Arkadaşlar merhaba. Kısmetse yakın bir arkadaşımla Amerika’ya gideceğiz az bi zaman sonra, iyi bir iş fikrimiz var. Eğer her şey yolunda giderse senede minimum 50-60 bin $ biriktirmeyi hedefliyoruz. Minimum 2 sene kalcaz, tahminen 3-4 seneyi bulabilir. Bu şekilde 100-150k $ olsa elimde bu parayı Türkiye’ye nasıl getirebilirim? Orada bir banka hesabı açtırsam, her ay kazandığım parayı oraya yatırsam döndüğüm de bu kartla parayı çekebilir miyim? Nasıl bir yol izlemem gerek sizce ? ”Lütfen” yapıcı ve yardıma yönelik cevaplar gelirse çok sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Amerika’da çalışıp parayı nasıl Türkiye’ye getirebilirim?

-
-
O dolarla bir adet coin satın al mümkünse alacağın coin stabil bir coin olsun düşmesi yükselmesi falan riskli bir şey olmasın ya da 7-8 coin seç atıyorum 150k doların var 150 yi 8e böl her coine kaçar tane düşüyosa 8 coin al başka fikir aklıma gelmiyor
-
Coin işi benim de aklıma geldi, ama riskli geliyor bana ve hiç anlamadığım bir konu hocam. Yani sizin dediğiniz gibi stabil bir coin bulmaktı falan, ve yabancısı olduğum bir ülke , ben Türkiye de coini zor alırım :)
acaba şöyle bişe yapabilir miyiz , ben amerikadayken abim coin hesabı açsa , Amerika’da olduğum esnada coini alıp göndersem daha mı sağlıklı ve sağlam olur acaba ?
bilmiyorum bu coin olayına karşı Fransızım biraz bilgim olmadıgından çekiniyorum.
başka bir seçenek olabilir mi acaba ?
bilgisi olanlar varmı başka önerisi olan?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayakkabı kutusu
Zaten gri listeyiz burda paranın kaynağını sormuyorlar bankaya gidip paranı yatırırsın sonra eğer istersen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 5 Kasım 2021; 18:43:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam güzel espri , ama benim isime yaramıyor şuan bu espriler , rica etsem bilginiz varmı acaba cidden bu konuda? Varsa yardımcı olur musunuz lütfen? Özellikle coin haric nasıl yapabiliriz mesela?
amerikada banka hesabı açtırsam, her ay çalıştıkça bankaya yatırıp orada biriktirsem , döndüğüm zaman Amerika’daki bankanın kartıyla parayı burada çekebilir miyim? Atm ya da şubeden?
3-4 sene sonra eline geçecek olan parayı buraya getirmek gibi çok basit ve temel bir işin derdine şimdi düştüyseniz boşuna uğraşmayın o parayı muhtemelen kazanamazsınız zaten.
Hocam stabil coin almak çok basit eğer sorun oysa . Mesela paranızı binance e atın . Binancete tether alın . 1 tether 1 dolardır ve değişmez . Fakat ordan geri bankaya çekerken %1 komisyon oluyor . Onu da değerlendirin .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Coin falan denmiş güzel de neden şimdiden aldırıyorsunuz ki adama? Adam yatırım tavsiyesi istememiş sonuçta.
Paranı biriktir, TR'ye geleceğin zaman oradan para gönderebileceğin uygun bir borsadan bildindik güzel bir coin alırısın, sonra da TR borsalarına çeker oradan bankaya alırsın, 1 saatini almaz toplamda.
TR borsasından banka hesabına yüklü para geçtiğinde birileri tepene biner mi bilemem ama
Sonuçta o para birkaç milyon TL yapıyor. Belki soran soruşturan olur kim bilir.
-
wire transfer / swift yapıcaksın amerikada ki bankandan türkiyede ki bankana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 5 Kasım 2021; 23:7:30 > -
Merhaba. Öncelikle cevap icin teşekkürler.
ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim; siz her işi son dakikaya mı bırakırsınız ? Örnek veriyorum insanlar tatile gider, denize girer Ve yüzme bilmesi gerekir, siz tatile gitmeye son bir gün kala öğrenmenin doğru olduğunu mu düşünüyorsunuz ? Nasılsa o zamana kadar ihtiyacım olmayacak mantığında mısınız?
dünyanın binbir türlü hali var, belki o an bu veya herhangi bir platform ile iletişimim olmayacak , belki de “sizin gibi bu kadar basit ve temel bir bilgiyi bilen, bilgili, tecrübeli insanlar” ile denk gelemeyip bilemeyeceğim işleyişin nasıl olduğunu. Neden cevap verip “şöyle, şöyle, şöyle yaparsın” diyip anlatmak yerine lafı uzatıp polemik peşindesiniz ki?
