Şimdi Ara

Amd X2'lerde En Ucuz - En Pahallıya Karşı (3600 -> 6000 -> Fx62) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
11.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: StrangerXT

kötü birşey.. uğraş, kas, soğut, voltajı arttır, 3.5 ghz gör,

daha dün sistem toplamış , hız aşırtma üst konularından 1-2 tane okumuş 6400 ü olan biri senden daha iyi pi alsın, 3dmarklarda 2 ye katlasın..

bu yüzden soğudum hız aşırtmadan, en azından şimdilik..

core2duo çıktı mertlik bozuldu

öyle deme bak arkadaş 1.9luk işlemci almış nerdeyse 3ghz de günlük kullanıo aynısı c2d ler içinde geçerli bi 6400 alıyorsun 2.1ghz 3.5te kullanıosun ,, overclock yüzdesi olarak 2 üretici de overclockçuları gayet memnun edici işlemciler sunuyor , tabi amd suan performans olarak açık ara geride o başka ben oc yönünden baktım..

• quote:

daha dün sistem toplamış , hız aşırtma üst konularından 1-2 tane okumuş 6400 ü olan biri senden daha iyi pi alsın, 3dmarklarda 2 ye katlasın..

Diyosun da hocam elindeki OC edilmiş Opteron 170'le 3600 MHz'e OC edilmiş C2D e6300'ü geçmekten de geri kalmıyorsun.
    (Bkz.http://forum.donanimhaber.com/m_13116338/mpage_1/key_//tm.htm)

AMD işlemciler hala çok kötü durumda değil bence...

• quote:

Orjinalden alıntı: the_cyborg

quote:

Diyosun da hocam elindeki OC edilmiş Opteron 170'le 3600 MHz'e OC edilmiş C2D e6300'ü geçmekten de geri kalmıyorsun.
    (Bkz.http://forum.donanimhaber.com/m_13116338/mpage_1/key_//tm.htm)

AMD işlemciler hala çok kötü durumda değil bence...

hueheuhe , hadi bunun cevabını ver

• o testte neden öyle bir puan aldığımı bilmiyorum inan winrar ın hatasıdır, keşke geçerli bir karşılaştırma olsa winrar

süperpi, 3d mark serisi, cinebench vs vs..

inanın şu opty i aldıktan sonra zerre kadar kasmadım, bios a girdim ht 4X, 295, 1.45 volt verdim, ram lerin de zamanlamalarını ayarladım o kadar yani 1.55 yada 1.6 volt verip test bile etmedim neredeyse..

siz tabii extreme takıldığınız için eğlence çıktı size recep gerçi team nostalji olarak el atabilirsiniz bu konuya da, devam ediyorsa team nostalji

7900gs aldım voltmod, soğutma , izolasyon falan derken 3d mark kasmaya başladım, sadece işlemci yüzünden ondan da soğudum..

bir de olaya fiyat/performans açısından bakmak lazım, güncel fiyatları bilmiyorum ama opteron 170 in rakibi olan işlemci 6600 sanırım, hız aşırtmalı kafa kafaya gelse de, 6600 ün dandik anakartlar ve stok soğutmayla bile ne yapabildiği ortada. orb listeleri zaten core2duo dolu..

kinimi kustum rahatladım, ohh be şimdi güzel güzel oyunuma geri döneyim inadına yüksek çözünürlüklerde oynicam , işlemciye takılmasın bari

• quote:

Orjinalden alıntı: hey

quote:

Orjinalden alıntı: bkadem

Bu sabah aldığım overclock değeri.
    Yeni çıkan Amd x2 6000'i de geçmiş oldum.

Cpu-z Validation

Amd X2'lerde En Ucuz - En Pahallıya Karşı (3600 -> 6000 -> Fx62)

güzel değerler,, bu brisbane çekirdek tam oc lik ama 6000+ ta 3.5+ghz yapıyor,,geçmek zor.. ,,6000+ i fx yapacaklardı da vazgeçtiler heralde,zaten fx lerden de daha hızlı defaultta bile..

