< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 10 Mart 2020; 11:6:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD StoreMI Teknolojisi (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
eleman anlatmış hatta dediğim markanın dramsizi incelenmiş.https://www.donanimhaber.com/Addlink-S10-SSD-incelemesi-Uygun-fiyata-DRAMsiz-SSD-deneyimi--96802quote:
Orijinalden alıntı: ugrpkr
Yok çok ciddiyim. Diyorum ya pioneer markasının ssd sini ilk defa görünce sipariş verecek iken durdum dram yok diye. Ssd konusunda teknil bilgilere hakim değilim. Dramsiz ssd ile dram olan ssd arasındaki farkları aradım ama bulamadım.
Ek. Tabloya göre verdiğiniz linkteki hariç çoğu uygun ssd ler dramsizmiş zaten. 860 evo alayım dedim dolardan dolayı uçmuş.
Alıntıları Göster
-
Valla hocam dram veya dramsiz farketmez sen bunu yazarken büyük ihtimalle ben pioneer ı sipariş geçtim sırf markasından dolayı evladiyelik köşeye bile koyabilirim kullanmasam bilequote:
Orijinalden alıntı: Ozkan-Ozturk
eleman anlatmış hatta dediğim markanın dramsizi incelenmiş.https://www.donanimhaber.com/Addlink-S10-SSD-incelemesi-Uygun-fiyata-DRAMsiz-SSD-deneyimi--96802
Alıntıları Göster
Ek olarak addlink s20 olanı. İlerleyen zamanda almayı da düşünüyorum oda sırf senin için olsun. 😎🤙🏻
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 10 Mart 2020; 11:35:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İnternet üzerinden hdd hiç aldınız mı hocam? Vatan gibi yerde hdd kalmamış ellerinde. İnternet üzerindende kargodan dolayı güvenemiyorum disk zarar görmemesi açısından. Elden alabileceğim bir yer aradım wd blue olsa bile bakacaktım ama bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 10 Mart 2020; 15:48:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SSD olarak 16GB intel optane m2 sdd taktım. -
Dert ediyorsan mağazaya sor nasıl geleceğini, patpata sarıp yada sünger arasındamı gönderecekler, en son hatırladığım toptan kutusunda fakat genede kendi kutusunda ve süngerliydi.quote:
Orijinalden alıntı: ugrpkr
İnternet üzerinden hdd hiç aldınız mı hocam? Vatan gibi yerde hdd kalmamış ellerinde. İnternet üzerindende kargodan dolayı güvenemiyorum disk zarar görmemesi açısından. Elden alabileceğim bir yer aradım wd blue olsa bile bakacaktım ama bulamadım. -
İsterse 1 kilo pamuğa sarsınlar ufak sarsıntıda disk çizildi mi sıkıntı orda işte. O yüzden hiç e alışveriş ile hdd siparişi geçmedim elden aldığım hiç bi hdd den de sorun yaşamadımquote:
Dert ediyorsan mağazaya sor nasıl geleceğini, patpata sarıp yada sünger arasındamı gönderecekler, en son hatırladığım toptan kutusunda fakat genede kendi kutusunda ve süngerliydi.
Alıntıları Göster
İşe yaramaz hdd'lerin kapasitesi belli mekanik sonuçta programla olacak iş değil.SSD ye yazık -
Vatanda 2tb hdd kalmamış sanırım ya stok beklicez yada riski göze alıp internetten sipariş geçicez. Yada en kötü 2 tb yerine 1 tb alıp devam edicez.quote:
Dert ediyorsan mağazaya sor nasıl geleceğini, patpata sarıp yada sünger arasındamı gönderecekler, en son hatırladığım toptan kutusunda fakat genede kendi kutusunda ve süngerliydi.
Alıntıları Göster
www.vatanbilgisayar.comSeagate Barracuda 3.5https://www.vatanbilgisayar.com/seagate-barracuda-3-5-1tb-sata-3-0-64mb-cache-7200rpm-harddisk.html
www.vatanbilgisayar.comWD 3,5https://www.vatanbilgisayar.com/wd-3-5-1tb-caviar-blue-sata-3-0-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html
-
Storemi yi en azından bir sefer yanlış yapmadan denemek lazım, ben epeyce kullandım eğer ssd sağlık uygulamaları yanlış değilse ssdde bir sıkıntı olmadığını gösteriyor. Bu sistem için ücretsiz olan zaten 250gb ssd den fazlasını kullanmak mantıksız, birçoğumuzun elinde eski 120gb yada 250gb ssd bulunabiliyor, bu ssdlere birde eski hddlerimizi eklersek köşede duran ürünleri değerlendirmiş oluyoruz. değerlendirme dışında 2 tb ssdye 1500 tl vermek istemeyenlerde 2tb hdd yi 500tl 120 - 250 gb ssdyede 200-250 tl verip yarı fiyatına işini görmüş oluyor, kaldı ki 1500 tl olan sata ssd ve okuma yazması da sata3 oluyor, storemi de sisteme birde ram eklenirse okuma hızı nvme ssd tadında oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448
İşe yaramaz hdd'lerin kapasitesi belli mekanik sonuçta programla olacak iş değil.SSD ye yazık
Kısaca cihazlara zararını görmedim.
-
Bu akşam aksilik çıkmazsa şu işlemleri yapacağım. Ssd ve hdd sıfır. Haliyle raw halde olacaktır. Storemi yapmadan önce disklerin değerlerini ölçebiliriz sanırım raw haldeyken.
-
güzel olmuş, oyun vs c yerine buna kurarsın artık. 1 tb de filmler fotograflar felan olur mis gibin işte. 👍 -
Aynen d deki oyunları e ye aktarım yaparım :) film için neti kullanıyorum zaten depolama yedekleme gibi durur bir nevi :)
-
ram cache nasıl yapılır her ssd oluyormu. StoreMI yenisi çıkmış araştırırken konuyu gördüm.
StoreMI yaptıktan sonra önce ve sonra ssd hdd siiiliniyormu tekrar kurmak mı gerekecek.
m2 sandisk + ssd +eski hdd lerim var yararı olurmu özelikle video erişim ve aramalarda.
-
Veri merkezlerindeki teknolojiler, son kullanıcıya baya 10 sene geriden geliyor.
Depolamada ana mantık şudur.
En hızlı olan aygıta yaz, oradan en yavaşa doğru aktarmaya devam et.
En çok okunan veri bloklarını en yavaş olandan en hızlı olanlara doğru kopyalamaya devam et.
Yani sırayla, ram, nvme ssd, sata ssd, hdd olarak gider. Bu yazılımsal bir şey. Bütün mevcut donanımlar bunu destekliyor. Bu tür yazılımları türlü türlüsünü internette bulabilirsiniz.
-
Konu 2 sene sonra hort olacak ama 😁. 1 tb laptoptan çıkan 2.5 inç 5400 rpm hdd ile hikvision c100 120gb storemi yapmak istiyorum. C100 120gb 238 tl. Sizce mantıklı mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRebeliousTR -- 2 Eylül 2022; 9:53:52 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X