Şimdi Ara

AMD ZEN GALİBA PİYASAYI KASIP KAVURACAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Ama" siz katiliyorum. 3 yil once firmaya 2 tane pc aldim hala calisiyorlar. Defalarca yazdim gene yazayim.
    3770k ve maximus5,8350 ve crosshair formula setuplari ilk ciktiklari gunden bugune kadar sorunsuz sekilde calisip hala guncelligini koruyorken, elindeki 4790k yi satip 6700k pesine dusmenin cok akillica oldugunu dusunmuyorum.
    Bazi arkadaslarin bu isi amactan cok ego haline getirmelerinide anlayamadim, bu gidisle anlayamayacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

amd inteli yüzde 20 belkide yüzde 40 performans farkıyla tokatlayacak gibi hissediyorum cnkü cok uzun zamandır sessiz kaldırlar. bu sefer bir başyapıt yapmış olabilir. eğer ortaya düzgün bir şey cıkmadıysa intele devam. piyasada tek kalan intel de bizi kafasına göre miker artık:)

Az olmuş %300-400 filan de.

Konu cidden komik.

amd den beklenti bu. şuan sonucu bilmiyoruz. ama amd gibi bir şirket şuanda bu atağı yapması lazım. zira soket ve işlemci yapısını kökten değiştirmek kolay bir iş değil vakit ve yatırım gerektiriyor. eğer zen ile attığı adımda şuanki skylake ye yüzde 20 yüzde 40 fark atamaz ise;
    intelin 2016 3. çeyreğinde ve 2017 başlarında cıkartacağı yeni işlemcilere rakip olamaz. cnkü amd 2-3 yıl daha yeni işlemci sistemi yapamayacak.

amd ile inteli kıyaslarken de şu var. şuan amd nin en pahalı 9590 i sus soğutmalı versiyonu 950 tl olan işlemciden bahsediyorum i7 nin 2500 tl lik işlemcisi ile kıyaslanıyor. sen para ile performansı kıyaslasana. şu anda da amd ile intel arasında dağlar kadar fark yok zaten. intelin daha iyi olduğu kesin gerçide.

aynı paraya verse ya daha iyi işlemciyi intel markası. zen DE eğer ki yüzde 20-40 arası bir fark olmassa olmaz bence. göreceğiz.

ben illa amd alıncı biri değilim. para kolay kazanılmıyor kardeşim.

2.500 tl lik işlemciği 1300 e verse tamam. o zaman intelden kralı olmaz.

BENCE KONUŞURKEN DETAYLI DÜŞÜN YADA DÜŞÜNMEDEN KONUŞMA YADA KONUŞMADAN ÖNCE BİR DÜŞÜN. 2 Sİ DE AYNI MANAYA CIKIYOR. İSTERSEN FARKLI DİLLERDEDE ANLATABİLİRM :) SAYGILAR.

• quote:

quote:

quote:

amd inteli yüzde 20 belkide yüzde 40 performans farkıyla tokatlayacak gibi hissediyorum cnkü cok uzun zamandır sessiz kaldırlar. bu sefer bir başyapıt yapmış olabilir. eğer ortaya düzgün bir şey cıkmadıysa intele devam. piyasada tek kalan intel de bizi kafasına göre miker artık:)

Az olmuş %300-400 filan de.

Konu cidden komik.

amd den beklenti bu. şuan sonucu bilmiyoruz. ama amd gibi bir şirket şuanda bu atağı yapması lazım. zira soket ve işlemci yapısını kökten değiştirmek kolay bir iş değil vakit ve yatırım gerektiriyor. eğer zen ile attığı adımda şuanki skylake ye yüzde 20 yüzde 40 fark atamaz ise;
    intelin 2016 3. çeyreğinde ve 2017 başlarında cıkartacağı yeni işlemcilere rakip olamaz. cnkü amd 2-3 yıl daha yeni işlemci sistemi yapamayacak.

amd ile inteli kıyaslarken de şu var. şuan amd nin en pahalı 9590 i sus soğutmalı versiyonu 950 tl olan işlemciden bahsediyorum i7 nin 2500 tl lik işlemcisi ile kıyaslanıyor. sen para ile performansı kıyaslasana. şu anda da amd ile intel arasında dağlar kadar fark yok zaten. intelin daha iyi olduğu kesin gerçide.

aynı paraya verse ya daha iyi işlemciyi intel markası. zen DE eğer ki yüzde 20-40 arası bir fark olmassa olmaz bence. göreceğiz.

ben illa amd alıncı biri değilim. para kolay kazanılmıyor kardeşim.

