Şimdi Ara

Amerika'da okumak için yapacaklarım yeterli mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - okulda ilk 5'te olan ve 100 üzerinden +95'lik bir meb diploma (+3.8/4)
    - en az 3 adet ap sınavı
    - 8 adet sat subject test ( math 1, math 2, spanish with listening, biology, chemistry, physics, english literature, world history)
    - sat +2100 score
    - toefl +105 score
    - türkçe, ingilizce advanced, spanish interm./upper interm.
    - olimpiyat ve uluslararası proje katılımları (olimpiyata katıldım ama başarılı olamadım sat çalışmaktan, robotik projelerine katılacağım seneye)
    - küçük çapta da olsa bir galeri açmak (karakalem)
    - okul gazetesi çıkarmak
    - okulda 1 veya 2 adet kulüp açmak
    - yüzme lisansı
    - +200 saat kimse yok mu gibi kuruluşlarda gönüllü çalışma
    - klasik gitar uğraşı
    - science hocalarımdan ve counselor'ımdan referans mektupları
    - staj
    - amerika yaz programı

basvurana kadar yapmayı planladıklarım bunlar, bir de okulum ib destekleseydi tadından yenmezdi. ama yok ne yazık ki.. sizce bu yale, columbia, mit, harvard, princeton gibi okullardan en az %60 ve üstü burs ile kabul almaya yeter mi?

• O dedigin universiteler populeriteye bakiyor yani annen baban unluyse bunlarin coguna bile gerek yok ama sen bu kadar kassan calissan bu unilere girersin ama burs alamazsin cunku burs alanlar saka gibi gelir ama 4 ustunden 4 olup kendi ulkelerinden olmpiyat madalyalari olan bilimsel caliamalari olanlar.Ayrica toefldan 105 alabilmen icin amerikada 5 sene kalmis olmalisin anadilin olup cok iyi gramer bilmen lazim 105 ustu imkansiz gibi. Ama calisirsan 85 90 aliniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Butwhoan

O dedigin universiteler populeriteye bakiyor yani annen baban unluyse bunlarin coguna bile gerek yok ama sen bu kadar kassan calissan bu unilere girersin ama burs alamazsin cunku burs alanlar saka gibi gelir ama 4 ustunden 4 olup kendi ulkelerinden olmpiyat madalyalari olan bilimsel caliamalari olanlar.Ayrica toefldan 105 alabilmen icin amerikada 5 sene kalmis olmalisin anadilin olup cok iyi gramer bilmen lazim 105 ustu imkansiz gibi. Ama calisirsan 85 90 aliniyor.

lise 1.sınıfım ve şuan toefl ibt'den 83 aldım bile. daha 3 senem var sınava, 105 alacağıma inanıyorum. ayrıca ortalamalarda 97 üstü 100'e yuvarlanıyor unweigthed haliyle yani benim de gpa'im 4/4 görünecek böyle devam edersem... populerite savınıza da katılmıyorum çünkü olimpiyat madalyası olmayan ve babası devlet memuru olan eski okulumdan bir arkadasım yale'den yıllık 64bin dolar burs aldı. (ne yaptığını bilmiyorum girmek için, benden bir üst dönemdeydi; benimle aynı danısmanlığa gidiyordu.)

• 8 adet sat subject e ihtiyac yok.Zaten yapabilmende mumkun degil.Sat subjecten den Mat 1 yada mat2 ye ek olarak okumak istediyin bolumle alakali(mesela elektrik muh istiyorsan fizik) bir subject teste girmen yeterli.Bide elbette sat 1 in 3 bolumunde de iyi puan alman gerekli.Burs almak ve MIT gibi okullara girmek istiyorsan zaten teofl minumum 100 isteniyor(120 uzerinden).Ve diger planlarini hayata gecirebilirsen yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mete

8 adet sat subject e ihtiyac yok.Zaten yapabilmende mumkun degil.Sat subjecten den Mat 1 yada mat2 ye ek olarak okumak istediyin bolumle alakali(mesela elektrik muh istiyorsan fizik) bir subject teste girmen yeterli.Bide elbette sat 1 in 3 bolumunde de iyi puan alman gerekli.Burs almak ve MIT gibi okullara girmek istiyorsan zaten teofl minumum 100 isteniyor(120 uzerinden).Ve diger planlarini hayata gecirebilirsen yeterli.

