Şimdi Ara

amd stok fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    fx 8320 işlemcim var ve bunun orijinal stok fanını kullanıyorum yaklaşık 8 aydır da fan sesinin kafamda oluşturduğu traktör etkisinden muzdaribim aslında kafaya koydum bi soğutucu alacağım fakat fiyatlara bakınca şaştım kaldım altı üstü az bir şey alüminyum ile bir fan 100-150 lira arası gidiyor dedim bunu sırf bakırdan yapsalar kilosu 10-15 lira zaten bunun bi tarafına işçilik filan mı sıkıştırdılar ne yaptılar dedim aslında parayı vereceğiz de ben kendimi hazırlıyorum

amd stok fan
    konuya geçersek forumları araştırınca hem alttaki metal bloğun hem de fanın birlikte değiştirilmesi gerektiği yazıyor merak ettiğim stok fandaki 7 santimlik fanı kaliteli bir fanla değiştirsem ses sorununu çözebilir miyim, yok eğer olmazsa niye olmaz bunu gerçekten merak ettim
    bir de fan 7 santim olsa da fanın altındaki bloğun uzunluğu 9 santim ben aslında diyorum ki orjinal fanı tümden çıkarıp 12 santimlik fan alsam bunu metal kısmın üstüne bir şekilde düzgünce tuttursam elektriği de olursa anakart üzerinden olmazsa da güç kaynağından gelen kablolardan alsam soğutmayı düzgünce yapabilir miyim? hatta oluyorsa hiç affetmem 20lik fan bile yerleştiririm ben oraya işlemciyle birlikte ramlari köprüleri de soğturum
     amd stok fan
    şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kromatit -- 22 Mayıs 2014; 13:48:11 >

• bende fx8350 var yükte 6600 rpm ses ve titreşim hat safhadaydı değiştirdim kurtuldum.
    dene olursa fanı bizde bir şeyler yaparız
    gücü kasadan alırsa fan son devirde döner 12v tabi forumda arat 7v ,5v da ayarlaya bilirsin.
    bence değmez deyiştir kurtul
  • 12v dönmesi sıkıntı değil aslında eski bir fanım vardı o bile daha sessiz ayrıca daha güçlü gibi geldi boş bir vakitte deneyeceğim zaten de tek sorunum daha yeni macun sürdüm çıkarmak istemiyorum deneyen vardır dedim
  • neyse tarihe bir not düşelim :D
    işlemcimizin orijinal fanını çıkarıp eski bilgisayarımdaki bir fanı taktım yaklaşık 7 sene filan olduydu eski bilgisayarı alalı son bir kaç yıldır duruyordu atmadım mağlum anılar var üstünde :) zaten eski fan da kasanın yan kapağına takılıyordu işlemcinin üstü hizasına

amd stok fan amd stok fan

soğutucu bloğu ve üzerindeki orijinal fanı söktüm (7 santim çapında) tabi bunu yaptıktan sonra tekrar termal macun sürdüm
    sonra eski fanı (fan 8 santimlik ama fanın ağzındaki huni gibi aparat 10 santim çağında) direkt bloğun üzerine koyup telle sabitledim elektriği de moleksten 12v olarak aldım sıcaklıkları ölçtüm 5 dk boş bıraktıktan sonra benim eski fan stok fandan 1 derece daha çok soğuttu ayrıca epeydir böyle sessizlik olmamıştı odada
    sonra test etmeye başladım tüm ayarlar sondayken lol oynadım (crysis bf4 filan yüklü değil) işlemci 86 derece oldu tahminim bu sıralarda en fazla 2000 devir yaptığı
    sonra eski fanı tekrar taktım eski fana göre yük altında değilken yine 1 derece daha yüksekti fakat yine oyun oynarken 54 derece de sabtti bu sıralarda 6200 devirde dönüyordu
    yani sonuç olarak ben eski fanımı 6 bin devirde döndürebilsem stok fandan kat kat sessiz olacakmış ve uzun lafın kısası parayı verip bir stok fan alacakmışız
    ilk hali  amd stok fan eski fan  amd stok fan tekrar stok fan  amd stok fan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kromatit -- 23 Mayıs 2014; 13:59:32 >

• stok fan daha iyi sogutuyor fx8350 stok fanda gördügüm deger 70 derece max 6600 devir
    ses konu su ayrı 100 lik fan al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Ryzen 2600+Stok Fan
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.