Şimdi Ara

AMD RX 460, RX 470, RX 480 [ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.224
Cevap
87
Favori
465.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam selamlar cevap icin teşekkürler, ben 1080ti ve amdnin buna karsilik verecegi mimariyi bekliyorum acikcasi. Bununda sebebi 1080 beni tatmin etti evet AMA, sanki bundan sonraki 1080ti cok daha iyi bir performas verecek diye dusunuyorum. Siz ne dersiniz? Bildigim kadariyla 1080ti hbm2 ile gelecek ve tarihte yil sonu yani aralik ocak subat gibi hatirliyorum bu dogrumudur? İlaveten amdnin 1080ti karşısinda cikaracagi kart icin mi son bahar dediniz yoksa 1080 icin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Merhaba,

Haziran ayinca cikacak olan R9 480/X su an icin 299USD altinda bir fiyat ile gelecek. Performans olarak R9 390/X ongoruluyor.
    Vega ise HBM bellek ile sonbaharda gelecek ve GTX1080/belki de GTX1080ti kartlar ile yarisacak. Onun fiyati da bu dogrultuda daha yuksek olacaktir.

Ama r9 480/X tam anlamiyla guzel bir 1080p ve kullanilabilir seviyede VR karti olacak gibi duruyor.

Yani r9 480x'in gücü gtx 980'e yakınmı olacak
  • Amd o segmente muhtemelen Vega mimarisiyle karşılık verecektir. Nvidia, Amd'nin elindekileri gördükten sonra yeni kozlarını (Ti, Titan) kullanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Amd o segmente muhtemelen Vega mimarisiyle karşılık verecektir. Nvidia, Amd'nin elindekileri gördükten sonra yeni kozlarını (Ti, Titan) kullanabilir.

Gtx 1080 ti 650 dolardanmı gelir bide gtx 1080 ti çıkarsa gtx 1080'nin fiyatı 550 dolara inermi ?
  • Bunlarla ilgili bir bilgim yok, doğru düzgün haber de yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 20 Mayıs 2016; 0:36:44 >
  • arkadaşın ekran kartını funmark stres testine soktuk amd 390 10 dakika falan bekledik 6. dakikaya kadar ısı değeri yavaş yavaş 93 e kadar çıktı ve orda sabit kaldı bu değer normal mi 390 için yoksa sıkıntı mı ? halbuki kasa fan sistemi mükemmel arka tarafında 2 adet tampon fan mevcut dışarı alev püskürtüyor resmen çoğu oyunu yüksek ayarlarda oynuyor ısı değeri 90 - 93 arası hep uyardım birşey olur dedim ama hep böyle bu kart dedi şimdi benim aklımı karıştıran yeni bir ekran kartı alacam amd yi düşünmüyor değilim ama bütün kartlarında bu ısı olayı böylemi yahu ??? diğer bileşenlere zarar verir böyle olursa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost37

arkadaşın ekran kartını funmark stres testine soktuk amd 390 10 dakika falan bekledik 6. dakikaya kadar ısı değeri yavaş yavaş 93 e kadar çıktı ve orda sabit kaldı bu değer normal mi 390 için yoksa sıkıntı mı ? halbuki kasa fan sistemi mükemmel arka tarafında 2 adet tampon fan mevcut dışarı alev püskürtüyor resmen çoğu oyunu yüksek ayarlarda oynuyor ısı değeri 90 - 93 arası hep uyardım birşey olur dedim ama hep böyle bu kart dedi şimdi benim aklımı karıştıran yeni bir ekran kartı alacam amd yi düşünmüyor değilim ama bütün kartlarında bu ısı olayı böylemi yahu ??? diğer bileşenlere zarar verir böyle olursa

Kardeş arkadaşın fan hızını %100 yapabilir veya msi afterburner ile kendi fan profilini oluşturabilir tabi çıkacak ses rahatsız etmezse.
    Soruna gelince bende de amd kart var (sapphire hd7850) 70 dereceye bile çok seyrek çıkıyor yani 5-6 saat falan yükte çalışması lazım, tabi ben msi dan fan profili oluşturdum fan daha hızlı dönüyor normale nazaran. Ama fan profili oluşturmadan öncede fazla değildi 70 lere çıkar kalırdı 80 i asla bulmazdı. Kasa içi havalandırmamda iyi değil, sırf havalandırmaya para harcamadım yani hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_96 -- 20 Mayıs 2016; 1:54:18 >

• Hocam 1080ti ne zaman çıkar bilmiyorum şu an amd tarafında gözüken Vega mimarili kartların çıkışını bu sonbahara çektilet. Normalde daha sonra çıkacaktı. Bu kartların hbm2 bellekler ile gelmesi öngörülüyor. Mujtemelen en az gtx1080 seviyesi ve üzeri olacak. Nvidia da buna karşılık 1080ti çıkarır. Yani 1080 yeterli değil ise sizin için en azından yıl sonuna kafar beklemeniz gerekir. Böylece vega kartlar pazarda olur. 1080ti de çıkmasa bile belki durumu biraz daha netleşir.

• Şu an görünen o yönde. R9 480x r9 390x ve hatta az biraz daha fazla performans ile gelirse gtx980 seviyesi gelir zaten.Ama bunun ne kadar üzerine çıkar k şu an bilinmez.

