Şimdi Ara

Amerikada Dil Kursu?Tavsiyelerinizi Bekliyorum :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
23.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EF ( Education First) olan dil okulu hakkındaki tecrübelerimi anlatmak gerekirse,

Açılımı education fisrt olan gözü paradan başka birşey görmeyen dil okuludur. Kaydınızı yapana kadar peşinizden koşarlar, her gün telefon açarlar. Ta ki sizi paketleyip yurt dışına gönderene kadar. Ondan sonra istesenizde ulaşmazsınız, ulaşsanızda cevap alamazsınız sorunuza.

Gelelim vaad ettikleri şeylerin ne kadarını verdiklerine; ilk olarak kaç yaşındasınız bu önemli. Çünkü siz hangi yaş grubundaysanız ona göre EF çalışanları bu okullarımız hep sizin yaşıtınız diyerek sizi geçiştiriyor. Ben kaç defa sormama rağmen bunu Amerikaya geldikten sonra gördüm ki sınıfımda 13-14 yaşında bile çocuk var ve okulun genel yaş ortalaması 17-18'den yukarı değil, hatta çoğunluk 16. Bir nevi ana okulu gibi, burada öğretmenler çocuk avutuyor. Bu yüzden gelmeye karar verdiyseniz ve birilerinin sizi avutmasına ihtiyacınız varsa "Şiddetle" tavsiye ederim EF'e gelmenizi.

İkinci olarak kesinlikle EF'ten yoğun program alıp min 1000 $ çöpe atmayın. Size diyecekler yoğun programı alırsanız şöyle iyi olacak böyle iyi olacak diye. YALAN. Yoğun olmayan programdan tek farkınız 2 ders eksiğiniz. Onun dışında yoğun olmayanlarla aynı sınıfta olacaksınız zaten ve o 2 saat sizin ingilizcenize hiç birşey katmayacak. (1000 $ kardasınız şuan)

Üçüncü olarak EF'ten kesinlikle sağlık sigortası almayınız. Yine bunun için en az 1000 $ isteyecekler sizden. Dışardan 100-200 $ dolara başka bir sigorta yaptırmanız yine sizin karınıza. (etti kar 1800$)

Dördüncü olarak mutlaka aile yanı konaklamayı seçin. Yurtta kalmak için sizden minimum 2500$ istiyorlar 4 kişilik oda için. Kişi sayısı azaldıkça oda da fiyat artıyor doğal olarak. Aile yanında kalmak için ise ekstra bir ücret talep etmiyor EF(buradaki en büyük sıkıntı ise ayarladıkları ev okula uzak olacak ama 1 ay dişinizi sıkın). Her neyse, buraya gelince göreceksiniz 1 ay geçmeden sizi yurda ücretsiz upgrade yapacaklar eğer isterseniz. Para vermeden yurda da geçmiş oldunuz. (ettiğiniz kar oldu min 5000$)

Beşinci olarak gelelim okulun eğitimine; okulda ahım şahım bir eğitim yok. Buraya geldikten sonra toefl ve ielts sınavlarını alırım gibi bir düşünceniz varsa bunu kesinlikle unutun, ALAMAZSINIZ. Bunun için daha ciddi bir okula gitmeniz gerekir.

Altıncı olarak gelelim okulun yemeklerine; yemeklerde bol bol domuz var yerseniz.. Onun dışında menü çeşitliliği çok az, yemekler çok yağlı, sağlıklı hiç birşey yok. Güya meyve çıkıyor ama meyve demeye bin şahit ister, sanki labaratuarda yapılmış gibi görünüyor, tatsız tutsuz. Daha 1 ay geçmeden yemeklerden aşırı derecede soğuyacaksınız, bilginize..

Yedinci olarak EF Türkiye'nin size vize alırken harika bir şekilde yardımcı olmaları. Bu aşamada ofisteki kimsenin birbirinden haberi yok, herkes farklı birşey söylüyor ve onların yönlendirmesiyle büyük ihtimalle ilk başvurunuzda vizeniz red olacak. İlk seferdeki gözlemlerinize göre ikinci sefer almanız daha kolay olacak sizin için ama garantisi yok yine çünkü ilk sefer red yediniz ve vize memuru bunu görüyor sizinle görüşürken..

