Şimdi Ara

Amerika'ya en kolay hangi meslekle giderim?(Ciddi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
7.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Metalurjist

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Git deniz piyadelerine katıl.2 yılını körfezde geçir.Abd'ye dönünce de teksas'a yerleş.Viskiler bedava, kızlar gırla.Hayat sana hayat olur o zaman.

Bunu nasıl yaparaz peki? Koşa koşa giderim valla.

bence de fena fikir değil... 4 yıl uni okuyup işsiz gezeceğinize ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

milli body sporcusu ol

olayım olmasına da, sponsor bulmak ayrı dert para kazanmak ayrı dert jay cutler gibi amerika'da değilim ki para kazanayım, burda hangi sporcuya değer veriliyor ki bodybuilding yapan adama verilsin?
  • Spor vs. bursuyla gitmen kolay ama kalıcı bir iş istersen orada ya kasıp Tıbba gireceksin, ordan kasıp sınavı kazanıp Yurtdışına, ya da Bilkent, Boğaziçi Mühendisliklerini kazanacaksın ordan kasarak kendini geliştirerek bir yerlere geleceksin. Başka yolu yok gidersen de sürünürsün orda ki çok örnekleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neytiri

Spor vs. bursuyla gitmen kolay ama kalıcı bir iş istersen orada ya kasıp Tıbba gireceksin, ordan kasıp sınavı kazanıp Yurtdışına, ya da Bilkent, Boğaziçi Mühendisliklerini kazanacaksın ordan kasarak kendini geliştirerek bir yerlere geleceksin. Başka yolu yok gidersen de sürünürsün orda ki çok örnekleri var.

okuduğum okul Sosyal Bilimler Lisesi TM var sadece ve sayılı okullardan tıp okumam imkansız fen dalında berbat durumdayım.
  • ordan biriyle formaliye evliligi yapacaksında nasıl olur bilmiyorum en kolayı bu bence
  • Şu spor bursuyla gitmek kolay diyen arkadaşlar açıklasın da bilelim neresi kolaymış..
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIYAMETT

quote:

Spor vs. bursuyla gitmen kolay ama kalıcı bir iş istersen orada ya kasıp Tıbba gireceksin, ordan kasıp sınavı kazanıp Yurtdışına, ya da Bilkent, Boğaziçi Mühendisliklerini kazanacaksın ordan kasarak kendini geliştirerek bir yerlere geleceksin. Başka yolu yok gidersen de sürünürsün orda ki çok örnekleri var.

okuduğum okul Sosyal Bilimler Lisesi TM var sadece ve sayılı okullardan tıp okumam imkansız fen dalında berbat durumdayım.

O zaman işler değişir tabi, Ama hala imkan var, Yine aynı üniversitelerin Siyaset Bilimi , Uluslararası ilişkiler bölümleri var; Kişisel becerinize daha çok dayalı ama gayet mümkün Amerikaya ulaştırması sizi bu bölümlerin. Ama dediğim gibi, Büyük üniversite olması şart.

@OnrbK

Affedersin de sportif bir yapım olsa 3-5 sene bir dalla uğraşırım, ya da ne bileyim bir müzik aletini çok ilerletirim, istersem meslek lisesinde olayım yine alırım o burslardan birini ki çok kişi tanıyorum öyle cart curttan burs alıp oralarda okuyan. Devletten burs imkanı söylemesini beklersen çok beklersin daha , araştırman lazım,bulmak zor değil ama oturduğun yerde italik fontla yazı yazmakla olmuyor işte.

Ama yok işte yetenek, naparsın derslere abanırsın, senelerin masa başında, test çözmekle geçer, yalnızlıktan kafayı yersin, sosyal hayatın olmaz bir noktaya kadar, sonra kazanırsan adam gibi bir yerleri hayatın ancak o şekilde kurtulur.

Hangisi kolay gerçekten soruyorum şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kissed by Fire -- 22 Aralık 2011; 0:25:10 >

• ordu fikri olabilir bak amerika vatandaşlarını koruyor adamlar işin en iysini yapıyorlar vala askerlik bizde askine biz devlete para vermiyoz bedelli yapmak için :D
  • mornocu ol. havada kaparlar :|
  • quote:

quote:

quote:

O zaman işler değişir tabi, Ama hala imkan var, Yine aynı üniversitelerin Siyaset Bilimi , Uluslararası ilişkiler bölümleri var; Kişisel becerinize daha çok dayalı ama gayet mümkün Amerikaya ulaştırması sizi bu bölümlerin. Ama dediğim gibi, Büyük üniversite olması şart.

