Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 9800X3D test edildi: Neler sunuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Ryzen 7 9800X3D test edildi: Neler sunuyor?
    AMD Ryzen 9000 işlemciler, bildiğiniz gibi satış beklentilerinin altında kaldı. Bunun en büyük nedeni ise kuşkusuz 3D V-Cache modellerinin yolda olması. Söylentilere göre, şirketin ilk olarak Ryzen 7 9800X3D modelini ekim ayının sonunda tanıtacağı, ardından Ryzen 9 9950X3D ve Ryzen 9 9900X3D modellerinin 2025'in başında piyasaya sürüleceği bildiriliyor. Şimdi bu bekleyiş sürerken, AMD Ryzen 7 9800X3D'ye ait kıyaslama sonuçları ve ek bilgiler ortaya çıktı.

AMD Ryzen 7 9800X3D test edildi

Daha önce de belirttiğimiz gibi Ryzen 9000X3D serisinin önümüzdeki yılın başlarında gelmesi bekleniyordu ancak bu yıl en azından Ryzen 7 9800X3D modelinin piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Yeni sızıntıya gelirsek, 8 adet Zen 5 çekirdeğinden güç alması beklenen Ryzen 7 9800X3D, 4.7GHz temel olmak üzere tüm çekirdeklerde 5.2GHz saat hızana sahip olacak. Ayrıca CCD başına 32MB L3 ön bellek, 64MB 3D V-Cache ve 8MB L2 + 512KB L1 olmak üzere 104,5MB önbellek kapasitesi ile geliyor. 

AMD Ryzen 7 9800X3D test edildi: Neler sunuyor?
    Cinebench testlerinde ise işlemcinin tek çekirdekte yaklaşık 2.145 ve çoklu çekirdek performansında ise yaklaşık 23,315 puan aldığı belirtiliyor. Bunun 7800X3D’ye kıyasla tek çekirdekte %20, çoklu çekirdekte ise %28 oranında daha yüksek performansa işaret ettiğini belirtelim.

Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 5 9600X3D geliyor: Yeni F/P kralı olabilir

AMD Ryzen 7 9800X3D hakkında bildiklerimiz şu an için bunlarla sınırlı. Ancak AMD'nin 3D V-Cache teknolojisini entegrede ettiği X3D işlemciler piyasadaki en iyi oyun işlemcileri olarak kabul ediliyor. Ryzen 9000X3D serisinin ise, daha önce önemli farklılıklar ve tam hız aşırtma desteği sunacağından bahsetmiştik. Dolayısıyla söz konusu skorların daha da üstüne çıkılabilir.

• Bireysel sen ben gibi son tüketici testleri gelmeden hiç bir testin incelemenin ıvır zıvırın bende kıymeti yok artık.. Koskoca AMD bile lansmanda milleti Fake performans sonuçlarıyla salak yerine koydu, 9000 serisi çıkınca ne kadar İnceleme sitesi varsa en hafif tabirle yazayım DALGA geçti..

Ne zaman Globalde güvendiğim birinin incelemesi gelir o zaman sistemi ona göre güncelleyeceğim.. Senelerin Intel kullanıcısıyım, son 1 senedir acaba amd mi alsam diyordum ama her şey şu X870E anakartların çıkışı sonrası Ryzen 9000lerin son performans durumu ve Intelin şu yeni işlemcileri ve Z890'ların çıkmasıyla netleşecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 11 Ekim 2024; 15:11:18 >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    kastettiginiz fake performans sonucu, windows icin sonradan gelen patchlerle duzelen skorlarmi yoksa farkli bir sey mi ?