aslında 8 tane alabilmem mümkün, hiç sınavı gördünüz mü bilmiyorum ama Türkiye'de bir lise öğrencisi için o kadar kolay ki... 1 ayda 3'ünü (chemistry, math 1, physics) hallettim ben 3 adet kitapla, hepsinde de +700/800 yaptım practice testlerinde. Yazdığım her şeyi yaparsam dediğim burs seviyesinde girebilirim yani?
  • Bu yazdıklarına ağzım açık okuyorum lise 1 desin toefl ibt den 83 şimdiden aldın.ve lise 1 desin yale harvard mit hedefliyorsun biz 8.sınıftayken iyi lise hedeflerdik ki anlaşılan sen çok iyi planlama yapmışsın 2318 mesajıda yazacak kadar vakit bulabilmişsin.Ne ara SAT'a girdin ? Robert College bile her sene ancak 3-4 tane burslu gönderebiliyorki içlerinden 1-2 tanesi bu seviyedeki okullarKimsenin hayallerini yıkmak istemem hayal yıkıcılardanda nefret ederim ama 14 yaşındaki birine göre fazla herşey biliyorsun.Ben senin hala 105 alabileceğini düşünmüyorum ama ekstraların varsa bilemem mesela her sene yurtdışı yada çift vatandaşlığın varsa bişey demem ama türkiyede bulunup istediği okula gitsin lise seviyesindeki bir öğrenci hele lise 1 toefldan 83 alamaz.
  • quote:

Bu yazdıklarına ağzım açık okuyorum lise 1 desin toefl ibt den 83 şimdiden aldın.ve lise 1 desin yale harvard mit hedefliyorsun biz 8.sınıftayken iyi lise hedeflerdik ki anlaşılan sen çok iyi planlama yapmışsın 2318 mesajıda yazacak kadar vakit bulabilmişsin.Ne ara SAT'a girdin ? Robert College bile her sene ancak 3-4 tane burslu gönderebiliyorki içlerinden 1-2 tanesi bu seviyedeki okullarKimsenin hayallerini yıkmak istemem hayal yıkıcılardanda nefret ederim ama 14 yaşındaki birine göre fazla herşey biliyorsun.Ben senin hala 105 alabileceğini düşünmüyorum ama ekstraların varsa bilemem mesela her sene yurtdışı yada çift vatandaşlığın varsa bişey demem ama türkiyede bulunup istediği okula gitsin lise seviyesindeki bir öğrenci hele lise 1 toefldan 83 alamaz.

hayatım boyunca özel okulda okudum ve toefl'dan 83 aldım. İnanıp inanmaman umurumda da değil açıkçası. Gittiğim danışmanlıkta GSL'de okuyan ve Lise 2 seviyesiyle toefl'dan 103 alan tanıyorum.. Milleti öyle yadırgamayın yani.. dizi ve filmleri ingilizce altyazılı izliyorum hep. SAT'e daha girmedim, 2 sene sonra girmeyi düşünüyorum. Çift vatandaşlığım falan yok ama Toefl'dan 20 puan artırmak çok zor olmasa gerek... Robert College'dakiler beni ilgilendirmez, yazdıklarımı yapar; Amerika'ya giderim diye düşünüyorum. Lise 3'te de SAT den +2100 yaparsam harika olur!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: quantumfluctuations

quote:

Bu yazdıklarına ağzım açık okuyorum lise 1 desin toefl ibt den 83 şimdiden aldın.ve lise 1 desin yale harvard mit hedefliyorsun biz 8.sınıftayken iyi lise hedeflerdik ki anlaşılan sen çok iyi planlama yapmışsın 2318 mesajıda yazacak kadar vakit bulabilmişsin.Ne ara SAT'a girdin ? Robert College bile her sene ancak 3-4 tane burslu gönderebiliyorki içlerinden 1-2 tanesi bu seviyedeki okullarKimsenin hayallerini yıkmak istemem hayal yıkıcılardanda nefret ederim ama 14 yaşındaki birine göre fazla herşey biliyorsun.Ben senin hala 105 alabileceğini düşünmüyorum ama ekstraların varsa bilemem mesela her sene yurtdışı yada çift vatandaşlığın varsa bişey demem ama türkiyede bulunup istediği okula gitsin lise seviyesindeki bir öğrenci hele lise 1 toefldan 83 alamaz.

