Şimdi Ara

AMD - SEMPRON 64 2800+ hem ucus hem 64bit (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: okan

quote:

Orjinalden alıntı: proton177

bence celeron 2.8 al daha iyi.nerden cıktı bu amd merakı anlamadım dogrusu

senin celeron merakın nerden geliyo

iyi cevap.
    karışmayın zavallıya daha cahil abileri, şöyle bir 500 mesaj sonra düzelmeye başlar

• değerli arkadaşlarım ;

amd fakirin babası , zenginin havasıdır.
    geçen hafta bu işlemciden aldım.birde gigabyte k8s aldım ki onboard 128 via km800 vga sı var.
    aklı başında olan neredeyse hiçkimse intel falan almaz.
    herhangi bir intel işlemcide 50 derecenin altını gören varmı??
    peki s754 ve s939 da 45-50 derecenin üstünü gören varmı??

işte arkadaşlar bence son nokta budur.tabi ayrı bi konuda şu.intelin amacı kulllanıcıların çoğunun sanki işlemci yokmuş gibi hissetmesini sağlamaktır.öyle kenarda çalışsın hiç bi problem çıkarmasın hesabı.ama şu bi gerçekki amd sistemde kendini ön plana atar ve çok çok az da olsa problem yaratabilir.o kadar kusur kadı kızında da olur.mesela ben bazı amd (745-939) boardlarda usb okuma yazma problemleri duydum.bu büyük ihtimal amdden kaynaklanıyor.ama az önce dedim ya hiç bi şey intel almamızı gerektirmiyor.

zaten işlemcilerin fazlasını almak ev kullanıcıları için akıl karı değil.şu bahsettiğimiz işlemci bizlere yıllarca yeter.kalıbımı basıyorum.bizlere en lazım olan 3 bileşen ram - vga ve iyi bir chipsettir.ayrıca yeni celeron larda güzel ama 64bit desteği gelmeden almak pek akıl karı değil.zaten intelin lga serisi ve celeron d sınıfı işlemcileri gayet güzel ama amd varken bunları almak delilik olur.

ucuz işlemci isteyen kardeşlerim bu işlemciyi alsınlar : AMD - SEMPRON 64bit 2800+ fiyatı 75$ + kdv.
    ucuz fakat beni 5 yıl banko götürsün diyen ve performansın ocnin kralını isteyen arkadaşlarımda şunu alsınlar : AMD - ATHLON64 (VENiCE) - 3000+ 640 KB cache - işlemcinin üzerinde kod adının sonunda "BP" yazar.aman "AP" almayın winchester dır.bu da süper bir işlemcidir fakat oc potansiyeli azdır.fiyatı 160$+kdv.

venicenin üstünü falan düşünmeyin tamamen paranızı sokağa atarsınız.hiç gerek yok ki bence o paraya gidip ram - ekran kartı ne bilim lcd monitor falan alın.profesyonel işler için bile venice fazlasıyla yeterli.

saygılarımla.....

• eywallah arkadaslar saolun yorumlarınız için ben 5 aydır celeron d 2.4 kullanıyorum ne kadar overclockda yapsam tatmin edici performans gösteremiyor değerinide çok fazla yitirmedem satıp bu işlemciyi alıcam anakart olarakta Msi-K8n-neo fsr düşündüm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: st_emx
    eywallah arkadaslar saolun yorumlarınız için ben 5 aydır celeron d 2.4 kullanıyorum ne kadar overclockda yapsam tatmin edici performans gösteremiyor değerinide çok fazla yitirmedem satıp bu işlemciyi alıcam anakart olarakta Msi-K8n-neo fsr düşündüm..

anakartını epox al oc yaparken sorun yaşamazsın. epox kda3j
  • quote:

Orjinalden alıntı: mc_ersin

değerli arkadaşlarım ;

amd fakirin babası , zenginin havasıdır.
    geçen hafta bu işlemciden aldım.birde gigabyte k8s aldım ki onboard 128 via km800 vga sı var.
    aklı başında olan neredeyse hiçkimse intel falan almaz.
    herhangi bir intel işlemcide 50 derecenin altını gören varmı??
    peki s754 ve s939 da 45-50 derecenin üstünü gören varmı??