Laptop için Jarrod Tech adlı YouTube inceleme kanalını öneririm. Bütün incik boncuk özelliklerini gayet adil ve tarafsız inceliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakın geçmiş problemlerine rağmen Intel'in hyperthreading vermeyip hem kel hem fodul takılması can sıkıcı, alışılmış durum aslında. Hem "come back" ister, hem de "size yeter köleler" tarzı, basit pazarlıklar, "voyeur" büyük birader ve saz arkadaşları gibi. Kullanıcı dostu diye bir şey pek yok, güç dengeleri var, ama can sıkan zihniyetleri de mümkünse ödüllendirmek istemem. 8 senedir Intel kullanıyorum da son hal ve fiyata göre yakın durum halinde tercih belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justbejust -- 11 Ekim 2024; 16:37:31 >
  • symbiat kullanıcısına yanıt

Hayır farklı bir şey.. Windows patch'leri daha sonraki olaylar, benim bahsettiğim şey HAM verilerle yapılan algı ve yalan dolan işler..

Daha piyasada 9000 serisi bile çıkmamışken AMD çıktı ürün lansmanında&tanıtımlarında insanlara falanca uygulamada filanca işlemciye karşı yüzde 23 yüzde kaç hızlıyız, şu oyunda veya programda falanca işlemciden şu uygulama karşısında %18 daha hızlıyız, daha az enerji harcıyor v.s.v.s. gibi 9000 serisi çıkmadan önce attı tuttu.. Ürünler piyasaya çıktıktan sonra tamamen kolpa bilgilerle ürün tanıttığı globalde ismini herkesin bildiği PC donanım inceleme sitelerinin verileriyle ortaya çıkıp, çoğu sitede "yahuu böyle bir şey yok amd ne anlatıyor" demesi üzerine zaten o dönem windows patch goygoyu başladı, işte patch gelmesi lazım şu olması lazım bu olması lazım konusu açıldı, kii ona rağmen 9000 serisi işlemcilerin Windows patch uygulanmış halindee bileee AMD'nin söylediği kadar farkı açmak bir kenara yaklaşamadıği bile ortaya çıktı.. Daha da saçması var, W10'un hala bazı testlerde ve programlarda W11'den bir tık daha iyi performans gösterdiği sitelerin yaptığı testlerde ortaya çıkmıştı geçen ay.. Neresinden tutarsan tut dümdüz kolpalıktan başka bir şey değildir bu.. AMD yeni Zen6'a saklamış tüm bilgi birikimi demek ki ama keşke lansmanda bu kadar atıp tutmasaydı..

Ben Tam 1 senedir 9000'ler çıksın da artık şu eski PC'mi güncelleyeyim diyip duran, 1 senedir onu araştır şunu al bunu alma diye hesap yapan, X870E anakart siparişi bile vermek için gün sayan biri olarak aşırı ayar oldum bu kolpalığa ve şimdi Intel'in yeni işlemcilerini ve X890 anakartların çıkışını bekliyorum.. X870E ile yapılacak 9000 serisinin performans durumu ve Z890 ile ıntel işlemcilerin performans durumuna göre sistemi yenileyip bi 5 sene PC yenileme konusunu hayatımdan çıkarmak istiyorum artık.. 1 Senedir AMD Intel arasında gidip gelmekten artık gına geldi..

İntel ın 14. Nesil fiyaskosundan sonra asla güvenip işlemci almam. Testlere de inanmam. 15. Nesili çkkarır tesler yapılır şöyle iyi böyle yüksek verirsin parayı alırsın işlemciyi 1 sene sonra haberler düşmeye başlar 15900k işlemcileri fabrikasyon hatalıymış mikrokod güncellemesi gelecekmiş i9 lar i7 performans ına dülecekmiş işlemci kendi kendini içeride yüksek voltajdan bitiriyor muş İntel fena çuvalladı bedava verirlerse kullanırım onun dışında para verip 15 nesil almam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x3d işlemcilerin içine gizli fsr eklemişler gibi 9950 bunun gerisinde kalıyor bu işte bir terslik var.