2.500 tl lik işlemciği 1300 e verse tamam. o zaman intelden kralı olmaz.

BENCE KONUŞURKEN DETAYLI DÜŞÜN YADA DÜŞÜNMEDEN KONUŞMA YADA KONUŞMADAN ÖNCE BİR DÜŞÜN. 2 Sİ DE AYNI MANAYA CIKIYOR. İSTERSEN FARKLI DİLLERDEDE ANLATABİLİRM :) SAYGILAR.

Caps lock açıp düşünmeden konuşma deyip boş boş uzun bir yazı yazmak...

Amdyle intel arasında dağlar kadar fark yokmuş.

950 liraya değil de 1030 liraya şöyle bir işlemci var mesela fx9590dan her türlü daha iyi: http://www.bizdehesapli.com/I7-4790?ref=akakce&v=1.99.4

İkinci elde yine 2600k, 3770k gibi çok iyi alternatifler varken daha neyin kafasıdır bu.Yazdıklarınız %80i boş şeyler.Tekrar diyorum amd 2600kyı geçecek işlemci yapsın sonra konuşalım.Hatta geçmeyi bırak 2600k performansı verse yeter.

• amaç amd yada intel değil. intelin iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. zen cıktığında bu durumun değişmesini umuyoruz.

peki bu intel işlemcinin yanına optik ses cıkışı olan iyi bir pasif soğutmaya sahip. iyi bir dahili ses kartı olan. artı olarak 4-5 pcı express slotu olan ve bu slotlardan en az iki tanesinin pcı express x16 modunda çalışan bir anakart koy bakalım. bu anakartta gigabyte msi asus gibi markalar olsun anakart kaç para birde onu hesapla.

işlemci+anakart düşünmek lazım. şuanda bir sistem toplayacak olsam bende 9590 yerine i56600k vede bir parça iyi bir anakart koyardım. iyi bir amd sistem ile iyi bir intel sistem arasında çok uç farklar yok. keşke amd almasaydım demezsin. ama mantık devreye girdiğinde tabiki intel.

konumuzda bu mantığın zen çıkınca değişmesi.
  • Konu müthiş gerçekten ayrıca gelen mesajlarda ayrı bir komik
  • amd birşeyi geciktiriyorsa sürekli anlarım ki o ürün fos çıkacak .. şahsen zen işlemcilerin öyle intelin en üst seviye işlemcilerini bırakın geçmek yaklaşması bile ''MUCİZE'' olur. tabi kabul edilebilir hız ve tdpler ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Konu müthiş gerçekten ayrıca gelen mesajlarda ayrı bir komik

komik olan? birbirimizi yememizmi? biri ortaya bir konu atmış tartışıyoruz işte. amd yi yerin dibine sokmaya doymadılar. ya bunlar cok zengin yada kazıklanmak hoşlarını gidiyor.

zen şöyle olacak zen böyle olacak. zen den bi cacık olmaz. kardeşim cıksın görücez ben iyi olacağını ümit ediyor ve intel sistem toplamamak için direniyorum.

yalnız şaka maka CBGB haklı çıkarsa bir daha amd nin önünden geçmem. sonra beni bu forumda ''kardeşim ben ne güzel skylake toplayacaktım kim soktu aklıma zen'' yazarken görebilirsiniz.

ya şaka maka harbiden ben ne güzel skylake toplayacaktım kim soktu benim aklıma zen'i. ''tahta değil hava hava poponuzdan element uydurmayın kardeşim. ne tahtası''

• quote:

Orijinalden alıntı: tersol

amd birşeyi geciktiriyorsa sürekli anlarım ki o ürün fos çıkacak .. şahsen zen işlemcilerin öyle intelin en üst seviye işlemcilerini bırakın geçmek yaklaşması bile ''MUCİZE'' olur. tabi kabul edilebilir hız ve tdpler ile.

