Şimdi Ara

AMD Sistem tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kasa CM Storm Scout Mesh Panel ve Pencereli Mid-Tower Oyuncu Kasası
    Güç Kaynağı Seasonic SS-850AT 80+ Plus 850W Güç Kaynağı
    İşlemci AMD Phenom II X6 1090T B.E. AM3 9MB 3.2GHz Altı Çekirdekli İşlemci
    İşlemci Soğutucu Sunbeam Core-Contact Freezer İntel/Amd İşlemci Soğutucu
    Anakart Sapphire AM3RS890G2 AMD 890GX AM3 SATA3 USB3 DDR3 ATX Anakart
    Bellek 2 x Team Xtreem Dark 4GB DDR3 1600MHz CL9 Low Voltage Dual Channel (2X2) 8 Gb Dual Kit
    Ekran Kartı 2 x Sapphire ATI HD6950 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı CF Düzeneği
    HDD 2 x WD Caviar Black 500 GB 7200 RPM 32 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK Sata Raid 0
    Optik Sürücü LG GH22NS50 SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz)
    Monitör Acer H235Hbmid 23" 2ms Full HD Wide Screen Multimedya Lcd Monitör

Peşin Fiyatı 2850 TL 2 tane 6950 ile 6990 a yakın performans elde edersiniz. İşlemciye oc yaparak 4 ghz ve üzeri rahat kullanabilirsiniz. Ram 8gb 2*4 olarak dual kanal destekli işlemci ve anakartta bunu destekliyor. x6 1100T almanıyınız arada 100mhz var onun için para verilmez. Hdd yi sata raid yaparak normal hdd lerden daha çok verim alırsınız. Fiyattan kısmak istiyorsanız 2*6850 alabilirsiniz. 2*460 tan daha hızlı ve performanslı olacaktır.

• @harece66
    6950 biraz fazla gelebilir 2x6850 ye tamam gözüyle bakıyorum. İşlemci konusunda haklısın galiba hatta bazı testlerde 1090T daha iyi sonuçlar vermiş aralarında performans hakkında pek bir fark yok ama 50-60 lira fark var. Onun dışında ramler için 1600 MHz önermişsin ben onlara pek bakmamıştım çok fark var mı?
    Anakart konusuna gelince crossfire desteği olan güzel bir kart olsun istiyorum. Şu ana kadar ASUS ve Gigabyte kullandım her ikiside bir problem çıkartmamıştı.

Hmm. bir de İzmir de ikamet ediyorum çankaya da hep toplattığım bir bilgisayarcım var fakat oldukça uzun zaman oldu bilgisayar toplatmayalı. Fiyatları ne alemde bir bakacağım. Sizlerin tavsiyesi var mı? İnternet üzerinden almayacağım direk mekana gidip almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoulDreath -- 6 Nisan 2011; 0:11:45 >
  • harece66 arkadasimizin onerdigi sisteme katiliyorum... gayet guzel bir sistem onermis.. ama sahsen orda gordugum bir kac komponentte takintim var..
    daha ucuz bir kasa secilebilir.. Bildigim kadariyla CM HAF 912 daha ucuza gelir..
    harddiskler hem cok buyuk hemde Raid 0... Raid 0 kullanilan harddiskler arsivleme icin uygun degildir bana gore. Cunku eger raid sistemi cokerse, harddisklerin icindeki bilgiler tumuyle kullanilmaz hale gelir.. Bu sebepten genelde iki adet kucuk harddiski raid 0 yapip icinde sadece Windows ve programlari calistirmak ve bir adet buyuk harddiskte, calismalarinizin ve arsiv dosylarinizi bulunmasini saglamak cok guvenli olur..
    bide DVI baglantili monitor.. DVI baglantisi ozellikle yuksek kaliteli digital imajlarda basarili renklerin alinmasina olanak saglar.. cizimciler bu sebeple DVI baglantisini genelde tercih ederler..

buna gore baktigimizda eger 6850x2 Crossfire oılarak calistirilacaksa, yine ayni derecede uygun fiyatli olacaktir diye dusunuyorum..