• ghost37 kullanıcısına yanıt
    aynı model msı var bende de merak ettim az önce bende bakayım dedim funmark stres testine fan hızı %100 de 92 derece ye kadar çıktı ve orda sabir kaldı kartta problemmi var acaba canım sıkıldı bak sabah sabah kasanın fan sistemi çok i olmasına rağmen arka 2 egsoz fanından alev püskürdü
  • nVidia 'da güzel bir iş çıkardı AMD'de. AMD kartları çıktıktan sonra karar vereceğim hangisini alacağımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost37

arkadaşın ekran kartını funmark stres testine soktuk amd 390 10 dakika falan bekledik 6. dakikaya kadar ısı değeri yavaş yavaş 93 e kadar çıktı ve orda sabit kaldı bu değer normal mi 390 için yoksa sıkıntı mı ? halbuki kasa fan sistemi mükemmel arka tarafında 2 adet tampon fan mevcut dışarı alev püskürtüyor resmen çoğu oyunu yüksek ayarlarda oynuyor ısı değeri 90 - 93 arası hep uyardım birşey olur dedim ama hep böyle bu kart dedi şimdi benim aklımı karıştıran yeni bir ekran kartı alacam amd yi düşünmüyor değilim ama bütün kartlarında bu ısı olayı böylemi yahu ??? diğer bileşenlere zarar verir böyle olursa

Bende Sapphire var ve bu değer 81 dereceyi geçmiyor hiç bir oyunda. Funmark'ta denemeidm ama FPS limitleme falan yapmıyorum. Tam performans çalışıyor kart.

• Nvdia büyük tokat yer vega gelsin bir.

• quote:

Orijinalden alıntı: edmr41

Hocam selamlar cevap icin teşekkürler, ben 1080ti ve amdnin buna karsilik verecegi mimariyi bekliyorum acikcasi. Bununda sebebi 1080 beni tatmin etti evet AMA, sanki bundan sonraki 1080ti cok daha iyi bir performas verecek diye dusunuyorum. Siz ne dersiniz? Bildigim kadariyla 1080ti hbm2 ile gelecek ve tarihte yil sonu yani aralik ocak subat gibi hatirliyorum bu dogrumudur? İlaveten amdnin 1080ti karşısinda cikaracagi kart icin mi son bahar dediniz yoksa 1080 icin mi?

1080 ti diye bir kart gelmeyebilir gelirse de pascal degil volta mimarili olabilir hbm2'li olur evet ve volta'ya 2017 dediler.titan x gibi bir karti da cikacaktir artik subat olur mart olur bilemiyorum.amd'nin ekimde cikacaragi kart fazla model cikmasini beklemiyorum 1080 rakibi olur bence ama o da belli degil.ekimi bekleyip gormek lazim.elinizde ise yarar bir kart varsa acele etmeyin hbm2 ramli amd olur nvidia olur bekleyin.

• Tamamdir
    Tesekkurler hocam =)

• AMD Polaris ilk seri hakkında birkaç bilgi

http://www.guru3d.com/news-story/amd-polaris-10-samples-work-at-1-27-ghz.html

quote:

AMD Polaris 10 Sample Spotted at 1.27 GHz clock frequency

One of the major benefits for Nvidia's Pascal architecture is that they can achieve really high clock frequencies. The 16nm Pascal based GeForce GTX 1080 boosts over 1800 MHz. AMD will bake Polaris at 14nm and as some information found in the SiSoft Sandra database, they reach 1.27 GHz with Polaris 10.

The SiSoftware Sandra 2015 OpenGL benchmark entry (look it up here) was entered 3 days ago and allegedly shows an entry of a Polaris 10 sample at 1266 MHz. The chip is identified by its Hardware ID, 67DF: C7 and 67DF: C4. These are both Polaris 10 ASICs, one Pro and one XT model.

The entry denotes once again 36 compute cores (Nvidia call theirs SMs), 36 x 64 shader processors per cluster would mean 2304 active shader processors. The entry also reveals 8 GB memory being clocke at 7.6 GHz running over a 256-bit, so that would be 243 GB/s It however is unclear if AMD opted for GDDR5 or GDDR5X.

Obviously this might be just a reference sample, AMD can still increase the clock frequency at launch, with that in mind it remains to be seen what we finally going to see from the red camp.

• 1 Haziran Computex fuarında, yedinci jenerasyon A serisi işlemciler ve Polaris tanıtılacak.

http://www.guru3d.com/news-story/amd-will-showcase-latest-technology-during-computex-2016.html
  • quote:

1 Haziran Computex fuarında, yedinci jenerasyon A serisi işlemciler ve Polaris tanıtılacak.

http://www.guru3d.com/news-story/amd-will-showcase-latest-technology-during-computex-2016.html

çok güzel haber bu arada msı türkiye yetkili servisindeki arkadaşlarla bir görüşme yaptım ekran kartı 92 dereceye çıkıyor bu normal mi ? diye sordum ve servisinize gönderecem dedim bana o ısı değeri normal dediler günlük 4-5 saat oyun oynayan bir kullanıcıyım bu karta zarar vermezmi arkadaşlar ?

• GTX 1070 e çok yakın ve daha ucuz olduğunu söylüyorlar.Overclock capabillity de yüksekse iş tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rookiehunter

quote:

1 Haziran Computex fuarında, yedinci jenerasyon A serisi işlemciler ve Polaris tanıtılacak.

çok güzel haber bu arada msı türkiye yetkili servisindeki arkadaşlarla bir görüşme yaptım ekran kartı 92 dereceye çıkıyor bu normal mi ? diye sordum ve servisinize gönderecem dedim bana o ısı değeri normal dediler günlük 4-5 saat oyun oynayan bir kullanıcıyım bu karta zarar vermezmi arkadaşlar ?

Oyundayken fan dönüş hızını bir kontrol et. Ekran kartı tam modeli nedir?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.