Şimdi Ara

AMD Threadripper 2950x için Cooler Master Masterliquid ML360 TR4 Edition Kurulum sonuçlarım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün AMD Ryzen Threadripper 2950X işlemcim için Cooler Master Masterliquid ML360 TR4 Edition AIO sıvı soğutucuyu ve extra 3 adet kendi fanından alıp, 6 fanlı olarak Push&Pull yöntemi ile kasa önüne (dıştan hava alıp içeri üfleyecek şekilde) kurulumunu yaptım.

Ve biraz önce sıcaklık değerlerini, performans sonuçlarını görmek için testleri yaptım. Kendi işim gereği ve ihtiyacıma yönelik olan testleri.

İşlemciye overclock yapmadan sadece PBO açık şekilde kullanıyorum. PBO malum işlemci sıcaklık değerleri kabul edilir seviyelerde oldukca frekans değerlerini yükseltiyor. Bir önceki ML240 sıvı soğutucu ile 3.80 GHZ seviyelerine çıkabiliyordu ama şimdiki kurulum ile 4.10 GHZ seviyesine otomatik stabil olarak çıkıyor.

Maximum sıcaklık: 67 derece ( Burda sıcaklık eski değerlerim ile aynı olup, sadece bu sıcaklık değerlerine frekans yükseltmiş oldu, yani kanımca 67-68 derecelere kadar işlemci kendini otomatik frekans yükseltiyor. )
    Cinebench R15 skor: 3505 ( Birçok kişi bu işlemcide bu skora overclock ile ulaşıyordu, o bakımdan overcloksuz olarak bu skoru almak tatmin etti beni. )
    Vray 1.08 Benchmark skor: 39 Saniye ( Malum bu Vray in Next çıkmadan önceki Benchmark ı ve 2950x de en üst skor bu. )
    Vray Next Benchmark skor: 22.325 ( Şuan bu işlemci ile alınan en iyi skor olarak kayıt işlettim :) Benden önce en üst skor 21.908 idi.

Kısaca sıvı soğutucu şuanki testler ile beni tatmin etti. Tabi uzun kullanımda nasıl olur göreceğim.

EDIT: Overclock sonucu ne olur diye merak edip aşağıdaki değerlerde overclock ederek test işlemlerini tekrarladım.

4.20 GHZ - 1.35 voltage

Maximum sıcaklık: 66 derece ( PBO ileyken sıcaklık 67 idi, PBO da voltaj 1.47 lere kadar çıkıyordu, voltajı sabitleyince sıcaklık düşmüş oldu. )
    Cinebench R15 skor: 3565
    Vray 1.08 Benchmark skor: 38 Saniye
    Vray Next Benchmark skor: 23.347

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperci -- 25 Nisan 2019; 20:55:12 >

• Çok yararlı bilgiler teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.