 değerlerinde olmuştu ancak stabil oc değerlerine dönünce bir daha olmadı. Zarar verebilir, bunlar zaten bir nevi uyarı niteliğinde. Artifact hatası verdiğinde değerler aşağı, stabil değerlere çekilmeli.
  • Kardeşim geçenlerde youtube da 8670m extreme overclocking diye bir video gördüm biraz baktım adam voltaj arttırarak overclock yapmış bizim 7670m içinde böyle birşey mümkün olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalmistik -- 13 Nisan 2015; 13:34:45 >
  • Olmuyor arkadaşlar burada yazan herşeyi uyguluyorum hızları arttırıyorum ama bilgisayar yeniden başlatınca sıfırlanıyor ne yapmak lazım ?
  • Arkadaşlar Windows 8.1 yüklü iken overclock yapabiliyordum. En son yorum yazan arkadaşın bahsettiği gibi bir problem de olmadan "Apply overclocking at system startup" buraya tik atıyorsun windows açılışında overclock'lu ayarların otomatik etkinleşiyor. Yanlız Windows 10 da overclock yapılmıyor ne denediysem olmadı. Catalyst 15.8 Beta yüklü. ULPS'yi devredışı bıraktım ve MSI Afterburner'ın ayarlarını yaptım ama yine de overclock aktif olmuyor yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Arkadaşlar Windows 8.1'de sorunsuz bir şekilde overclock yapabiliyordum ama Windows 10'a geçtikten sonra gereken şeyleri yapmama rağmen netice alamıyorum. Windows 10'da overclock yapabilen varsa nasıl yaptığını anlatabilir mi acaba?
  • Merhaba,

Bendede bu ekran kartına sahip Toshiba L850 model laptop var.Win 8.1 de herşeyi yapmama rağmen hızı 600 den 601 e en ufak almama ragmen görüntüde cızıkler meydana geliyor windows 10 da tekrar denedim sonuç yine aynı sizin ekran kartınız destekliyorda benimki mi desteklemiyor acaba cevaplarsanız memnum olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihangiremir

Merhaba,

Bendede bu ekran kartına sahip Toshiba L850 model laptop var.Win 8.1 de herşeyi yapmama rağmen hızı 600 den 601 e en ufak almama ragmen görüntüde cızıkler meydana geliyor windows 10 da tekrar denedim sonuç yine aynı sizin ekran kartınız destekliyorda benimki mi desteklemiyor acaba cevaplarsanız memnum olurum.

Windows 10'da overclock ayarlarını arttıramıyorum siz nasıl arttırabildiniz acaba? Bu arada Windows 8.1'de core clock: 725 mhz, memory clock: 1000 mhz de hiçbir sorun olmadan kullanıyordum. Ekran kartı çok ısınırsa görüntüde bozulmalar olabilir sıcaklık değerlerini kontrol edin. Overclock yapmadan sıcaklık 75 dereceyi geçiyorsa yaptığınızda daha da artacağı için yapmamanızı öneririm. Belki sorununuz da bundan kaynaklı olabilir yani overclock'suz zaten çok yüksek sıcaklıklarda çalışıyorsa değerleri biraz dahi arttırsanız görüntüde bozulma ile karşılaşabilirsiniz. Forumda benim aşırtma yaptığım değerlerden daha yüksek değerlere çıkan arkadaşlar var olay soğutmada bitiyor yani.. Son olarak kart windows 10 ile oyunlarda daha başarılı Windows 8.1'de oynadığım oyunları Windows 10'da daha yüksek ayarlarda açıyor olmama rağmen daha akıcı oynuyorum ayrıca Windows 10'da kart daha az ısınıyor bu sayede fan sesi daha az ve kullanım daha konforlu. Windows 10'da şu overclock işini de halledebilirsem çok güzel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rsmbyrktr -- 20 Eylül 2015; 1:52:23 >

• Kardeşim valla ben sorunumu çözmüş bulunmaktayım overclockdan sonra ekranda çiziklerin olması overclock ayarının aktifleştiği anlamına geliyor çiziklerden kurtulmak için laptop kapağını kapatıp açmanız yeterli tekrar eski halini alıyor ama overclocklu hali oluyor yani işliyor.Win10 kullanıyorum şuan 750/1050 değerlerini yükte en yüksek 80 çıktı boş da 40-42 arası oynuyor ve hiç bir sıkıntı olmadı 5-6 saat oyun oynamama rağmen.Sana tavsiyem yukarıdaki arkadaşın ilk dediklerini yapman kayıt defterini felan yapmamış olabilirsin.Şuan gayet rahat bir şekilde oynuyorum :))Sorun olursa sorabilirsin.
  • cihangiremir C kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle sıcaklık kontrolünü dikkatli yapmanızı öneririm fazla ısınan bir kartın kullanım ömrü azalacaktır aynı zamanda fan daha hızlı döneceği için fan sesi de rahatsız edici seviyelere çıkabilir ekran kartının 80 derecenin altında olmasına özen gösterin. Sanırım HD4000 vs 7670M kombinasyonuna sahipsiniz ekran kartı sürücülerinizin ve MSI Afterburner'ın hangi sürümü kurulu bunları öğrenebilir miyim? Bir de Windows 10'a geçtikten sonra uyumlu güncel sürücüleri kurmuş olmama rağmen ayrılmış video belleği 32 mb olarak gözüküyor bu değer windows 8.1'de 2560 mb idi sizde de durum aynı mı acaba? Bu arada kayıt defterinde yapılması gereken işlemler dahil gerekli her şeyi yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rsmbyrktr -- 20 Eylül 2015; 18:53:28 >
  • Merhaba,

