An itibari ile R7 8700G ile 7200 mhz bellekleri 8000 mhz de oc ederek sorunsuz kullanmayı başardım igpu da 3100 mhz de kullanıyorum sonuç çok hoş Sistem bitti sayılır rog loki 850w beyaz psu kargoda geriye birde ön kapağı soğutucu ve ramlere göre yeniden cnc de kestirmek kaldı
|
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (324. sayfa)
-
-
Güzel olmuş hayırlı olsun. Tam halinin fotoğrafları ve sistemin performans testleri olursa daha da güzel olur. Ram performansı falan nasıl. Zen timing'teki değerler falan.
Bize de örnek olmuş olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Saolun hocam bu şekilde görünmekte uzun uzun apex ve lol oynuyorum daha bir çökme olmadı . Öyle aşırı bir stres testine vs sokmadım belki onlarda sıkıntı olabilir ama şuan için ihtiyacımı görüyor diyebilirim tabi 8700G için 7200 mhz ile 8000 mhz arasında bir fark oluyor mu aynı değerlerimi veriyor çok anlamadım açıkçası apu kısmında hiç bir şey değişmemiş gibi hissettiriyor. Bir kaç yerde 7000 mhz üzeri performans arttırmıyor diyorlardı ne kadar doğru emin değilim.
-
7000 mhz üstü performans arttirmiyor sözünü kim uyduruyor bilmiyorum. Sadece mesele sadece hız değil. Zamanlamalarda önemli. Öyle ram olur 7000mhz 8000mhz'den daha performanslı çalışır.
Uzun uzun oyun oynamakta bir test. Ben ram testi yapıyordum sorun çıkmıyordu. Birgün 3-4 saat valorant oynarken ram OC'sinde sorun olduğunu farkettim.
Bende ilerde bir costum pc yaparım diye düşüncem var. O yüzden boyle tasarımları merak ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Son durum bu şekilde bir tek kapak tasarımı kaldı fakat bir yandan da acaba takmasam mı diye düşünüyorum göze aşırı hoş geliyor masada
-
Arkadaşlar iki anakart arasında kaldım. R7 7800X3D işlemcim ve GSKILL 32GB (2x16GB) TZ5 Neo RGB DDR5 6400MHz CL32 1.4V EXPO Dual Ram ile kullanacağım. İleride 8000 ve 9000 serisi işlemci yükseltmesi yaparım. Onun dışında 5000 serisi ekran kartı yükseltmesi de düşünüyorum. Hangisi seçilmeli? Biri PCIE 4.0 biri PCIE 5.0 VRM olarak X670E daha iyi. Ama fiyat farkı 6.000 TL. En az 4-5 sene kullanacağım.
www.vatanbilgisayar.comMSI MPG B650 CARBON WIFI AMD B650 Soket AM5 DDR5 6600MHZ (OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/msi-mpg-b650-carbon-wifi-amd-b650-soket-am5-ddr5-6600mhz-oc-m-2-anakart.htmlwww.vatanbilgisayar.comMSI MPG X670E CARBON WIFI AMD X670 Soket AM5 DDR5 6600MHz (OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/msi-mpg-x670e-carbon-wifi-amd-x670-soket-am5-ddr5-6600mhz-oc-m-2-anakart.html
-
Sarı Sitede 13 e alabiliyorsun X670E Carbon u bir bak istersen...
iyi bir donanım dizecekseniz tabi ki x670e chipsetli bir anakarta geçmeniz sağlıklı olur. Ekran kartı da 5.0 destekli alacaksınız galiba. Anakart iyi olsun ki diğer taktığınız parçaları iyi beslesin. İyi forumlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RevoirAn itibari ile R7 8700G ile 7200 mhz bellekleri 8000 mhz de oc ederek sorunsuz kullanmayı başardım igpu da 3100 mhz de kullanıyorum sonuç çok hoş Sistem bitti sayılır rog loki 850w beyaz psu kargoda geriye birde ön kapağı soğutucu ve ramlere göre yeniden cnc de kestirmek kaldı
Üstadım O işlemci soğutucu modeli nedir acaba :) bende böyle bir mini itx düşünüyordum bu işlemciye wraith prism iyi olur diye düşündüm güzel soğutur hem ışıklı fakat sizdekide fenaymış
-
Buyurun hocam
-
İlla MSI olması şart değilse ve X670E isteniyorsa
www.sinerji.gen.trAttention Required! | Cloudflarehttps://www.sinerji.gen.tr/asrock-x670e-taichi-wi-fi-7800mhz-oc-rgb-m2-am5-e-atx-ddr5-anakart-p-46868Bunu alırım bi daha arkama bakmam. X670e carbon parasına X670E Hero veya X670E MAG ICE ayarında dehşet anakart.