• şimdi

işlemci phenom II x6 1090T
    ekran kartı hd 6850x2 cf (sapphire düşünüyorum ama öneriniz nedir?)
    anakart MSI 890FXA-GD70 AMD RD890/SB850 AM3 DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart (Bu nasıl?)

harddisk konusuna gelince ufak bir harddiske sadece windowsu kurmayı planlıyorum. Bu windows kuracağım harddiski illa raid yapmalımıyım raid yapmadan da makineden güzel performans alamam mı? ( Daha önce bir komşum 2x 80Gb ile raid yapmıştı ama tamam da o kadar da uğraştığıma değecek bir şey değilmiş demişti)
    1 veya 1.5 Tb lıkta normal programlar ve depolama vb. işlemler için kullanacağım bir harddisk olsun istedim.

ramlere gelince 1600 kullanabilmem için bildiğim kadarıyla anakartında 1600 olması gerekli. yukarıda yazdığım anakart o.c. ile 1600 normalde 1333. o.c. ile şu an uğraşmak istemiyorum esasında ama biraz bilgi eksikliğim de olabileceğinden açıklayabilecek bir arkadaş varsa müteşekkir olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoulDreath

şimdi

işlemci phenom II x6 1090T
    ekran kartı hd 6850x2 cf (sapphire düşünüyorum ama öneriniz nedir?)
    anakart MSI 890FXA-GD70 AMD RD890/SB850 AM3 DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart (Bu nasıl?)

harddisk konusuna gelince ufak bir harddiske sadece windowsu kurmayı planlıyorum. Bu windows kuracağım harddiski illa raid yapmalımıyım raid yapmadan da makineden güzel performans alamam mı? ( Daha önce bir komşum 2x 80Gb ile raid yapmıştı ama tamam da o kadar da uğraştığıma değecek bir şey değilmiş demişti)
    1 veya 1.5 Tb lıkta normal programlar ve depolama vb. işlemler için kullanacağım bir harddisk olsun istedim.

ramlere gelince 1600 kullanabilmem için bildiğim kadarıyla anakartında 1600 olması gerekli. yukarıda yazdığım anakart o.c. ile 1600 normalde 1333. o.c. ile şu an uğraşmak istemiyorum esasında ama biraz bilgi eksikliğim de olabileceğinden açıklayabilecek bir arkadaş varsa müteşekkir olurum.

Merhaba ben yaklaşık 2 aydır AMD phenom II x6 1090T kullanıyorum.. Anakartım GIGABYTE
    890GPA-UD3H AMD 890GX+SB850 AM3 DDR3 1866(O/C).. Şu anda Ramlerim 1600 Mhz çalışmakta.. Ve sistemimden de son derece memnunum Size de kendi anakartımı tavsiye edebilirim...

• Hmm... anakart olarak MSI ı yazma sebebim 5 adet PCI-Exp yuvasının olması (Bilgisayarcı bir arkadaş önerdi ama şu mu bu diye sormadım o bana şöyle bir kart var güzel dedi). Anakarta o.c. yapmazsak 1600 ramlerim 1333 te çalışır onun dışında bir problem olmaz diye duydum doğru mudur? kasa ne kadarlık bir şey almalıyım kasaya vereceğim fazla para yerine daha da iyi bir psu alırım.
  • e.kartı olarak 6970
  • arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim.

Bilgisayarı aldım hatta 1 hafta oluyor fakat bazı sorunlarım nedeniyle internete pek girmedim. Anca yazabiliyorum.

Cihazdan şu an için gayet memnunum.

Amd phenom II x6 1090T
    MSI 890FXA-GD70 AMD RD890/SB850 AM3 DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0
    2xSapphire hd6850 (cf)
    1tb wd cavier black hdd
    640gb wd cavier black hdd
    BENQ 24" V2420H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    THERMALTAKE VL10001W2Z ELEMENT G MidT ATX SİYAH KASA
    THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 875W
    CORSAIR 8GB (2*4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHz CL8 Dual Kit Ram
    vs...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.