Amd de çift çekirdeklerde 3.5 Ghz barajını aşılmış. Amd tarafında overclock'ta yanlız olmadığımı görmek güzel. Fiyatları da iyice düştükten sonra da bence overclok / Fiyat oranında inteli geçtiler. İntelciler üzülmeye başlasınlar artık. 8 Ay boyunca biz üzüldük :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkadem -- 28 Mart 2007; 22:49:25 >

• aziz dostum, diyorum ya, intel hala eski mimari kullansaydı, amd de 3.5 ghz e hız aşırtılabilseydi çok süper olurdu.. ancak ne yazık ki bu güzel hız aşırtma sonucuna rağmen core mimarisi kullanan intellerle başa çıkamıyor..

umarım amd nin yeni mimarisi olaya biraz heyecan katar.. 4 çekirdeğe geçeceklerine adam akıllı mimari oturtsunlar. 64bit e geçtiğini bas bas bağırdı amd, a64 diye anıldı işlemciler, ee hepimiz hala ve hala 32 bit xp kullanmıyor muyuz?

4 çekirdekten önce intelle baş edebilecek bir mimari geliştirmeli amd..
  • Sana katıldığım noktalar çok. Özellikle Atiyi satın alması yol haritasını bozdu.
    İntel corelerin overclokları tartışılmaz. Ama amd'nin işlemcilerinde son 3 aydır Fiyat / Overclock başarısı intele göre daha iyi. 80 usd'lik çift çekirdekli bir işlemciden 3 ghz iyi değer bence.
    Ayrıca az önce biraz daha abandım işlemciye 3.2 hgz gördüm ama stabil değildi. Sanırım ramler daha fazla gitmiyor.
  • AMD aslında güncel mimaride başarılı ama 64 bit olarak,64 bit testlerini karşılaştırmıştı aylar önce ''HEY''arkadaşımız burda farkettik ki 64 bit amd işlemciler core 2 duo lar kadar performanslı,belki bu farkı +64 bit vistada ve programlarda fark ederiz,sonuçta hersey süper Pİ degil tamam dünya rekorları kırabilmek için X6800/QX6700 kullanılabilir ama ev kullanıcısı içi bence amd hem ucuz hemde ortalama bir performansa sahip olan bir işlemci.
    Bu arada degerler harika,böyle iyi o.c olabilen bir X2 3600+ abilerinin ününe gölge düşürür.
    Birde spi testi,3d mark 2005/2006 cinebenc falan yayınlayabilirsen genel olarak kendi işlemcilerimizle kıyaslarız.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=26458

arkadaşlar x2 3600 ün fiyatı 80 dolara düşmüş. fiyat/performans +10 . Haydi herkes X2 almaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: oldcoyoteinc

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=26458

arkadaşlar x2 3600 ün fiyatı 80 dolara düşmüş. fiyat/performans +10 . Haydi herkes X2 almaya

inanılmaz bi olay

• quote:

Orjinalden alıntı: maybera

quote:

Orjinalden alıntı: oldcoyoteinc

inanılmaz bi olay

Çekirdeğin Brisbane olmasına dikkat edin.

• arkadaşlar biryerde gördüm forumda am2 çekirdekli amd ler 939 anakartlarda kullanılabiliyor diye..
    ne kadar doğru acaba?son çıkan bol çekirdekli işlemcileri fazla takip edemedimde
  • bkadem kardeş peki bu brisbanenin 4000 i nasıldır acaba...overclocklu olarak, günlük stabil,sorunsuz, kaçta kullanırız acaba...yada 3600 le arasında çok farketmez 4000 e gerek yokmu dersin.son olarakta bu 3600 ve 4000 de toplam bellek ne acaba...

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1953

bide asıl merak ettiğim 9 nisanda bu brisbanelerin fiyatı ne kadar düşer acaba...
  • Bende 3600+ 65nm aldım. Abit K9N Ultra bulamadığımdan , Msi K9N Ultra aldım ancak memnun değilim taktığımdan beri overclock yapmaya çalışıyorum. 270 fsb ye çıktım bir kere ancak aynı ayarları direk yapınca tekrar o fsb de başlamıyor.