Geçemezse AMD batar son şansı bu AMD NİN
  • Amd 64 3000 gibi gelirse muthis olur. gelmis gecmis en guzel islemcilerdi. isinmiyorlar ve hizliydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustaaf3718

quote:

amd birşeyi geciktiriyorsa sürekli anlarım ki o ürün fos çıkacak .. şahsen zen işlemcilerin öyle intelin en üst seviye işlemcilerini bırakın geçmek yaklaşması bile ''MUCİZE'' olur. tabi kabul edilebilir hız ve tdpler ile.

hayır batmaz kendileride söyle eğer rakebete tekrar giremezlerse üst seviyeden tamamen çekilecekler ve giriş-orta seviyede devam edecekler.
  • quote:

quote:

komik olan? birbirimizi yememizmi? biri ortaya bir konu atmış tartışıyoruz işte. amd yi yerin dibine sokmaya doymadılar. ya bunlar cok zengin yada kazıklanmak hoşlarını gidiyor.

zen şöyle olacak zen böyle olacak. zen den bi cacık olmaz. kardeşim cıksın görücez ben iyi olacağını ümit ediyor ve intel sistem toplamamak için direniyorum.

yalnız şaka maka CBGB haklı çıkarsa bir daha amd nin önünden geçmem. sonra beni bu forumda ''kardeşim ben ne güzel skylake toplayacaktım kim soktu aklıma zen'' yazarken görebilirsiniz.

ya şaka maka harbiden ben ne güzel skylake toplayacaktım kim soktu benim aklıma zen'i. ''tahta değil hava hava poponuzdan element uydurmayın kardeşim. ne tahtası''

Of of bozuk bant gibi hala intel zengin işi muhabbetleri.Ben aynı paraya daha iyi diyorum adam hala intel zengin işi diyor.Apuları filan saymazsak amd o kadar da ucuz değil.Fx8350 mesela i5 6400den pahalı.Fx8300 alıp soğutucu alıp ud3p tarzı bir anakartla overclock yaparsan fx8350 oluyor evet ama aynı paraya geliyor soğutucuyla filan.Nasıl ucuz şimdi bu amd?(Fx 8xxxler en azından)

• quote:

quote:

quote:

hayır batmaz kendileride söyle eğer rakebete tekrar giremezlerse üst seviyeden tamamen çekilecekler ve giriş-orta seviyede devam edecekler.

PEKİ BAŞKA BİR FİRMA BU İŞE GİRMEZ Mİ SAMSUNG FALAN

OLMADI 5 YIL SONRA BEN İŞLEMCİ ÜZRİNE ŞİRKET KURMAYI PLANLIYORUM NE YAPMAM LAZIM

• quote:

quote:

quote:

quote:

PEKİ BAŞKA BİR FİRMA BU İŞE GİRMEZ Mİ SAMSUNG FALAN

OLMADI 5 YIL SONRA BEN İŞLEMCİ ÜZRİNE ŞİRKET KURMAYI PLANLIYORUM NE YAPMAM LAZIM

Ne yapman gerektiğini bilecek kadar bilgim yok. İntel ile ciddi anlamda rekabet edebilecek bir fima samsung fakat bazı engeller varmış bu konuyla ilgili amd-intel arasında imzalanmış ikili anlaşmlalar patent olayları falan. yani öyle herkes kafasına göre at koşturamaz bu alanda. zira zaten kendi işlemcisini yapan bir firma samsung ama desktop platformuna girmesinin önünde engeller var diye biliyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış onuda rubisco gibi hocalardan öğrenmek lazım.

