|
Amerika'da zenginler niye tıp okuyor (2. sayfa)
-
-
kendini ben okumayarak zengin oldum diye avutuyorsun ve senin gibilerin de az olmaması şaka mı?
bir de minik dostum diyor kendini hangi uçta görüyorsa artık
amerika verilerine göre en yüksek kazanan mesleğin kardiyolojisine bile orta halli dedin ya ve sanırım siz dolar milyarderisiniz ve burada hava atmaya çalışıyorsunuz tamam yedik
mühendisler
ortalama da 60bin dolar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2023; 0:50:19 >
-
ek olarak varlıklı insanların oturduğu sitede profların dışında kimse oturamaz demiş nasıl bir hayal aleminde yaşıyorsa arkadaş doktorları fakir ve orta halli sanıyor
ama ankara oturduğum yerde oturanları bir duysa sanırım şoka girerdi
-
yaşça benden ufaksın ona hitaben "minik" dedim yoksa küçümsediğim yok tıp gibi ağır eğitim alanlara saygı duyarım. Başarılı bir çocuksun belli fakat doktor almak salt para için yapılmaz aynı emeği başka şeylere verirsen çok daha kazanabileceğini söylemek istedim.
Zaten girişimci biri değilseniz ve sermayeniz yoksa en mantıklı seçeneklerden biri tıp okumak. devlet garantisi ve maaşları fena değil ama üst sınıfa doktor olarak çıkmak için "en" denen kesimden olmanız lazım. o da artık 45-50 yaşında, her şey mükemmel giderse. Tanıdık doktorlar var iyi kazanıyorlar, elit kesime hitap ediyorlar, plastik cerrahi ve dermatoloji gibi branşlarda güzel paralar var. Yeteneklerinin yanında da PR'ı iyi yapıyor, iş insanı gibi girişkenler. Herkes böyle olamaz.
Ülkede kaç tıp mezunu abd'ye kardiyolog olarak gidebiliyor? Kendi işini yapmak, zengin olmak kolay bir şey değil ama senin örneğin de hayalperestlik.
-
İstanbul ile ankara'nın dinamikleri çok farklı. Ankara'nın en elit semtinde devlette çalışan doktor karı koca oturabilir ama istanbul'un en elit yerlerinde oturamaz. Çayyolu ve incek ankara'nın en elit yerlerinden biri mesela 10-15 milyona villa alabilirsiniz, bunu çoğu 15-20+ sene çalışan doktor çift afford edebilir ama istanbul'daki elit semtlerde villa, rezidans vs. alamaz.
-
yaşça kendisinden ufak olanlar minik diye hitap ediyormuş, sen bunu dışarda hitap et
halen çocuksun diyen laflara bak, nasıl bir hayal aleminde yaşıyorsa uçuyor arkadaş ve insanları yeriyor
------------------
halen tıp okuyanları devlet garantisi sanan biri daha şaka gibi sizin sayınız hiç mi azalmaz şaka mı bu
ve herkesin söylediği estetik branşlarda para var diye klasik bir cümle ama arkadaşın hiçbir şey bilmemesi bundan dolayıdır üzülüyorum sana her şeyi bildiğini sanıyorsun ama aslında hiçbir şey bilmiyon olman
ve herkes gibi klasik girişkenlik lafları ama bu şekilde işler yürümüyor,
----------------------------------------
daha amerikada nasıl hekimlik diploması alındığından bihabersin ve 400bin ortalama içinde haftada 20 saat çalışan yarı zamanlılardan dolayı bu kadar düşük ama bilmiyorsun işte ama her şeyi bildiğini sanıyorsun
dünyada torasik cerrahisi alanında bir numara olan torasik cerrahisi derneğinin yaptığı çalışmada
ortalama tam zamanlı çalışanın kazancının 800bin dolar olduğunu söylüyor
www.sts.orgSurvey-Driven Salary Negotiations Create Thorny Competitive Environment | STShttps://www.sts.org/publications/sts-news/survey-driven-salary-negotiations-create-thorny-competitive-environment
-
sana laf anlatılmaz sanırım 10 milyona ev mi kaldı halen 10 milyon diyor
-
Ara meslekler hariç, bir işte en iyilerdensen zaten milyonlar kazanabiliyorsun, mühendislikte de örnekleri var, milyon dolar kazanan mühendisler olabilir Aşağılayıcı tavrını bırakmadığın için sana daha fazla cevap vermiyorum. Tartışma adabından ve terbiyeden yoksunsun.
-
insanları aşağılayarak yazarken sorun yok ve bunun yanlış bir şey olduğunu söyleyince mi suç
asıl senin terbiyeden yoksun bir insansın, insanlar senden yaşça küçük olabilir ve onlara minik, sen daha çocuksun gibi laflar edemezsin, sana öğretmediler mi bunu
-
kesin bu arkadaş muayeneye gittiğinde de karşıdaki doktora minik dostum, sen daha çocuksun laflar edince doktorlar ona sert çıktığından dolayı onlara okuyarak zengin olamazsın diye egosunu yükseltmeye çalışıyordur
bir bu kesim çıktı, insanların derecelerinin tıpa gittiğini görünce okuyarak zengin olamazsın nokta diye kendi gönlünü rahatlatmaya çalışıyordur
https://m.sabah.com.tr/gundem/2023/08/26/sampiyonlarin-tercihi-tip-fakultesi-oldu
-
Sen herhalde intörnlük yaptığın yerdeki gariban kesimden sandın beni. Neyse blokluyorum. Milletin dediği kadar varmışsın.
-
hadi laga luga yapma ve okuyan insanları küçümseyerek egonu tatmin etme
-
En sevdiğim afrikalı amerikalı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X