Şimdi Ara

AMD Zen Mimarisi Modüler Yapıya Sahip Olacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Modül başına dört Çekirdek olacak. Ayrıca ht yani sanal izlek te var. Yani bir modülde dört Çekirdek ve sekiz izlek.

AMD bu seride FX gibi maceralara girmiyor. Direk ıntel in core serisini devşirip kendi özelliklerini ekliyor. Mantık güzel umarım gerisini getirebilirler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberler idda boyutunda galiba, firmadan gelen resmi açıklama dışında kaynaklara pek bakmamak gerekiyor sonuçta Fx işlemcilerinde öyle bir hava oluşturdular ki, ahan dedik oturma odamızdan uzaya gideceğiz sandık. Beklemeye devam...
  • geçse kaç yazar amd para vermeye değmez intel herzaman iyidir
  • Zen AMD'nin geleceğini belirleyecek.Umarım AMD için güzel ,taze bir başlangıç olur.Fx serisi'nin yanı sıra Fm2 sokette raflardan kalkacak diye duydum.
  • amd yıllar önce de bu çizgide devam etmeye çalışıyordu amd k7 çekirdeğine kadar, intelin gerisinde, onun 1-2 adım gerisinden taklitlerini yapan firmaydı. zira ürettiklei k5 ve k6/II/III (bir derece pentiuma yaklaşmıştı) işlemciler celeron seviyesindeydi, tabi o zaman piyasade via cyrix ile, transmeta gibi intel uyumlu üretim yapan akla zarar firmalar vardı. intel pII ile devrimin fitilini ateşlemiş fakat P III ile bunu sürdürememişti. (zira katmailer PII nin frekansı yüksek olanlarından farklı değildi) copperminelar geldiğinde ise intelin çok ciddi bir rakibi ortaya çıkmıştı, amd k7 athlon!

amd ilk defa intelin gölgesinden çıkmış, aksine devrimi sürdürür olmuştu. 90ların ortaları, küçük donanım üreticilerin, kendine özgü tasarımlar, deneysel çalışmalar ortaya koyan firmaların bir bir kapandığı, büyük devler tarafından yutulduğu yıllardı, amd den piyasandan silinir diye hesap edilirken, rahatlayan intelin karşısına şok edici bir çıkışla geldi. k7 geleneksel silikon temelli bariyerler yerine bakır kullanıyordu ki bu amdye ghz bariyerini aşma fırsatı verdi. öyle bir çıkış yakaladı ki amd anlatamam. heryer inledi.

nitekim bizde pc devrimini yaşayanlar olarak radarlarımızı amdye çevirdik. ama bir sorun vardı! kimse inteli karşısına alıp amdye özel bir çipseti anakartına koyamıyordu. zira amd ve diğer üreticiler, hep parasını ödeyip intelin koduğuı standartları kabul edip onun slot/soketlerini kullanıyordu. ilk defa aynı mimaride 2. slot ortaya çıktı. birçok üretici (asus, abit ve gigabyte dahil) fabrikalarında isimsiz anakartlar üretip, beyaz baskısız kutularda sattı. ilk aldığım anakart (renklerşnden anladığımız ve onraki yıllarda öğrendiğimiz kadarıyla) asusun üretimi, amd irongate 750 (ki bu çipset o kadar sorunluydu ki, amd bunu 1 haftada tasarladı diye düşünürdüm ) slot bir anakart temin ettim. üreticiler kadar ithalatçı partnerler satmaya korkuyordu. anakartı bursada sistem 2000 (isminden emin değilim) temin etmiştim. adamlar intl baskısından mağazalarında satamıyorlardı ve beni telefon trafikleri eşliğinde zafer plaza yanında bir işhanını altındaki teknik servislerine yollayıp aldırmışlardı, sanıırsınız anakart değil uyuşturucu alıyoruz ve yanına da arkadaş olarak k7 800mhz almıştım.

işin hikayesi bir yana amd, 99 sonundan 2006 ya kadar pazarı ezici şekilde domine etti. p4ler rezaletti. amdnin şimdi yaptığı strateji güttü intel. frekansı arttırarak çözmeye çalıştı ki prescotlar 160w tdp ye çıkarken amd yarısında daha iyi performans veriyordu. hatta intel prescottlar için eldiven bile çıkmıştı bu ezici üstünlük core a kadar devam etti fakat amd geri kalmadı athlon 64ler başbaşa giderken, amd bayrağı phenom ile ele aldı. intel extremeler ile geçti amd phenom IIlerle yakaladı derken i serisine kadar amd geride kalmadan hatta çoğu durumda önde giderek yarışa devam etti. hatta ilk seri lynnfield serileri phenom IIler tarafından başabaş rekabbet ediliyordu fakat 2010un sonunda bayrağı kaptırdı ve gerçekçi bakarsanız 2012den beri hiçbirşey yapamadı. hala aynı yerde debeleniyor. ati yi, çok büyük paraya satın aldı ve umduğunu bulamadı. çok para kaybetti. kötü yönetildi derken devi küçülte küçülte cüce yaptılar.!

Yalnız intelde duraklamaya başladı. ivy bridge, haswell bir devrim yaratmadı, skylake ise ddr4lü haswelden başka birşey değil. amdnin atak yapma potansiyeli var. hele jim keller gibi bir sanatçının başında olduğu bir ekip herşeyi başarabilir. amdden hala umutluyum. ki bu noktada yapacakları geleceklerini etkileyecek. yeni nesil bilmiyor ama ciddiye alınmadığı zamanda bir bilgisayar devrimi bşlattı.

• CĞU dan çok GPU ya yönelecekler bence çok beklenti içersinde değilim şahsen...Yeni PC prototipinde bile INTEL işlemcili bir sistem kurmuşlardı zaten..Bekleyip görelim..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.