• quote:

quote:

quote:

Of of bozuk bant gibi hala intel zengin işi muhabbetleri.Ben aynı paraya daha iyi diyorum adam hala intel zengin işi diyor.Apuları filan saymazsak amd o kadar da ucuz değil.Fx8350 mesela i5 6400den pahalı.Fx8300 alıp soğutucu alıp ud3p tarzı bir anakartla overclock yaparsan fx8350 oluyor evet ama aynı paraya geliyor soğutucuyla filan.Nasıl ucuz şimdi bu amd?(Fx 8xxxler en azından)

Evet bazen amd de oyle ornekler olabiliyor.

Ne yapayim sence skylake toplayimmi simdi?
    Yoksa zen i mi bekliyim sen soyle onu yapcam temam. Saka maka zen cikcak diye ertelemistim parayida gomdum baska yere. Ne yapim zen i beklemiyimmi sen olsan ne yapican bana cozum uret siyaset meydani degil.

Dogruya dogru zen olmasaydi skylake ile yoluma devam edicektim. Yerimde sen olsan bi kac ay daha beklemezmiydin zen i???

Simdilik is gorcek bir pc var is gorcek dedigim bf4 u 1080 de ultrada oynatiyor akici olarak. Ama gta 5 te full acmadan olursem gozlerim acik gider. O yuzden aciliyetim yok. Soyle bakalim seni dinleyecem valla...

• quote:

Evet bazen amd de oyle ornekler olabiliyor.

Ne yapayim sence skylake toplayimmi simdi?
    Yoksa zen i mi bekliyim sen soyle onu yapcam temam. Saka maka zen cikcak diye ertelemistim parayida gomdum baska yere. Ne yapim zen i beklemiyimmi sen olsan ne yapican bana cozum uret siyaset meydani degil.

Dogruya dogru zen olmasaydi skylake ile yoluma devam edicektim. Yerimde sen olsan bi kac ay daha beklemezmiydin zen i???

Simdilik is gorcek bir pc var is gorcek dedigim bf4 u 1080 de ultrada oynatiyor akici olarak. Ama gta 5 te full acmadan olursem gozlerim acik gider. O yuzden aciliyetim yok. Soyle bakalim seni dinleyecem valla...

Valla eğer bir sistemin var ise. Seni idare ediyor ise Zen i bekle.

He ama zen öyle uçacak kaçacak diye bekleme yani. Belki uçar belki de eski ateri çakması konsollardaki Duck Hunt daki ördekler gibi avlanır. Bilemeyeceğim.

Ama şunu biliyorum.

1 - Zen iyi de çıksa kötü de çıksa intel bir fiyat indirimine gidecektir.
    2 - O zamana kadar 6600K zaten biraz daha eski bir işlemci olduğu için ucuzlayacaktır.
    3 - Dolar belli değil ama muhtemelen 2,7-2,8TL seviyesine gerileyebilir.

Yani elinde bilgisayarın var ise hiç al-sat a girme. Devam et.

Ama yoksa, bilgisayarım yok diyorsan, bütçen de var ise 6600K al ve geç. Ardında da bakma. Ben Hayatımın 3 te 2 sini bu işlere verdim. Her yeni seri çıktığında bekleseydim hala pentium 3 falan kullanıyor olurdum herhalde.

• quote:

Cidden yeter ya.

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL

FX8350 - FX 8370 = FX8370 %4 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %18,6 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8350 - i5 6600K = İ5 6600K %8,8 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %44 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8370 - i5 6600K = İ5 6600K %4,4 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %21,4 daha fazla ödüyorsunuz

AMD ZEN GALİBA PİYASAYI KASIP KAVURACAK

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL
    FX 8320 476TL

FX8350 - FX 8370 = FX8370 %2,74 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %18,6 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8350 - i5 6600K = FX8350 %14,85 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %30,8 daha az ödüyorsunuz.
    FX8370 - i5 6600K = FX8370 %18 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %17,6 daha az ödüyorsunuz
    FX8320 - i5 6600K = FX8320 %11,87 dha iyi. Ödenen fiyat farkı = %44 daha az ödüyorsunuz