hayatım boyunca özel okulda okudum ve toefl'dan 83 aldım. İnanıp inanmaman umurumda da değil açıkçası. Gittiğim danışmanlıkta GSL'de okuyan ve Lise 2 seviyesiyle toefl'dan 103 alan tanıyorum.. Milleti öyle yadırgamayın yani.. dizi ve filmleri ingilizce altyazılı izliyorum hep. SAT'e daha girmedim, 2 sene sonra girmeyi düşünüyorum. Çift vatandaşlığım falan yok ama Toefl'dan 20 puan artırmak çok zor olmasa gerek... Robert College'dakiler beni ilgilendirmez, yazdıklarımı yapar; Amerika'ya giderim diye düşünüyorum. Lise 3'te de SAT den +2100 yaparsam harika olur!

Benden sana abi tavsiyesi toefldan 83 almışsan 100 hedefliyorsan artık o filmlerden altyazıları kaldır ihtiyacının olmaması lazım.Hayatında başarılar diliyorum umarım kazanırsın.

• quote:

quote:

quote:

Benden sana abi tavsiyesi toefldan 83 almışsan 100 hedefliyorsan artık o filmlerden altyazıları kaldır ihtiyacının olmaması lazım.Hayatında başarılar diliyorum umarım kazanırsın.

peki teşekkürler.

• Bu kadar hevesli isen jean momment programlarına filan da bakabilirsin erasmus+ programında.http://www.okulsayfam.com/blog/yazilar/6-Erasmus-Programlari.html
  • quote:

quote:

8 adet sat subject e ihtiyac yok.Zaten yapabilmende mumkun degil.Sat subjecten den Mat 1 yada mat2 ye ek olarak okumak istediyin bolumle alakali(mesela elektrik muh istiyorsan fizik) bir subject teste girmen yeterli.Bide elbette sat 1 in 3 bolumunde de iyi puan alman gerekli.Burs almak ve MIT gibi okullara girmek istiyorsan zaten teofl minumum 100 isteniyor(120 uzerinden).Ve diger planlarini hayata gecirebilirsen yeterli.

aslında 8 tane alabilmem mümkün, hiç sınavı gördünüz mü bilmiyorum ama Türkiye'de bir lise öğrencisi için o kadar kolay ki... 1 ayda 3'ünü (chemistry, math 1, physics) hallettim ben 3 adet kitapla, hepsinde de +700/800 yaptım practice testlerinde. Yazdığım her şeyi yaparsam dediğim burs seviyesinde girebilirim yani?
    Diger yazin ''SAT'e daha girmedim, 2 sene sonra girmeyi düşünüyorum''

Hem SAT ye daha girmedim diyorsun hemde 3 tane sat subject hallettim diyorsun.Inanip inamayacaginiz umrunda degil demek yardim isteyen birisi icin yanlis bir kelime.Abiler bakin bu kadar puan yaptim diye baslik acsan yadirganmaz ama yeterli mi diye sorup sonra milletin zekasina tecavuz edercesine ben yaptim oldu inanmayan inanmasin demekle ne elde ediceksin acaba? Sozunde dogruysan Paylas SAT sonuc pdf siyle toefl sonuc pdf sini.Arti Sat.collegeboard.com ve Teofl.org dan girip sonuclarina bakmamiz icinde login paroluda ver bakalim.Korkma parolani falan kimse deyisemez.)) Sen ispat et dediklerini ben sana her konuda yardimci olurum.Hemde diyelim ki abi cocuk deha.Bide 3 tane Advanced Placement sonucum var diyorsun oda baska bir konu.Bu arada SAT 1 math kolay dogru ama sat subject ler o kadarda kolay diil.Yok ben kimseye ispatalayacak degilim diyorsan millettende sana vakit ayirip yardim etmesini bekleme.