• snakefatih kullanıcısına yanıt

Valla inan Intel konusunda aslında az çok aynı düşünüyoruz, Intel alma isteği bazen geliyor sonra bunların insanlara attığı Kazzzzzıık aklıma geldikçe gerek yok diyorum AMD alayım diyorum, sonra onların da bu 9000 serisinin kolpalığı aklıma geliyor o mu bu mu diye 1 senedir beklediğim dee aklıma geliyor ne olacak bilmiyorum.. Intel komple işlemci üretim sistemini fabrikasını değiştirecek deniyor, aslında Intel tepeden tırnağa kendini yenilemeden bunların Fabrikasyon Bozuk işlemcilerine el sürmemek lazım daa işte bekleyip görelim.. Adamlar 15. nesili bile aslında birebir aynı 14.nesil işlemciler ile aynı yöntemle yapılmış diye bir şey okudum.. Zaten o yüzden bekleyeceğim, özellikle globalde güvendiğim sitelerde ıntelin yeni işlemcileri hakkında EN ufak BİR tane bile saçma salak bir habere denk geldiğim an beklemem direkt 9950X ve X3D'i alıp kapatırım konuyu..

Şu son 1 senedir sanki AMD Intel böyle el ele vermiş insanları nasıl salak yerine koyarız diye yarışıyorlar.. 9000 serisinin bu kadar kolpa çıkması benim gibi sistemi yenileyecek binlerce insana geri adım attırdı, globalde bile yabancı forumlara bakıyorum millet harbiden AMD'e sövüyor 9000 serisinin saçmalığı yüzünden.. Ben her teknolojik ürünü uzun zamanlar kullanırım, öyle dur şu yeni çıktı hemen alayım diyen biri değilim, bak 1 senedir çevreme ve iş yerine belki 10 15 sistem topladım ama kendime inatla 9000 serisi ve X870E anakartları bekledim o hevesimin içine de AMD etti..

Bakalım bekleyip görelim.

Ellerindeki teknoloninin son damlasına kadar kullandıkları için artık gidecekleri bir yer kalmadı. Yeni bir düzene geçmeleri lazım kökten değiştirilecek bir teknoloji olmalı her iki tarafta da aynı işlemcileri ısıtıp satacaklar 14900k ile 15900k arasında belki%3 fark bile olmayacak ama şunu söyleyecekler bu performansı daha az watt çekerek sağlıyoruz işlemci daha az ısınıyor. 9000 serisinde de 7800x3d kullananın 9800x3d almasına gerek kalmayacak o da çok farklı gelmez a bir performans farkı olur. Sistemi olmayan alır da 7800x3d kullanan için değişim gereksiz olacak. Yurtdışında ki kullanıcı sinirlenir tabi adamın parası var teknoloji de seviyor para harcıyor ama elimdeki işlemciye, %3 fark verip yeni diye yutturmaya çalışıyorlar yer mi adam. Onlar için gelişme yok denecek kadar az. Ama İntel tarafında 13. Nesil patlak 14. Nesil patlak gidip 15900k alacağımı sanıyorsa yanılıyor intel. Max 1 sene sonra çöp olacak işlemciye para vermem. Adam çöken sisteme güncelleme getirdim diyor ne yaptın i9 un voltajını düşürdüm i7 oldu. Eee aradaki fiyat farkını niye verdim ben. İ7 alırdım. O da i5 oldu. Asla almam. Ha bir yerden hediye ederlerse cikletten çıkarsa kullanırım. Kendi kendini içeriden yiyor işlemci ne yapayım çöken sistemi. And bana daha mantıklı geliyor. Ama dediğin gibi çok da performans farkı olmayacak bu nesilde öyle görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu oyunlardaki ham fps incelemeleri düşse de anlasak nasıl birşey olduğunu.

• 9950x ile 9950x3d arasında oyunlarda çok fark olup olmayacağı hususunda tahmini olan var mı?

intelin yeni serilerini düşünsek yine soket değiştirecek. aldığın şeyin değeri hemen düşecek. o yüzden inteli şimdilik eledim. intelden amd seriye geçmeyi planlıyorum

• Mavi dantel savar x3d bu sefer zen5 ile oc olabilecek deniyor. Böyle gelirse dantelimin ve fanboylarının işi zor AMD Ryzen 7 9800X3D test edildi: Neler sunuyor? 

Yeni nesil çıkaracakları 200 kodlu cpu ları 14.nesil bozulan cpulardan bile yavaş deniyor oyunlarda AMD Ryzen 7 9800X3D test edildi: Neler sunuyor? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 18 Ekim 2024; 18:9:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.