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL
    FX 8320 476TL

FX8350 - FX 8370 = FX8370 %2,17 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %18,6 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8350 - i5 6600K = FX8350 %4,25 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %30,8 daha az ödüyorsunuz.
    FX8370 - i5 6600K = FX8370 %6,52 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %17,6 daha az ödüyorsunuz
    FX8320 - i5 6600K = i5 6600K %4 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %78,5 daha fazla ödüyorsunuz

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL

FX8350 - FX 8370 = FX8370 %1,13 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %18,6 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8350 - i5 6600K = i5 6600K %1,21 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %44 daha fazla ödüyorsunuz.
    FX8370 - i5 6600K = i5 6600K %0,08 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %21,4 daha fazla ödüyorsunuz

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL

FX8350 - FX 8370 = FX8370 %4 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %18,6 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8350 - i5 6600K = İ5 6600K %12,9 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %44 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8370 - i5 6600K = İ5 6600K %8,55 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %21,4 daha fazla ödüyorsunuz

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL
    FX 8320 476TL

FX8350 - FX 8370 = FX8370 %1,73 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %18,6 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8350 - i5 6600K = İ5 6600K %1,47 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %44 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8370 - i5 6600K = FX8370 %0,25 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %17,6 daha az ödüyorsunuz
    FX8320 - i5 6600K = i5 6600K %5,44 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %78,5 daha fazla ödüyorsunuz

Kısaca. Buradaki fiyatlar Akakce.com baz alınarak hesaplanmıştır.
    Anakart fiyatları hesaba eklenmemiştir sadece işlemci fiyatları hesaba katılmıştır. Ham işlemci fiyatlarında bile 6600K, FX8320 den %5,4 daha iyi diye fiyatının %78 daha fazla olduğunu görüyoruz. Anakart fiyatları da hesaba dahil edilir ise fiyat farkının %100 ün üzerine çıkması muhtemeldir.

Ben şimdilik başka işlere bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 4 Ocak 2016; 9:18:54 >

• DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    Realistik olalım,

Buradaki testlerde alınan puanlarla karşılaştırma çokta sağlıklı olmaz.

Nedeni ise senin oynadığın oyun ile bu test aynı şeyleri istemiyor işlemciden.

6600k da overclock oluyor,onuda göz önüne al.

Ve oc yapılmış işlemcilerle firmalar arası karşılaştırma yapamazsın.

Aynı model bile olsa her işlemci aynı potansiyele sahip değildir,anakarta göre değişir,soğutmaya göre değişir vs. vs.

Fx serisi ile 8ghz çıkan vardı,nitrojen kullanmış adam.

Peki neden buada fx 8 olabiliyor,i5 lerden iyi alın demiyoruz??

(Amd fanboyları üstüme atlamasın,amd kullanıcısıyım)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • önemli olan amdnin i7 yakalaması degil fiyatınında uygun olması lazım o olmayacak buyuk ihtimal )
  • quote:

ŞİMDİDEN ZENİN AYAK SESLERİ GELMEYE BAŞLADI İNTEL K İBARESİ OLMAYAN İŞLEMCİLERDE OC YAPMASINA İZİN VERDİ

BENCE AMD ZEN MİMARİSİ İLE ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNECEK ÇÜNKÜ JİM KELLER BOŞ ADAM DEĞİL GİRDİĞİ HER YERDE İYİ İŞ ÇIKARMIŞ

AMD NEDEN 4 YILDIR İŞLEMCİ ÇIKARMIYOR SORUSUNUN CEVABI : AMD JİM KELLER BAŞKANLIĞINDAKİ EKİPLE İŞLEMCİYİ SIFIRDAN TASARLAMIŞ BU YÜZDEN İŞLEMCİ DE ÇIKARAMADILAR

İNŞALLAH AMD PİYASAYA YENİDEN REKABET GETİRİR

ZEN DEDİĞİ GİBİ OLURSA KABYLAKE ATLANIP CANNONLAKE GETİRİLİR BU DA SANDY BRİDGE GİBİ OLUR YANİ AZ VOLTAJLA 5 GHZ BULABİLİR BELKİ DE GHZ ALT LİMİTİ 4 GZ OLABİLİR