@bkadem
    Arkadaşım sen 300 fsb lere ulaşmışsın ben ise daha 270 i bir kere buldum 272 yaptım sistem açmadı ve anakart üzerindeki butona basarak tüm ayarları sıfırlamak zorunda kaldım çünkü hiç başlamıyordu bilgisayar. epox da böyle değildi yanlış bir değişiklikde bir süreden sonra otomatik başlıyordu bunda da öyle birşey yok mu?
  • @bkadem

arkadaş sen nasıl 320 fsb leri gördün ben daha doğru düzgün 270 leri bile göremedim artık 230 un üzerine de çıkmıyor bu meret.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHHarezmi

@bkadem

arkadaş sen nasıl 320 fsb leri gördün ben daha doğru düzgün 270 leri bile göremedim artık 230 un üzerine de çıkmıyor bu meret.

Kullandığın işlemci ve ramleri yazarmısın?
    Umarım işlemcin tray 3800 x2 değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyazkartal

bkadem kardeş peki bu brisbanenin 4000 i nasıldır acaba...overclocklu olarak, günlük stabil,sorunsuz, kaçta kullanırız acaba...yada 3600 le arasında çok farketmez 4000 e gerek yokmu dersin.son olarakta bu 3600 ve 4000 de toplam bellek ne acaba...

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1953

bide asıl merak ettiğim 9 nisanda bu brisbanelerin fiyatı ne kadar düşer acaba...

Brisbaneleri günlük sorunsuz 2950 mhz de kullanabilirsiniz.
    Bendeki 3600 x2 65 Watt olanlar 2 x512 bellek ile geliyor. Açıkçası 3600 x2 ile 4000 x2 arasında 200 mhz dışında bir fark yok. İkiside aynı değere çıkıyorlar. Zaten Türkiyede stokta bir tek Brisbane çekirdekli işlemciler gigatekte varmış. Onun dışında stok out olmuş brisbaneler. Bu bilgiyi de AmdTürkiye distribütörü Boğaziçinden aldık. Nisan sonu gibi 3600 x2 brisbane gelecekmiş.

• brisbane arayıp bulamayan arkadaş varsa benimkini satabilirim 2500 mhz voltajsız yapıyo walla
  • Vatan da var görünüyor.

@bkadem

Sistem özelliklerim ;

AMD X2 3600+

MSİ K9N Ultra

2x512 Consair ValueSelect DDR 667

Leadtek 6600GT Extreme

Enermax Liberty 620W

Benim asıl merak ettiğim overclock yaparken fsb yi sende yavaş yavaş mı arttırdın çünkü bende fsb birden yemiyor ancak yavaş yavaş insan 280 lere kadar çıkabiliyor... Ve sende hangi bios yüklü onu merak ediyorum. Çünkü şu an bende v3.5 yüklü ve ikide bir ramin tekini görmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHHarezmi -- 4 Nisan 2007; 7:35:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DHHarezmi

Vatan da var görünüyor.

@bkadem

Sistem özelliklerim ;

AMD X2 3600+

MSİ K9N Ultra

2x512 Consair ValueSelect DDR 667

Leadtek 6600GT Extreme

Enermax Liberty 620W

Benim asıl merak ettiğim overclock yaparken fsb yi sende yavaş yavaş mı arttırdın çünkü bende fsb birden yemiyor ancak yavaş yavaş insan 280 lere kadar çıkabiliyor... Ve sende hangi bios yüklü onu merak ediyorum. Çünkü şu an bende v3.5 yüklü ve ikide bir ramin tekini görmüyor.

Yapmanız gerekenler

HTT'yi manuel seçip 600'e düşüreceksiniz.
    Smart cpu fan veya auto smart fan olan yerleri disabled yapacaksınızki fan yüksek devirde çalışsın.
    Amd Cool kapalı olacak.
    Biosun Cells menüsünde:
    Ramleri 533 olarak seçip voltajı 2.20 olarak ayarlayın.
    Ramlarin timing ayarını 5,5,4,14'e çecekesiniz.
    İşlemcinin extra voltajını 0.5 olarak ayarlayın.
    İşlemcinin çarpanını 9.5 yapın eğerki öyle değilse.
    Specturum yazan her yeri disabled yapacaksınız. Sata diskler etkilenmesin diye
    PCI-E 100 olacak.
    Fsb'yi 5 mhz olarak yükseltip deneyin.
    ---------------------------------------------------
    Bende V3.3 biosu var.
    V3.5 çıkmışmı ki?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.