< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (529. sayfa)
-
-
Hala RX 5XXX serisi kullanan var ise olası sorunların neredeysr tüm çözümleri ve vbios ile daha fazla nasıl performans alacağınızı gösteren iki farklı rehber hazırlayacağım. 5700XT bildiğiniz cevher yaklaşık 150W ortalamayla aynı performansı alıyorum ve ekran kartı akıcılık çok üst düzeyde ve sistem gecikmesi oldukça düşük seviyede, hala kullanan varsa takipte kalın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5500 XT kullanıyorum konuyu açtınız mı acaba?
-
Henüz konu açamadım lakin RX 5500 için performans artışı rehber olmayacak sadece Navi 10 kartları için olacak eğer bir sorun yaşıyorsanız tüm AMD Radeon ekran kartları için çözüm veya çözüm yollarını içeren videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz,
Fatih BulutyoutubeAMD Radeon™ Ekran Kartı Tüm Sorunları Çözümleri; Anakart üzerinden tüm sürücülerin kurulması. Chipset ve Ekran kartı sürücüsü !!!!!! 1. Siyah ekran hatası... (MPO Fix) 1a. Donanım hızlandırmalı tarayıcı kullanırken sürekli çökmesi aniden tarayıcının kapanması (Hay aksi sorunu...) 2. Aniden Sistem Yeniden Başlaması. (Oyun veya uygulamaya girdikten sonra) 3. Sürücü Zaman Aşımı Hatası. (Beklenmedik Bir hata oluştu) 4. Vram Memory Clock Fix (Ekran kartı belleğinin son saat hızında çalışması) 5. Ram yüzünden sistem yeniden başlaması. (Memtest86 ile ram testi yapılması) Siyah Ekran : Çözüm için Regedit Dosyaları; https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5157/~/after-updating-to-nvidia-game-ready-driver-461.09-or-newer%2C-some-desktop-apps Faydalı Rehber : https://www.technopat.net/sosyal/konu/amd-wattman-hatasi-sistem-yeniden-baslatma-sueruecue-zaman-asimi-ve-siyah-ekran-sorunu.2527972/#post-19857132 Ram testi rehberi : https://www.technopat.net/2020/07/04/memtest86-bozuk-ram-test/ Ayrıntılı undervolt ve çok ince ayar rehberi de önümüzdeki günlerde eklenecektir...https://www.youtube.com/watch?si=KwtZvGLTpyPgW56m&v=GzejGjg7Vig&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazye -- 8 Şubat 2024; 17:19:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hala 5700 XT ile mutlu mesut yola devam konu açarsanız takipte olalım
-
Valla hocam kartın performansı fena değil ama oyunlarda akıcılık sorunu yaşıyorum. Bazen akıcı oluyor sonra bir anda sanki kasıyormuş gibi oluyor. The Division 1 oynuyorum mesela gayet akıcı oluyor sonra bir anda kasma başlıyor. Ama FPS hep 120 - 140 arasında gidip geliyor.
-
Herkese selamlar,
Elimdeki yeterli bilgilerle, herhangi bir anakart UEFI BIOS'unun gizli ayarlarının kilidini açmanın yanı sıra, RDNA1 ve GDDR6 RAM'lerin VBIOS'unu düzgün bir şekilde yapılandırmak için ücretsiz bir projedir.
RDNA1 VBIOS Modifikasyon Yapılandırılma Projesi.
RX 5600XT, RX 5700 ve RX 5700XT RDNA1 kullanan kişiler için vbios modifikasyon yapılandırılması.
Yapılacaklar listesi;
Performansı optimize edilmiş, Power Play Tablosu,
Düşük Timing değerleri ve overclock ile optimize edilmiş VRAM frekansları,
Kısıtlamaların önüne geçmek,
(Gelecekte) Windows işletim sisteminde RX 5600/5600XT için Smart Access Memory'i ReBar boyutunu 1GB'den 8GB'a çıkarma,
GOP ve UEFI güncellemesi.
Gereksinimler ;
- Orjinal vbios dosyası
İhtiyaç duyulabilecekler;
Herhangi bir sorun (kaza) olması durumunda igpu (işlemcinin dahili grafik kartı bulundurması) sahip bir işlemci veya iki farklı PCI-e yuvası içeren anakart ile farklı iki farklı ekran kartı bulunması.
Not: İhtiyaç duyulabilecekler zaruri değil, sadece ekran kartımızdan görüntü alamazsak orjinal vbios dosyasına dönebilmek için ihtiyaç olabileceklerdir.
Talebinize uygun bir şekilde paylaşım yapılacaktır. Özelden mesaj p.m. gönderebilirsiniz.
Sağlıcakla kalın.
-
Sarı sitenden 2. el bir adet MSİ 5500 xt 8GB Gaming X ekran kartı aldım. Aldığım kişi kartın ilk sahibi olduğunu söyledi ve minigde hiç kullanmadığını belirtti. Kart bugün geldi test ettim ama sanki çok da dürüst gelmedi satıcı. Şu değerleri verdi furmark testinde.
15 Dakika, 1080p, msaa kapalı, fan hızı %99, sıcaklık 75 derece. (ortalama fps 85)
20 Dakika, 1080p, msaa 8X, fan hızı %49, Sıcaklık 70 derece. (ortalama fps 14)
Sizce ne yapmalıyım 2 gün sürem var.
-
5500XT gibi bir karttan bahsediyoruz ve mining kısmında haklı para kazandırmayan bir karttı. Mining için kullanmama ihtimali kullanmasından daha yüksek. RX 5500XT gücü belli olan bir model olduğundan anormal bir durum yok değerler normal.
-
-
Elimde rx 5500 xt 8gb var.Kaca satabilirim?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maks 2500 tl beklemem diyorsan 2000Tl.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X