@OnrbK

Affedersin de sportif bir yapım olsa 3-5 sene bir dalla uğraşırım, ya da ne bileyim bir müzik aletini çok ilerletirim, istersem meslek lisesinde olayım yine alırım o burslardan birini ki çok kişi tanıyorum öyle cart curttan burs alıp oralarda okuyan. Devletten burs imkanı söylemesini beklersen çok beklersin daha , araştırman lazım,bulmak zor değil ama oturduğun yerde italik fontla yazı yazmakla olmuyor işte.

Ama yok işte yetenek, naparsın derslere abanırsın, senelerin masa başında, test çözmekle geçer, yalnızlıktan kafayı yersin, sosyal hayatın olmaz bir noktaya kadar, sonra kazanırsan adam gibi bir yerleri hayatın ancak o şekilde kurtulur.

Güldüm.Çok kişi tanıdım dediklerinden en az birisini örnek gösterebilir misin burada ? Kanıt istiyorum yani.

Bir yeteneğin olduğunu varsayalım ki gayet normal.Her insan bir spor dalına yatkın olabilir-olmayabilir de-Abd'de çocukları 5 yaş seviyesinden başlatıyorlar çalışmaya.Ülkemizdeki gibi hem eğitim hem spor zorunlu bırakılmıyor.Çocuk ne isterse onu yapıyor.Sen(burada örnek kişi) 15-16 yaşında eğitim hayatını düzene soktuktan sonra kalkıp hadi basketbol oynayayım da burs alayım dersen bir taraflarıyla gülerler sana.Araştır bakalım avrupa genelinden kaç sporcu gitmiş de o kadar kolay da bilmem ne diyebiliyorsun.

Ayrıca sportif bir yapın olsun istersen 10 yıl çalış.Yine gidemeyeceksin amerikaya sporcu bursuyla(12 yaşını geçtiğini varsayıyorum, amaç küçümsemek değil durumu anlatabilmek).

Soru soruyoruz verilen cevaba bak.Gitmiş yazı tipime takmış.Sana ne birader yazı tipimden ? Ayrıca kapak yapıcam diye hırs yapmadan önce yukarıdaki sorularıma yanıt istiyorum.Kişisel tartışmayı sonra yaparız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@OnrbK

Güldüm.Çok kişi tanıdım dediklerinden en az birisini örnek gösterebilir misin burada ? Kanıt istiyorum yani.

Bir yeteneğin olduğunu varsayalım ki gayet normal.Her insan bir spor dalına yatkın olabilir-olmayabilir de-Abd'de çocukları 5 yaş seviyesinden başlatıyorlar çalışmaya.Ülkemizdeki gibi hem eğitim hem spor zorunlu bırakılmıyor.Çocuk ne isterse onu yapıyor.Sen(burada örnek kişi) 15-16 yaşında eğitim hayatını düzene soktuktan sonra kalkıp hadi basketbol oynayayım da burs alayım dersen bir taraflarıyla gülerler sana.Araştır bakalım avrupa genelinden kaç sporcu gitmiş de o kadar kolay da bilmem ne diyebiliyorsun.

Ayrıca sportif bir yapın olsun istersen 10 yıl çalış.Yine gidemeyeceksin amerikaya sporcu bursuyla(12 yaşını geçtiğini varsayıyorum, amaç küçümsemek değil durumu anlatabilmek).

Soru soruyoruz verilen cevaba bak.Gitmiş yazı tipime takmış.Sana ne birader yazı tipimden ? Ayrıca kapak yapıcam diye hırs yapmadan önce yukarıdaki sorularıma yanıt istiyorum.Kişisel tartışmayı sonra yaparız.

Soru soru işaretiyle sorulur, ''..'' bildiğim kadarıyla soruların sonuna koyulan türden bir noktalama değildir. Uygun dilde cevabımı verdim ben, ne yönden üstünüze alınırsanız o sizin bileceğiniz iş. Ayrıca Kanıt olarak Spor bursu almış arkadaşlarımın Tc kimlik numaralarını falan yazayım isterseniz? Kanıt olarak geçerlililiği olur belki. Fazla büyütmenizi önermem o spor bursu işini, dediğim gibi forumlarda bulunabilecek türden bilgi değil çünkü. Gezip saha araştırması yapmanız gerekir. Genelleme yaparak olmaz. Abd'deki çocuklarla alakası yok olayın. Pozitif ayrımcılık denen bir şey var orada. Amerikanın çocuğu zaten oraya başarı getirecek ama sen Türkiyeye değil de Amerikaya başarı getireceksen adamlar sana 20 yıl da burs verir.

