Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.505
Cevap
122
Favori
295.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ddr4 standartını destekleyen anakartlar stocktan bitmeye başladıkça ddr5 anakartları piyasaya sürecekler fiyatlar düşmeye başlayacak emin olun. Mesela şuanda b460 serileri azalmaya başladı. Yani bu ne demek oluyor. 11. nesil anakartları da bir süre sattıktan sonra ddr5 yerine oturabilir. Yurtdışında belki bu çok hissedilmez. Adam gider alır ama bizim ülkemizde fiyatlar iliklerimize kadar hissettiriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AM5 anakartların sadece DDR5 desteği ile geleceği belli oldu (resmi değil ancak tedarik zinciri içinden alınan bilgilere göre). DDR5 fiyatları düşmeden yeni seriye geçmek biraz külfetli olacak. Anakartlar da ucuz olmaz ilk etapta.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0
    AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0tom's hardware
    AMD's AM5 Will Launch With Only DDR5 Support for Ryzen 7000, Dual-Chipset Design
    https://www.tomshardware.com/news/amds-am5-platform-for-ryzen-7000-launches-with-ddr5-support-only-dual-chipset-design
  • oup59 kullanıcısına yanıt

iyi guzel de ne zaman cikacan bu islemciler?

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

2022 sonbahar (ufak bir ihtimnal yıl sonu). Ama yaz aylarında artık AM5 platformunun hem anakart hem de işlemci olarak tüm detaylarını öğrenmiş oluruz.

yeni pc topluycam. lakin 58003dx`li bir pc toplamak geciyordu aklimdan. fakat bu 7000 serisi cikacak dendi. tam bir bilgi yok. mesela calisma frekanslari ne olacak, total dahili bellek boyutu ne? kac watt cekiyor? bu bilgileri ben bulamadim. hep soylenti var. beklemeye deger mi yani?

7000 serisi için daha o kadar net bilgiler yok. Bu bilgilerin netleşmesi 2-3 ayı bulacaktır. Ama AM5 sistem toplayacaksanız oldukça yüksek fiyata çıkacaktır. Zira DDR5 bellekler zaten tek başına büyük külfet şu an.

2000 (+- 100) euro kadar bir mebla gozden cikardim. tabi hedefim 7800x cpu ve 7800xt civari ekran kartli sistem toplamak.

Ayrica piyasayi da manipule ediyorlar.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

resmen dalga gecer gibi stok girisi yapmislar. twitter`dan takip ederken denk geldi. tabi para amerikaya da aktigi icin, ses edilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 26 Nisan 2022; 18:1:27 >

Hocam elinizdeki para ile elbet güzel bir sistem toplarsınız. Ama özellikle GPU'ların MSRP olarak segmentine göre yükselen fiyatlar ile gelmesiş bekleniyor. Şu an için güncel bir sistem almak istiyorsanız tek yapacağınız parayı dözvide tutup yaz aylarını beklemek. Yaz aylarında hem AM5 işlemciler hem de RDNA3 mimarili yeni nesil ekran kartlarının detayları netleşir.

Eyvallah. Fakat ben yurtdisindayim. oncesinde yazilim yaparim diye diger markanin islemcilerini kosturuyordum. fakat hedefim degisti. para bayilinca da 3 4 yillik idare edecek makina istiyorum.bu sebepten icim el vermese de bu parayi bayilmayi goze aldim. aslinda 6900xt fiyatlari 1100 euro civarina geldi. ama beklemek daha mantikli olacak gibi. 7800xt icin 45TF gibi rakamlardan bahsedilmekte. Yani 6900xt den %50 daha kuvvetli. iste bu noktada kafami karistiran bu beklentiler.

Henüz performansı konuşmak için biraz erken ama 7700 için gerçekleşen sızıntıda o 6900XT seviyeside gözüküyordu. RT performansları çok belirgin artacak gibi duruyor. 7800XT modeli 6900XT'den belirgin şekilde performanslı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 26 Nisan 2022; 18:15:7 >

iste bu sebepten bende soylentilere gore hareket edip etmemekte kararsiz kaliyorum. 7800xt cikista mutlaka ilk stoklarda 1200 euro civari olarak cikacaktir deniyor. o yuzden 1200 euro sadece ekran kartina ayirdim. yoksa ilk stoklarda kapamazsam, bir daha o fiyattan uzun sure hic bulamam. geri kalan 800 900 euro da islemci ve ram + ana kart icin ayirdim. ssd var elimde. psu olarak da yedekte 750 watt var. iyi idare edecektir diyorum. gold serisi saglam destek atiyor.

ama iste dedigin gibi, beklemek zorundayiz.

Segmentlerde fiyat artışı olmasını bekliyorum ancak bu kadar olmaması lazım. 6800XT referans MSRP 650 USD idi. AIB modeller elbette çok daha pahalı fiyata çıkış yaptı. Bunda piyasanın durumu da etkili olmuştur. 7800XT modelleri en azından AIB tepe modellerinde 1200 Euro gibi bir fiyata satılması için referans fiyatının 800-900 Euro olması lazım. O nesil arası fiyat artışı o kadar olmaz herhalde.

1200 euro ust sinir. umarim dedigin gibi fiyatlardan cikar. fakat bu mining isi bitmez. bu yuzden artik oyun piyasasi konsollara kayacak gibi duruyor gelecekte.

• Yeni am5 bana hic mantıklı gelmiyo am4 iyiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son gelişmelere baktığımda şuan halihazırda kullandığım AMD'nin AM4 platformundan AM5 platformuna değil de Intel Raptor Lake sisteme geçiş yapacağım gibi.

Çünkü bu şekilde sadece anakart ve işlemci değiştirerek ram değişikliğine gitmeden sistemimi upgrade edebileceğim, çıkan haberlere göre Intel'in 700 serisi anakartları DDR4 desteklemeyecek gibi duruyor, ama 13000 yani rocket lake serisi 600 serisiyle uyumlu olacağından işlemcinin bellek kontrolcüsündeki DDR4 desteği de korunacaktır (zaten böyle olacağının haberi de çıkmıştı). Yani bir 600 serisi anakartla orta düzey bir raptor lake işlemcili bir sisteme geçmeyi düşünüyorum ileride.

ilerisini düşünen arkadaşlara da bu dediklerimi dikkate almaları tavsiyemdir zira DDR5 ramlerin fiyatları ortada.

• AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0
  • Yeni nesil çıkınca elinizdeki çöp olmuyor. Ya da yeni nesile geçince 5109819616 FPS almıyorsunuz. Şu yeni nesil çıktı elimdeki demode oldu kafasından insanların çıkması lazım. 5000 Serisi kullanan birinin 7000 serisine geçisi gereksiz masraf olur. Tabi eğer saatlerce render alıp iş yetiştirmiyorsa.

Dipnot: oyunu oynatan ekran kartı. Ona yatırım yapmak gerek. İşlemci Ram vs. bunlar daha çok uygulamalarda önemli eğer bütün çekirdekleri kullanabiliyorsanız.

• yeni haber yok mu? 6800u daha cikmadi. bunlari herhalde en erken 2023 aralik ayinda cikarirlar.

• Dreadfrost kullanıcısına yanıt

Z690 fiyatları da ortada, AM4 serisine devam etmek isteyen 5700X,5800X3D alıp aynen devam da edebilir.İlla AM5 ya da Raptor Lake gerekmiyor.

• En son bilgilere göre eylül başı piyasaya çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Mayıs 2022; 21:21:48 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.