Videodan bakabilirsiniz kendi kullandığım 7600x ile denedim sonuç bu şekilde. 1] güncelleme yapmadan önce 2] güncelleme sonrası İşlemcim 7600x Murat Gamsızyoutube AMD'nin özellikle yeni çıkan Zen5 mimarili Ryzen 9000 serisine yarayan ama genel olarak eski işlemcilere de performans artışı sağlayacak güncellemesi, Windows güncellemesi olarak geldi. Bakalım işe yarıyor mu? https://www.youtube.com/watch?v=cmmvirvSJgE&t=145s |
AMD Ryzen İşlemcilere Performans Güncellemesi Geldi
-
-
Kesin ip var veya montaj..
Nasil bi guncelleme bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam çalıştır kısmına "winver" yazarak benimle sürüm numarasını paylaşabilir misiniz?
-
5600x'te bir faydası olmadı cpuz'de.
insider 24h2 preview'e de gelmiş. 5800x3d'de de fark yok cpuz'de demek ki zen3'e faydası yok bu işin ya da cpuz'de değil başka bir şeyde oyunlarda vs denemek lazım ama %10 atsa bile nasıl fark edeceğim? zen4 kullanıcıları değişik benchlerde bi denesin sadece cpuz denemeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Ağustos 2024; 12:8:14 >
-
zen 3 dahil diyorlar illaki vardır.
oyunlarda bakmak lazım cp2077 v.s gibi farkın daha çok olduğu oyunlar veya.
-
Akşam eve geçince paylaşayım hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
zen4 ve zen5te işe yarıyor 24h2 sürümü, HardwareUnboxed videosuna bakabilirsiniz. Ama insider sürüm olduğu için buglı bi windows olabilir, ben çıkışını bekliyorum o yüzden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
24.6.1 sürücüde 85 çıkmıştı bu 24.10.37 dedikleri bu ay çıkan sürücü. min fps düşük çıkıyordu 60 olduğunda baya gelişim var demiştim şimdi 77'ye varmış yani bir kaç ay önce böyle değildi bu test. bir de 4k'da deniyoruz 1080p'de işlemci yoğun oyunlarda önceden test verisi varsa yeniden yapmak lazım.
windows'ta temizlik yapıp kartın ayarını biraz oynadım. uv var. daha bu oyuna FSR3.1 gelecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Ağustos 2024; 19:46:29 >
-
Yabancı forumlarda herkes kafasından bir şey yazıyor şuan.. Kimileri Ryzen Master'i tertemiz sildikten ve gerekli Bıos ayarları & Windows güncellemelerini yaptıktan sonra performansın arttığını söylüyor.. Kimileri FPS'im düştü diyor, kimileri üfff bende arttı 150 fps'di şuan 241 oldu diyor.. Bu neye göre oluyor anlamadım.
Bu Fps sonuçları diye paylaşılan bazı sitelerde sonuçlar biraz atmaca gibi gelmeye başladı. İlla ki bir performans değişikliğine tamam ama bu işin altında başka bir iş var gibi. AMD veya mikisoft madem bunun buncaaaaaa zaman farkındaydı o zaman neden şimdi verdiler, 9000 serisinin kolpalığı ayyuka çıkınca mı akıllarına geldi.. Senelerdir insanlar 7000 serisinin bazı işlemcileri yerine intel veya daha fazla para vererek başka tercihler yapıyordu, bu bile tek başına AMD'e zarar yazıyor işte..? AMD yazılımsal olarak öyle yada böyle sistemsel frenlenmiş olmuyor mu şimdi. Bu anlama geliyor bu ? Hee yok mikisoft bilmiyordu diyelim, AMD bile mi kendi ürettiği işlemci ile alakalı YENİ Mİ farkına vardı bu saçmalığın ??
Acayip bir danışıklı dövüş dönmüş & dönüyor bir yerlerde, olan tüketicinin cüzdanına oluyor..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X