işte arkadaşlar bence son nokta budur.tabi ayrı bi konuda şu.intelin amacı kulllanıcıların çoğunun sanki işlemci yokmuş gibi hissetmesini sağlamaktır.öyle kenarda çalışsın hiç bi problem çıkarmasın hesabı.ama şu bi gerçekki amd sistemde kendini ön plana atar ve çok çok az da olsa problem yaratabilir.o kadar kusur kadı kızında da olur.mesela ben bazı amd (745-939) boardlarda usb okuma yazma problemleri duydum.bu büyük ihtimal amdden kaynaklanıyor.ama az önce dedim ya hiç bi şey intel almamızı gerektirmiyor.

zaten işlemcilerin fazlasını almak ev kullanıcıları için akıl karı değil.şu bahsettiğimiz işlemci bizlere yıllarca yeter.kalıbımı basıyorum.bizlere en lazım olan 3 bileşen ram - vga ve iyi bir chipsettir.ayrıca yeni celeron larda güzel ama 64bit desteği gelmeden almak pek akıl karı değil.zaten intelin lga serisi ve celeron d sınıfı işlemcileri gayet güzel ama amd varken bunları almak delilik olur.

ucuz işlemci isteyen kardeşlerim bu işlemciyi alsınlar : AMD - SEMPRON 64bit 2800+ fiyatı 75$ + kdv.
    ucuz fakat beni 5 yıl banko götürsün diyen ve performansın ocnin kralını isteyen arkadaşlarımda şunu alsınlar : AMD - ATHLON64 (VENiCE) - 3000+ 640 KB cache - işlemcinin üzerinde kod adının sonunda "BP" yazar.aman "AP" almayın winchester dır.bu da süper bir işlemcidir fakat oc potansiyeli azdır.fiyatı 160$+kdv.

venicenin üstünü falan düşünmeyin tamamen paranızı sokağa atarsınız.hiç gerek yok ki bence o paraya gidip ram - ekran kartı ne bilim lcd monitor falan alın.profesyonel işler için bile venice fazlasıyla yeterli.

saygılarımla.....

her şeyi doğru söylüyorsunda usb sorunu işlemciden olmaz, ya yazılımdan yada anakarttan olur.

• @ilhami binbaşım iyi güzel sölüyosun mantıklısı da bu ama her zaman mantık doğru işlemez bunu da bilirsin.
    "techreport" diye bi sitede okumuştum (tam adresini hatırlayamayacağım ama bulunca editlerim) amd chipsetlerde p4 chipsetler ile karşılaştırınca ortalama yüzde 20 civarı bir yavaşlık söz konusu okuma-yazma da.ve site bunun kaynağını amd ye bağlıyor.bencede.çünkü benim eski pc p4 2.8 - albatron via pm266a pro idi.motorola e398 var şimdi mp3 ve oyunları daha yavaş atıyor bundan eminim.rahatsızlık verici düzeyde değil ama paylaşmak istedim arkadaşlarla.ayrıca modem usb bağlı arasıra kopma oluyor....

saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mc_ersin

@ilhami binbaşım iyi güzel sölüyosun mantıklısı da bu ama her zaman mantık doğru işlemez bunu da bilirsin.
    "techreport" diye bi sitede okumuştum (tam adresini hatırlayamayacağım ama bulunca editlerim) amd chipsetlerde p4 chipsetler ile karşılaştırınca ortalama yüzde 20 civarı bir yavaşlık söz konusu okuma-yazma da.ve site bunun kaynağını amd ye bağlıyor.bencede.çünkü benim eski pc p4 2.8 - albatron via pm266a pro idi.motorola e398 var şimdi mp3 ve oyunları daha yavaş atıyor bundan eminim.rahatsızlık verici düzeyde değil ama paylaşmak istedim arkadaşlarla.ayrıca modem usb bağlı arasıra kopma oluyor....

saygılarımla...

ya ben hiç bir zaman amd her konuda intelden daha iyidir demedim zaten, doğru olabilir dediğin, çünkü genel mimari özelliğinden dolayı aynı anda birden fazla işlemde ve encoding gibi bazı bir kaç uygulamada amd den daha iyi olduğu bilinen bir gerçek. ama günümüzde bir aile ferdinin yada orta halli bir bilgisayar kullanıcısının genel ihtiyaçlarını yeterli şekilde ve ucuza halledebilen işlemcilere amd sahip buda bilinen bir gerçek.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.