Hocam sadece MSI düşünüyorum. Teşekkür ederim ilginiz için.
-
merhabalar, ryzen 7600 işlemcim noctua u12s se soğutucu ile battlefield 2042 de 85 dereceyi görüyor.
boşta iken de 43-45 derecede.
kasa full tower ve soğutma konusunda 3 tane 12 cm cıkış ve 1 tane 14 bir tane de 12 cm hava girişi var.
gidip mastergel maker termal macun alıp sürdüm ama 1-2 derece farketti.
soc voltajı 1.25 e cektim bir değişiklik olmadı.
bu sıcaklıklar bana biraz fazla geliyor. oda sıcaklı 24-25 derece civarında.
cine bench r23 te 78 derece oluyor 1 testte.
ne önerirsiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAGILE -- 23 Mart 2024; 11:44:17 > -
Hocam oyunun ana menüsunde deyilde oyun içindeyken hwmonitörün deyerlerini resetleyip deneyin. Bende oyun içinde 65, ana menüde 80 lere gelebiliyor dereceler.
240 aio ile.
7800x3d soc 1.25 ofset 00.25 bende.
Arkadaşlar X670E TOMAHAWK ve 7800X3D için en ideal RAM hangisi olur?
www.vatanbilgisayar.comGSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO RGB DDR5 6000MHz CL30 1.35V PC RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-trident-z5-neo-rgb-ddr5-6000mhz-cl30-1-35v-pc-ram.htmlwww.vatanbilgisayar.comGskill 32GB (2x16GB) TZ5 Neo RGB DDR5 6400MHz CL32 1.4V EXPO Dual Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-tz5-neo-rgb-ddr5-6400mhz-cl32-1-4v-expo-dual-ram.html
-
teşekkürler, oyun içinde 78.3 oldu en fazla. Kafayı kırıp thermalright frost 140 alacam galiba :)
-
Bazı oyunlar. Bence sorunlu oyunlar. Ana menüde maksimum fps'yi vermeye devam ediyor. Buda pc bileşenlerinin her zaman ısınmasına neden oluyor. Msi arterburner yükleyip Rtss ile fps limitleyin. Güç tasarrufu, sistem bileşenlerinin daha serin çalışmasını saglarsiniz. Valorant gibi oyunlarda fps sabitlemek biraz daha iyi yüzde 1 ve binde 1 fps 'de iyileşme de sağlıyor.
Bu soğutucu o kadar iyi değil galiba. 7600x işlemci ile çok benzer durumlar mevcut bende de. Benimde bazen bunu satıp thermalright assassins gibi birşey mi alsam dediğim oluyor. Sıcaklıklara takilmiyorum ama 80 dereceden sonra saat hizi düşüyor sanki.
Scroll.com.tryoutubeİŞLEMCİ PERFORMANSINI ARTTIRARAK SICAKLIĞINI DÜŞÜRÜN - ThermalRight LGA17XX-BCFhttps://www.youtube.com/watch?v=iseSq9CU1wE&feature=youtu.betechpowerupNoctua Releases Offset Mounting for AMD AM5 Processorshttps://www.techpowerup.com/310018/noctua-releases-offset-mounting-for-amd-am5-processors
Soğutucuyu değiştirmeyi düşünmüyorsanız videodaki kit ve noctuanin am5 icin çıkardığı kit sıcaklıkları biraz dusurmenizi sağlayabilir.
Video mobilde açılıyor. Masaüstünde isimden bulursunuz. Scroll.com.tr kanalının videosu.
İkisi birlikte nasıl olur bilmiyorum. Denemek lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam degisiklik yapip iyi bir hava soğutma almayi düşünüyorum. Noctua kullandım , ryzen 5600 de çok iyiydi ama yeni işlemciler biraz sıcak çalışıyor. Bakınıyorum, nhd15 alacaktım ama thermalright işi karıştırmış görünüyor 🙂
5800x3d kullanırken Noctua d15 in fanlarını beni rahatsız etmeyecek seviyeye getirip orda sabitliyordum 1100-1200rpm gibi.
Işlemci tam yüke binse bile anlık ısınmalar olmuyordu. Birde bu şekilde dene istersen.
Kasa içi havandırmada önemli d15 in fanlarını durdurup BF2042 oynadım 75 dereceyi geçmemişti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X