Ben de 1998 senesinde 6 ay süre ile ABD de bulundum. Orada avrupa arabaları daha üstün görülüyor. Mercedes sahipleri kendilerini çok prestijli hissed iyorlar. Ancak ilginçtir Renault 9 un makyajlı modellerinden de farklı yerlerde 2 tane görmüştüm.
bi yıla kadar bu ülkeler -80 lerin sonu veya 90 ların başı olmalı- abd ye arac satıyolardı ama sonra durdu.bunun sebebi üreticilerin abd nin istediği kriterleri yerine getirmek istemeyişleri olabilir.bi kac kez reno 9 görmüştüm bende.
ne alaka? toyota corolla ve hyundai accent ve elantra da bol bol var amerikada. tamam motorları daha büyük ordakilerin ama eğer corollaya büyük motor konulabiliyorsa 307 ye de konulabilir demek ki.
quote:
Orjinalden alıntı: shamsheytani
amerikalılar alışıktır v6,v8 motor arabaya binmeye..citroen,pug falan kesmez onları
Onun Sebebi Motor Değil Üretilen Arabanın ABD Normlarına Göre Üretilmesi Gerekiyor Japonlar da Almanlarda Böyle Yapıyor Digerleride ABD ye Gönderdikleri Araçlar Farklıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: egemensahin
Onun Sebebi Motor Değil Üretilen Arabanın ABD Normlarına Göre Üretilmesi Gerekiyor Japonlar da Almanlarda Böyle Yapıyor Digerleride ABD ye Gönderdikleri Araçlar Farklıdır.
emisyon normları amerikada farklı. havayı kirliliğine çok önem veriyorlar
o kadar suv -pick up u normları karşılıyorda.
bmw,mercedes,ferrari,porsche gibi araçlar bu emisyon kuralları gereği işletim sistemleri yeniden ayarlanıyor
hatta amerika da satılan 320 hp m3 ün 280 hp civarına düştüğü de görülüyor
yok abi yok kendi malın olmadıgı sürece onun bunun altında ezilmeye mahkumsun hep deriz türk milleti çalışkandır türk milleti zekidir ..... hani nerde baskasının değil kendimizin kuyusunu kazıyoruz haberımız yok ama sonumuz hayrola başka ne denebilir ki adam tofaş ismini bile kaldırttı..... (((( 2001 de mısır a gittim bizim şahinler zebil gıbı adamlar türk malı biliyo keske dedim ama nerdeeee ))))) iran radara yakalnmayan füze yapar biz %70 rezerv bizim diye sevindiğimiz bor madenine el süremeyiz vay geleceğimiz vay .....
Fransız arabaları Amerikada pek tercih edilmediği için fransızlar abd.deki ofislerini 80 li yılların ortalarında teker teker kapattılar..
Bir arkadaşım anlatmıştı cafe de oturuken ABD. San Jose de 01 plakalı bir Dogan SLX gelmiş içindende bir zenci inmiş arkadaş dumura uğrayıp adamın yanına gitmiş nerden buldun bu arabayı die sormuş. Eleman incirlikte görev yaptım o zaman almıştım arabayı dönüş yaparkende ayrılamadım getirdim demiş...
quote:
Orjinalden alıntı: prokizya
yok abi yok kendi malın olmadıgı sürece onun bunun altında ezilmeye mahkumsun hep deriz türk milleti çalışkandır türk milleti zekidir ..... hani nerde baskasının değil kendimizin kuyusunu kazıyoruz haberımız yok ama sonumuz hayrola başka ne denebilir ki adam tofaş ismini bile kaldırttı..... (((( 2001 de mısır a gittim bizim şahinler zebil gıbı adamlar türk malı biliyo keske dedim ama nerdeeee ))))) iran radara yakalnmayan füze yapar biz %70 rezerv bizim diye sevindiğimiz bor madenine el süremeyiz vay geleceğimiz vay .....
Yerli malın yoksa ezilirsin malesef doğru.
bu ülkede iğneden ipliğe ithal .yabancı hayranlığı ,ar-ge ye yatıtım yapılmaması bizi bu günlere getirdi.
tofaş ,oyak,otosan ya da başka yabancı ortaklı yerli firmalarımız yabancı ortakları ile yaptıkları lisans
sözleşmeleri sebebiyle biryere kadar ürün geliştirme şansına sahip oluyorlar.
gönül isterki %100 yerli araç yapılsın.
buarada kimse tofaş ın ismini de kaldırmadı ve kaldıramaz.
tofaş yakında pejo ve citroen için dahi hafif ticari araç üreticek.2009 yeni kasa doblo nun da projesi %100 olmasa da büyük oranda Türk tasarımı ve üretimi olması düşünülüyor.
demek istediğim tv de izlemiştim arabanın önünde ki tofaş amblemi bız yıllarca şahin i yapalım yurt dışına verelım şimdi yok gerci lısans meselesi vardır elbet ama bızım kıde sahıplenmek işte elin işçiliğini yapıyoruz diye seviniyoruz.... kendimize bu kadar çalışsak ihya oluruz..................