• quote:

quote:

quote:

Diger yazin ''SAT'e daha girmedim, 2 sene sonra girmeyi düşünüyorum''

Hem SAT ye daha girmedim diyorsun hemde 3 tane sat subject hallettim diyorsun.Inanip inamayacaginiz umrunda degil demek yardim isteyen birisi icin yanlis bir kelime.Abiler bakin bu kadar puan yaptim diye baslik acsan yadirganmaz ama yeterli mi diye sorup sonra milletin zekasina tecavuz edercesine ben yaptim oldu inanmayan inanmasin demekle ne elde ediceksin acaba? Sozunde dogruysan Paylas SAT sonuc pdf siyle toefl sonuc pdf sini.Arti Sat.collegeboard.com ve Teofl.org dan girip sonuclarina bakmamiz icinde login paroluda ver bakalim.Korkma parolani falan kimse deyisemez.)) Sen ispat et dediklerini ben sana her konuda yardimci olurum.Hemde diyelim ki abi cocuk deha.Bide 3 tane Advanced Placement sonucum var diyorsun oda baska bir konu.Bu arada SAT 1 math kolay dogru ama sat subject ler o kadarda kolay diil.Yok ben kimseye ispatalayacak degilim diyorsan millettende sana vakit ayirip yardim etmesini bekleme.

3 tane ap sonucum var nerede demisim yahu allah askına bari doğru okuyup yorum yapın. bunların hepsi önümdeki 3 senenin planı, üstteki mesajımda 3 tane subject hallettim; PRACTICE TESTlerinde +700'ü sağlıyorum dedim. Keske herkes okuyup yorumlasa.. Ayrıca Lise 1 öğrencisi 83 alamaz nasıl bir mantıktır herkes aynı mı? Dediklerimi ispat edemem çünkü daha girmedim sınavlara, dediğim gibi ünlü yayınların (Barron, Kaplan, McGraw Hill, CollegeBoard) practice testleri sonuçlarıydı yazdıklarım. Kusura bakmayın da ispat istemek nasıl bir mantık onu da anlamadım, istiyorsan yardım et istemiyorsan etme. Yukarıda yazdığım her şey doğru, yardım etmeyecekler yazmayabilir. SAT'ye girmeden önce SAT subject testlere çalışıp alabiliyorsunuz sınavları bu arada. yazdıklarım gelecek vade planlarım, yaptıklarım değil. ilk önce ingilizce seviyemi ölçmek için toefl yaptılar (Barron's practice) 83 aldım. sonra subjectleri halletmek için çıktım yola. böyle şevk kırıcı saçma yorumlar görmesem güzel olurdu tabi neyse.

• O zaman ''aslında 8 tane alabilmem mümkün, hiç sınavı gördünüz mü bilmiyorum ama Türkiye'de bir lise öğrencisi için o kadar kolay ki..'' diye iddia etmemen gerekiyor.Daha sinavi gormemissin 8 tane kol gibi sinavlari yaparim kolay diyorsun)) Daha simdiye kadar ana dili ingilizce olan Amerikali ogrenci bile senin iddiani basaramamis.Kitaptaki Practice testleriyle sinavlardaki testler cok farkli.Arti dunyanin en kisa sureli sinavlarin basinda gelir SAT.Ve milletin yorumunada sacma yazmamayida ogrenmen gerekiyor hayal kurmadan once.Sevk kirmak gibi niyetim olsa ilk yorumda yazardim.Amacim yardimdi ama bol keseden atip millete inanmayacaksan inanma gibi sacma cevaplar yazmani tasvip etmediyimi bildirmek icin yorum yazdim.2bin kusur mesajin var daha ogrenenemissin bunu.Son olarakta teofl da 80 yapilamaz veya 3 subject testten ayni anda 700+ alinamaz diyede iddia etmedim.Ama senin gibi daha lise 1 olan birisinin bir aya tum lise mufredatini kapsayan agir ingilizce kelimeler terimler bulunduran(MIllet kendi ana dilinde olan fen derslerini ogrenebilmek icin yirtinirken) 3 subject testi(chemistry, math 1, physics) 3 kitapla hallettim ve sonrada daha filmi orjinal altyazisiz anlayamadigin halde toefl i lise 2 seviyesinde olanlar bile halleder ben hallettim 80 kusur aldim gibi ici bos iddialarin ve inanmayan inanmasin inanadiracak degilim gibisinden uslubun hos olmadi.Tekrar edeyim hayallerinle bir sorunum yok.Daha iki yilin var.Bu iki yilda hayallerinin iyi calisirsan bir coguna ulasabilirsin.Ama Cevap yazanlara takindigin uslup olmasaydi daha lise 1 li hevesli cocuk der ikinci cevabi yazmazdim.Ama uslubun uyarmamai gerektirdi.Hadi sana hayallerinde basarilar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.