• bir arkadaşım 7 aydır abd de. boyacılık sertifikası al gel diyor saatlik ücretleri 30$ falan diyordu ne kadar doğrudur bilmiyorum tabi ama çok iyi para varmış o işte

boyacı olarak gidip öyle kalabilirsin bile al sana bol kazançlı yaşam
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@OnrbK

Soru soru işaretiyle sorulur, ''..'' bildiğim kadarıyla soruların sonuna koyulan türden bir noktalama değildir. Uygun dilde cevabımı verdim ben, ne yönden üstünüze alınırsanız o sizin bileceğiniz iş. Ayrıca Kanıt olarak Spor bursu almış arkadaşlarımın Tc kimlik numaralarını falan yazayım isterseniz? Kanıt olarak geçerlililiği olur belki. Fazla büyütmenizi önermem o spor bursu işini, dediğim gibi forumlarda bulunabilecek türden bilgi değil çünkü. Gezip saha araştırması yapmanız gerekir. Genelleme yaparak olmaz. Abd'deki çocuklarla alakası yok olayın. Pozitif ayrımcılık denen bir şey var orada. Amerikanın çocuğu zaten oraya başarı getirecek ama sen Türkiyeye değil de Amerikaya başarı getireceksen adamlar sana 20 yıl da burs verir.

Uygun dil buysa sinirli halini merak ettim.

''çevremdeki pek çok tanıdığım'' demişsin, bir iki değil.Sanki basit bir bölgesel lig kulübünden burs alır gibi bahsetmişsin.

''Fazla büyütmenizi önermem o spor bursu işini, dediğim gibi forumlarda bulunabilecek türden bilgi değil çünkü'' hem büyütmeye gerek yok, çoğu kişi alıyor diyorsun hemde internette en ufak bir bilgi dahi bulunmuyor.Senin bahsettiğin şekilde gidenler Enes Kanter, Doğuş Balbay, Dirk Nowitzki gibi adamlar.Bu kişiler arkadaşınsa başka tabi.

''Amerikanın çocuğu zaten oraya başarı getirecek ama sen Türkiyeye değil de Amerikaya başarı getireceksen adamlar sana 20 yıl da burs verir.'' bu cevabın geleceğini biliyordum, bahsetmeyi unuttum mesajımda.Konumuz bu değil.

• Gecenin bu saatinde tartışmaya girmeye niyetim de yok şahsen kimseyle. İnanmamakta özgürsünüz. Forum ortamı sonuçta.
  • birşeyden anladıgını sanan ufak veledin tekisin anlasılan mesajlardan ole gozukuyor .abd ye gıtmek ıcın su kesın ıse yarar dıyemezsın biraz sans biraz da dogru yolları denemekten gecer . atıyorum turızm otelcılık okudun . abd de bır otele mesela atıcakısn maılı ırtıbatı kuracaksın ordanda kabul alıp vızeye basvuracaksın . bu basit bır ornek bu tarz yontemlerle olur .
  • Sen ilk önce yurtdışına gidince ne bekliyorsun bunu bilmelisin.

Rahat ve lüks evlerde, farklı ve güzel bir yaşam peşindeysen unut. En basitinden Amerika diyorsan sana şu klibi yollayayım:
    http://www.youtube.com/watch?v=5oioNZSPqRM

Dünyada en iyi yaşayabileceğiniz yer vatandaşı olduğunuz ülkedir.

Lise dönemlerimde Detroit'e gidip elektronik müzik dj'i olmak isterdim bende Abim Amerika'ya gitti de anladık dünyanın nasıl bir yer olduğunu. Amerika'da, Kore gazileri elinde "homeless" yazılı kartonlarla geziyor. Sosyal devlet anlayışı neredeyse yok. Amerikan halkının %60'ı fakirdir. Kaldı ki daha kendi vatandaşına adam akıllı bakamıyor, size mi bakacağını sanıyorsunuz?

Ha, bana sorarsan nasıl giderim diye, şimdiden bunları düşüneceğine dersine çalış derim. Zira adam akıllı bir üniversite kazanamadığın sürece (kaldı ki üniversite'de büyük başarılarda gerçekleştirmen gerek) hiç bir yere gidemezsin.

Yapman gereken tek şey derslerine çalışmak.

• şuan avrupanın birçok ülkesine neredeyse hepsine mesleki uzmanlar arıyolar nedir bu ? kaynakçı tesisatçı mobilyacı vs. ama bunun için sertifikalı eğitim alman gerek birde bazı acenteler vardı aracı sanırım onlar yurtdısındaki şirketlerle bağlantı kurup türkiyede eğitim verdiriyolardı bu arada amerika yerine kanadaya gitmeyi dene bi arkadaş söylüyodu vatandaşlığı daha kolaymış ve ayrıca kanada - amerika zaten sınır ülkeler ve aralarında ayrımda yok diye biliyorum
  • Masa tenisi şampiyonu ol. Amerika olmasa da Çin falan mutlaka kapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Paralı asker olarak belli bir süre onların istediği bir yerde görev yapıyorsun ondan sonra vatandaşlık veriyorlar.

ama ne kadar süreliğine?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.