Şimdi Ara

Amerika Öğrenci Vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Amerika'da 2 aylık dil eğitimi alacağım ve bu sebeple ABD büyükelçiliğine vize için başvurdum. Hiç bir sebep göstermeksizin red verdiler. Bundan 5 yıl önce de work and travel için başvurmuştum ancak vizemin onaylandığı söylenmesine rağmen, pasaportum kargoyla yollandıktan sonra aracı kurum tarafından vize reddi aldığım söylenmişti. Tüm evraklarım, istenilen belgeler, bankada para, Amerikadaki dil okulundan kabul mektubum vs tam. Ancak yineliyorum hiç bir sebep göstermeksizin red verdiler.

Başına böyle bir olay gelen var mı? Tecrübeli olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Böyle bir durumda nasıl davranmak gerekir? Neden vize reddi aldığımı nereden öğrenebilirim? Hiç bir belge veya döküman veya sözlü bir bildirimde bulunulmadı bana neden vize reddi aldığıma dair. Ne yapmam gerekiyor sizce?

• Tekrar vize görüşmesine gidin lütfen. Ben de kısa süre sonra 6 aylık eğitim için başvuruda bulunacağım. Gelişmeleri takip ediyorum.
  • Oradaki seyahatiniz süresinde ve orda kalacağınız zamanda maddi gücünüzün buna yeterli olup olmadığına inanmamış olabilirler.Geçmişte herhangi bir yasal suçunuz varsa da reddedebilirler.
    Onun dışında Küba'ya giden insanlar kesinlikle ABD'ye giriş yapamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purple -- 9 Temmuz 2013; 21:02:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Oradaki seyahatiniz süresinde ve orda kalacağınız zamanda maddi gücünüzün buna yeterli olup olmadığına inanmamış olabilirler.Geçmişte herhangi bir yasal suçunuz varsa da reddedebilirler.
    Onun dışında Küba'ya giden insanlar kesinlikle ABD'ye giriş yapamaz.

maddi gücümün yetmemesi gibi bir durum söz konusu değil çünkü, kursa ödeyeceğim paranın yaklaşık 10 katı kadar bir meblağı banka hesabında gösterdim. kesinlikle hiç bir yasal suçum yok adli sicil kaydım tertemiz. bu zamana kadar hiç yurtdışına çıkmadım.

ancak sorun şu ki belgelerime dahi bakmadan ret verdiler. anlayamadım neden olduğunu.
  • Amerika öyledir hocam bende alamadım daha önce work and travel ile gidip gelmeme rağmen hesapta tonla para vardı yine bakmadılar hiç :) paran varsa dert etme yeni bi randevu al tekrar git fakat aynı elçiliğe gitme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum zaten evraklarına bakmıyorlar ki .. sen daha oraya gitmeden bence tüm inceleme zaten bitmiş oluyor sebeb göstermek zorunda değiller . tekrar başvuru yapabilirsin ..isim benzerliği bile olabilir yasaklı olan birisiyle ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnny2

dostum zaten evraklarına bakmıyorlar ki .. sen daha oraya gitmeden bence tüm inceleme zaten bitmiş oluyor sebeb göstermek zorunda değiller . tekrar başvuru yapabilirsin ..isim benzerliği bile olabilir yasaklı olan birisiyle ..

peki evraklara bakmadan inceleme nasıl yapılıyor? yani neye göre inceliyorlar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Schengen italya vize başvurusu
    20 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Özel mesajdan da cevaplamıştım. Tekrar görüşmeye gidip ( farklı elçilik de olabilir ) yetkililere Amerika'ya yerleşmek orada yaşamak gibi bir hayalinin olmadığına ikna etmen gerekiyor.. Ağzın biraz laf yapmalı diyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Özel mesajdan da cevaplamıştım. Tekrar görüşmeye gidip ( farklı elçilik de olabilir ) yetkililere Amerika'ya yerleşmek orada yaşamak gibi bir hayalinin olmadığına ikna etmen gerekiyor.. Ağzın biraz laf yapmalı diyorum ben.

bunu deneyeceğim artık. umarım bana inanırlar. zaten yerleşmek gibi bir niyetim yok, geldiğimde burada işim hazır. ingilizce pratik yapmak için gidiyorum. inşallah bu sefer alırım vizeyi.
  • number7 kullanıcısına yanıt
    dostum senin tc kimlik numaranı fbı sisteme girdiğinde emn ol sadece senin değil 7 kuşak sülalenin detaylı bilgilerine ulaşıyorlar. formları doldururken zaten o evraklardaki bilgilerin çoğunu giriyorsun .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.