Sıcaklıkları bugünle beraber 2 günden beri kontrol ediyorum 80 üstü sıcaklık görmedim şahsen 80 derecede sıkıntı olacağını sanmıyorum korumaya zaten 90-100 gibi alıyor diye biliyorum.80 o kadar yüksek bir sıcaklık değil yapmadan öncede oyunlarda 80 dereceyi görüyordum fanım tozlu olduğundandır belkide bilemiyorum.Şuan kullandığım laptop a tek grafik kartı var o da hd 7670m hd 3000 yada 4000 yok.Msı afterburner 2.0 yukarıdaki linkte olanı kullanıyorum yeni güncel olanı indirmeye gerek duymadım.Bende tek olduğu için video belleği 2048 mb olarak gözüküyor sizdeki sebebini bilmiyorum.
    Sorunum switchable graphics Windows 10'da düzgün çalışmadığı için yani driverlarla alakalı olabilir her iki ekran kartı içinde güncel Windows 10 uyumlu driver'ları kurdum ama dediğim gibi ayrılmış video belleği 32 mb gözüküyor yanlız oyunlarda harici ekran kartı devreye giriyor test ettim. Windows 10'da iki ekran kartının birlikte çalışacağı ve performans artışı olacağı söyleniyordu belki bununla alakalıdır açıkçası performans artışını bizzat deneyimledim kısacası 32 mb olayı intel'i gördüğü için olabilir yani sorun olmayadabilir neyse bakalım ilerleyen günlerde göreceğiz. Ufak bir ihtimal MSI afterburner'ın eski sürümü ile overclock işini çözebilirim belki onu deneyeceğim. Bu arada dediğiniz gibi ekran kartları 95-105 dereceye kadar dayanıklıdır ama yine de 80 derece altında olmasına özen gösterin malum notebooklarda ekran kartı ve işlemci anakarta çok yakın yani diğer bileşenleri etkileyebileceği için dikkatli olmak lazım lakin zaten 80 derecenin altındaymış sorun olmaz ayrıca uzun süre test etmiş sorun yaşamamışsınız güle güle kullanın.

• Sorununuz büyük ihtimalle dediğinizden kaynaklıdır yoksa olması lazım yani :)) İnşallah eski MSI afterburner ile olur.Dediğiniz doğrudur ona çok dikkat ediyorum,en yakın zamanda pc iç temizlemesini yapacağım 80 i bile göreceğini sanmıyorum zaten laptop altında soğutucu olmasa bu işe hiç kalkışmazdım :)) Teşekkürler yorumlarınız için :)
    Rica ederim ne demek Bu arada programın eski sürümünü denedim sonuç yine olumsuz büyük ihtimalle sürücülerle alakalı bir sorun var yabancı forum sitelerine de baktım orada da aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varmış eğer bir çözüm bulabilirsem burada paylaşırım. Siz de sağ olun

• Arkadaslar merhaba ilk sorum ; kayit defteri gerekli girdileri yapip kaydetmeye calisinca access denied hatasi aliyorum. Onun disinda ekran karti ve islemci stres testinde 84 dereceyi gordu overclock tavsiye eder misiniz?

• coo007 kullanıcısına yanıt
    Yönetici olarak oturum açtığınızdan emin olun erişim engellendi hatası almışsınız. 84 derece'nin şahsen fazla olduğunu düşünüyorum risk teşkil etmesinin yanında yüksek sıcaklık performansa olumsuz etki yapacaktır..

• benim samsung laptop 7670min sıcaklıklarını vermiyor, hd graphics ara sıra görünüyor
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Aida64 programı ile onboard ve harici her iki ekran kartınında sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Oyun içinde eş zamanlı olarak gerekli ayarları yapıp MSI afterburner ile de kontrol edebilirsiniz. Farklı bir problem yok ise bunlar işe yarayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: rasmusen.17

Aida64 programı ile onboard ve harici her iki ekran kartınında sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Oyun içinde eş zamanlı olarak gerekli ayarları yapıp MSI afterburner ile de kontrol edebilirsiniz. Farklı bir problem yok ise bunlar işe yarayacaktır.

afterburner laptopta kullanmadım denerim de, aida 64 7670mi vermiyordu, bi ayara ihtiyacı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 23 Eylül 2015; 13:19:06 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.