Yani madem bu kadar temel ve kolay bir durum, Engin tecrübe ve bilgilerinizle bizlere açıklayıcı bir cevap yazarsınız sanırım.
bu forum da böyle bi olay var maalesef. Bazıları bekliyorlar, “birileri bir konu açsın da, onları alçaktan göreyim, ezikleyen Mesajlar atayım da benim seviyemde ki insanlar da belki yorumumu beğenir” kafasındalar. Amacınıza da ulaşmışsınız sizin gibi 5 kişi de beğenmiş yorumunuzu, gerçekten büyük iş başardınız burada like alarak helal olsun :)
Kusura bakmayın , ben belki o parayı kazanırım, kazanamam orasını allah bilir ama bazıları insanlıktan sınıfta kalmış durumda :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vito06 -- 6 Kasım 2021; 1:33:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam yardım icin çok teşekkür ederim. Gerçekten saolun ama ben bu konuya o kadar uzağım ki bunları okurken bile farklı bir dil gibi geliyor. Yani anlamıyorum kendi hesabımızda getiremiyor muyuz bunu? Sonuçta gelince bunu btc den çekince Türkiye de de sorun olamaz mı?
Hocam teşekkürler cevap icin ama sorun şu ki ben ne borsa ne bitcoin vs hiç birinden anlamıyorum parayı onca emeği yanlış bir hareketle çöp de edebilirim korkutuyor bu beni.
Hocam bu dediğiniz olayı bir kaç platform da gördüm ama nasıl yapılıyor tam olarak anlam veremedim bu işlemi yapınca herhangi bir kesinti oluyor mu acaba ?
Hocam sen once o parayi kazan sonra zaten Amerika'da bir bankaya gidip parani TR'deki hesabina gecirmek istedigini soylersen sana sunarlar secenekleri. Paran kalmaz hicbir yerde merak etme. Fazla arastirma yapmani gerektirecek bir konu degil kisacasi.
-
Teknoloji çok hızlı gelişiyor. 3-4 yıla neler olur para transferi için nasıl daha avantajlı teknolojiler çıkar kestirmemiz bile mümkün değilken henüz kazanılmamış bir parayı göndermenin derdine düşmek çok saçma. Bak, herkes kripto olarak transfer tavsiye etmiş, bundan 4 sene önce çoğu kişinin bundan haberi bile yoktu.
Hocam sorun şurada ki ben orada yasal olarak çalışma hakkına sahip olmayacağım. Öğrenci vizesi ile devam edicem buna. Bu durumda ayrı bir sorunla karşılaşır mıyım mesela bu da var işin içinde.
Söyledikleriniz doğru ama yine de seçenekleri bilmek istiyorum şimdiden. Yani elde fazlaca veri olması sorun teşkil etmez benim icin. Ayrıca yasal olarak çalışma iznim olmayacak. Öğrenci vizesi ile çalışıyo olucam, mesela bu da bankaya para giriş çıkışlarında ve bu parayı Türkiye’ye transferinde sorun oluşturur mu bunda da emin değilim.
Öğrenci vizesinin belirli bir çalışma izni de var. Bir bankada hesap açabileceksiniz, sorun olmaz.
Şimdi daha detaylı anlatayım o zaman . Borsalarda stabil coinler var . Borsadan borsaya değişebiliyor bazılarının daha farklı olanları da var ama bunun özellikleri stabil olması . Tether adını verdiğimiz ise en çok kullanılanı .
Amerikada bir bankakartında paranız var şeklinde düşünün . Binance üzerinden hesap açıp bu parayı oraya bir komisyonla aktarıcaksınız . Orda da tether alacaksınız . O sizin hesabınızda aynen duracak . Banka gibi . Bitcoin de alabilirsiniz ama bitcoinin fiyatı değişken olduğundan türkiyeye geldiğinizde 100 bin dolar 90 bin de olabilir 110 bin de . Fakat terherda 100 bin dolarsa 100 bin dolardır .
Türkiyeye geldiğinizde hala o binance hesabınızda bulunur . Şimdi ona vergilendirme gelecek falan dediler ama hala gelmedi . Sizin geldiğiniz zaman vergi ödemeniz gerekebilir ya da gelir vergisi beyanında bulunmanız gerekebilir onu mali danışmana sormak lazım .
Hocam bu konu hakkında sormak istediğim bir sorum var.
Sorum şu, Tether şuan sıkıntılı galiba anladığım kadarıyla. Özellikle Coinbase gibi en büyük coin borsalarından birinde engellendi diye biliyorum. Şuan için USD Coin kullanılıyor alternatif olarak. Ayrıca sadece stabil coinler değil diğer coinler de birden not tradable oluyor ve para içeride kalıyor. Olayların bu şekilde gelişmesi benim kripto paralar konusunda güvenimi sarstı. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
En Beğenilen Yanıtlar

3-4 sene sonra eline geçecek olan parayı buraya getirmek gibi çok basit ve temel bir işin derdine şimdi düştüyseniz boşuna uğraşmayın o parayı muhtemelen kazanamazsınız zaten.
|
Benzer içerikler
- word sayfa kopyalama
- kola kilo aldırır mı
- sahte kimlik
- sadece tc kimlik no ile neler yapılabilir
- luppo antep fıstıklı
- ince belli çay bardağı emojisi
- huawei boykot mu
- dc açıldı mı
- 5g nedir zararları
- ets2 türkiye haritası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X