quote:
Orjinalden alıntı: prokizya
demek istediğim tv de izlemiştim arabanın önünde ki tofaş amblemi bız yıllarca şahin i yapalım yurt dışına verelım şimdi yok gerci lısans meselesi vardır elbet ama bızım kıde sahıplenmek işte elin işçiliğini yapıyoruz diye seviniyoruz.... kendimize bu kadar çalışsak ihya oluruz..................
tofaş amblemi olucak tabiki.fiat 131 i o hale tofaş mühendisi getirdi ve lisans için ödeme yaptı.
diyorum bir yere kadar gelişime izin var.sözleşme ilerde değişirse.fiat yeni doblo yu büyük oranda
tofaşa yaptırıcak.
bugün yerli mercedesin otobüs fabrikasına git.orda sana sigorta kutusu dahi açtırmazlar.abs beynine bakıyım dediğinde aman yasak cevabı alırsın.
Avrupa 100 yıldan fazladır otomobil ile uğraşıyor.tarihe bakarsan bunu görürsün.
devrim adlı arabayı yapıp ,yerli malı yaramaz davaları geçeli 40 sene oldu.birşeyler yapıldı ama inanılmadı
kendimize inansak,kendi ürünümüze inansak ,devlet bu işin ucundan tutsa.bizim de %100 yerli aracımız olurdu.
elin işçiliğini de yapmazdık.kendi işçiliğimizi yapardık.en azından ithal azalırdı
quote:
Orjinalden alıntı: izmirli mert
quote:
Orjinalden alıntı: _codelinker_
amerika dediniz de bi foto koyayım. foto da pek araç yok ama hepsi bunlar gibi. özellikle minibüs ve panelvanlar.
alman araçları genellikle nadir. özellikle bmw ve mercedes çok az. gördüklerimde hep s serisi 7 serisi gibi araçlar. benim en çok gördüğüm araç lexus.-cadillac-lincoln
oha be heryer tabela dolu
vallahi bizde bu kadar tabele olacak belediye tabela vergisinden dünyanın parsını kazanır
kardeş burası amerika da çok ünlüdür. hiç amerikan filmlerinde görmediniz mi? bu arada bu cadde simetrik bi caddedir. dünya da başka böle bi cadde görmedim.
quote:
Orjinalden alıntı: malimusavir
quote:
Orjinalden alıntı: izmirli mert
quote:
amerika dediniz de bi foto koyayım. foto da pek araç yok ama hepsi bunlar gibi. özellikle minibüs ve panelvanlar.
alman araçları genellikle nadir. özellikle bmw ve mercedes çok az. gördüklerimde hep s serisi 7 serisi gibi araçlar. benim en çok gördüğüm araç lexus.-cadillac-lincoln
oha be heryer tabela dolu
vallahi bizde bu kadar tabele olacak belediye tabela vergisinden dünyanın parsını kazanır
renault yok ama markaları var bundan emin olun. 90 da çekildi 2010 da geri dönecek.
quote:
kardeş burası amerika da çok ünlüdür. hiç amerikan filmlerinde görmediniz mi? bu arada bu cadde simetrik bi caddedir. dünya da başka böle bi cadde görmedim.
merak ettimde.... acaba amerikada doğan yada şahin hiç varmıdır.?
Renault ve diğer bazı avrupalı üreticilerin Amerikada olmamasının sebebi 70 ve 80'li yıllarda bu pazara soktukları modellerdeki kronik problemler ve akıllarda problemli marka olarak kalmaları. Dikkat ederseniz Amerikan arabaları özellikle eski modeller mekanik olarak sorunsuz denebilecek arabalardır. Renault'da bu pazardaki kaybını Nissan ortaklığı ile gidermiştir.
quote:
Orjinalden alıntı: serkes
merak ettimde.... acaba amerikada doğan yada şahin hiç varmıdır.?
ama aslında düşündürücü varmıdır acaba
GM'ın renoyu bunyesıne katmasıyla beraber (infnty+nssn dahil) artık renoda abd'de pazarına gırecektır ... Hatta Forbes'ın uzunca yazıları vardı neden renoyu ve dıger markalarını aldıgına dair hatta yazı baslıgı yoksa General motors Global motors mu olmaya calısıyor .. (tabi ing'si) Daha dogrusu GM yaptıgı 10 mılyar dollar zararı reno+nssn+infs+varsabaska onlardan cıkardı gıbı ... Gercı bn sevınmedım degıl fıransızzların ulusal arenada kı gucu ne kdr azalırsa okdr sevınıyorum ...
Bir ara bush fransız mallarına kota uygulamısdı* (snrım devam edıyor) ,bundan bayagı 1 fransız markası nasıbını almısdı hatta o sıralar bizim dıs isleri bakanı yada tayyip fransadayken fransızz b**'u ciraq bu marka ıı marka gıbı 1sey demısdı bızım bkaannn/basbknn ustunudekı markayı ellıyle gosterırken ...