İNTEL FANIYIM AMA AMD NİN ZEN VE R 400 POLARİS EKRAN KARTI MİMARİSİ İLE REKABETİ CANLANDIRMASINI İSTİYORUM

ÇÜNKÜ PC TOPLAMAK İSTİYORUM UCUZA

AYRICA YENI CIKACAK I7 6950X 10 CEKIRDEK OLACAK 2 CEKIRDEK ARTMIS

Her firma çoğu mimariyi jim keller ile tasarlıyor zaten,zen de jim keller tarafından 2012 yılında tasarlanmış bir mimari;güzel olacağa benziyor ama çok da heyecanlanmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Cidden yeter ya.

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL

FX8350 - i5 6600K = İ5 6600K %8,8 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %44 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8370 - i5 6600K = İ5 6600K %4,4 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %21,4 daha fazla ödüyorsunuz

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL
    FX 8320 476TL

FX8350 - FX 8370 = FX8370 %2,74 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %18,6 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8350 - i5 6600K = FX8350 %14,85 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %30,8 daha az ödüyorsunuz.
    FX8370 - i5 6600K = FX8370 %18 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %17,6 daha az ödüyorsunuz
    FX8320 - i5 6600K = FX8320 %11,87 dha iyi. Ödenen fiyat farkı = %44 daha az ödüyorsunuz

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL
    FX 8320 476TL

FX8350 - FX 8370 = FX8370 %2,17 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %18,6 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8350 - i5 6600K = FX8350 %4,25 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %30,8 daha az ödüyorsunuz.
    FX8370 - i5 6600K = FX8370 %6,52 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %17,6 daha az ödüyorsunuz
    FX8320 - i5 6600K = i5 6600K %4 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %78,5 daha fazla ödüyorsunuz

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL

FX8350 - FX 8370 = FX8370 %1,13 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %18,6 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8350 - i5 6600K = i5 6600K %1,21 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %44 daha fazla ödüyorsunuz.
    FX8370 - i5 6600K = i5 6600K %0,08 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %21,4 daha fazla ödüyorsunuz

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL

FX8350 - i5 6600K = İ5 6600K %12,9 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %44 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8370 - i5 6600K = İ5 6600K %8,55 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %21,4 daha fazla ödüyorsunuz

i5 6600K 850TL
    FX 8370 700TL
    FX 8350 590TL
    FX 8320 476TL

FX8350 - FX 8370 = FX8370 %1,73 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %18,6 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8350 - i5 6600K = İ5 6600K %1,47 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %44 daha fazla ödüyorsunuz
    FX8370 - i5 6600K = FX8370 %0,25 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %17,6 daha az ödüyorsunuz
    FX8320 - i5 6600K = i5 6600K %5,44 daha iyi. Ödenen fiyat farkı = %78,5 daha fazla ödüyorsunuz

Kısaca. Buradaki fiyatlar Akakce.com baz alınarak hesaplanmıştır.
    Anakart fiyatları hesaba eklenmemiştir sadece işlemci fiyatları hesaba katılmıştır. Ham işlemci fiyatlarında bile 6600K, FX8320 den %5,4 daha iyi diye fiyatının %78 daha fazla olduğunu görüyoruz. Anakart fiyatları da hesaba dahil edilir ise fiyat farkının %100 ün üzerine çıkması muhtemeldir.

Ben şimdilik başka işlere bakıyorum.

Tamam sen işlemcini cinebench skoruna göre al

O Fxler istersen 8 ghz olsun tek çekirdek performansı zayıf olduktan sonra neye yarar...Sc2den wowda, diabloda filan bir i3 kadar bile olamıyorsa ne yapayım ben o işlemciyi.Gider ikinci el 2500k alırım, hem ucuz hem daha iyi.Hiç değilse oyun seçmeden her oyunda iyi performans gösterir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.