Sekizinci ve son olarak yurtdışında iken bir sorun yaşarsanız EF Türkiye çalışanlarının hiç umrunda olmayacaksınız.. İlk baştada dediğim gibi ya ulaşamayacaksınız yada ulaşsanız bile sizi sallayıp atacaklar. Çünkü paranızı aldılar ve sizinle işleri bitti. O yüzden gittiğiniz zaman hiç bi sorunla karşılaşmamaya bakın :) Karşılaşırsanızda umarım büyük bir sorun olmaz bu sizin iyiliğiniz için.. :)

Benim diyeceklerim bunlar. Ve bu arada verdiğim fiyatlar 6 veya 9 ay için geçerli olan fiyatlar. Söylediğim karların dışında daha fazla kar etmek istiyorsanız eğer bu okulu tercih etmeyin, paranız cebinizde kalsın.. :)

Washington DC'den saygılar ve sevgiler...

• Merhaba,
    Amerika'da bulunan bir universitenin uluslararasi ogrencilerinden sorumluyum. Dilerseniz programlarla ilgili bilgi verebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaplan ef tarzi yerlere gidecegine universite bunyesinde ki okullari tavsiye ederim. 3.5 ay san diegoda kaldim. Hem kaplan hem ucsd'de okudum. Pm at ayrintilar ixin yardimci olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elisbkn E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Bilgilendirmenizi merakla bekliyorum.

• enihcaM E kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben Amerika' da bir universitenin uluslarasi ogrenciler icin dil egitimi veren bolumunde calisiyorum . Okulumuz bir devlet universitesi ve eger universiteye devam etmek isterseniz Toelf gibi dil sinavina girmeden direkt universiteye kaydinizi yaptirabiliyorsunuz. Okula gelirsen yemeklerinizi Amerikali ogrencilerle yiyip ayni kampuste kalacaksiniz. Ayria univerite de verilen dersleri katilacak bireysel sizinle bire bir ilgilenen tutor lariniz olacak. Okulumuzda 2 farkli program vardir. Birincisi yaz okulu 15-17 yas grubu icin vize almada buyuk avantajlari olan bir program. Digeri de 16 haftalik bir program. Simdilik bunlari yaziyorum. Sorulariniz olursa yanitlayabilirim. Selamlar.
    Merhaba elisbkn
    Ben 29 yaşında özel bir şirkette makina mühendisi olarak çalıyorum. Mesleki olarak kendimi şimdilik geliştirdiğimi düşünüyorum. Fakat eksik olan yönümün dil eğitimi olduğunu düşünüyorum.
    Bu içinde yurtdışında eğitim alarak bu işi halletmek istiyorum. İngilizce seviyem çok iyi değil. Daha önce dil kurslarına gittim (Amerikan kültür gibi).
    daha önce yurtdışına çıkmadım ve bu süreçte 6-9 ay gibi eğitim süreleri için maddi ve manevi olarak yönlendirme yaparsan çok sevinirim.
    Ayrıca bu eğitimi istememin diğer sebebi farklı deneyimler yaşamaktır.
  • Merhaba mailinizi sanirim sistemsel bir sorundan dolayi yeni gordum.Elbette yardimci olurum. Size ulasabilecegim bir email adresi verebilirseniz tum bilgileri oraya gondereyim. Gorusmek uzere. Selamlar.

Selamlar, Türkiye'de 2 farklı dil kursuna gittim ancak hem benim hem de kursun hatalarından dolayı neredeyse hiç berim alamadım.Şimdi NYC'de bir kurs düşünüyorum.Genel olarak üniversite bünyesinde olmasının avantajlarının fazla olduğunu okudum.Bu sebeple tercihim bu yönde olacak.Bu sefer de hangi okul olacağını düşünüyorum.Yaşım 37 ve çalışırken dil öğrenemeyeceğimi geç de olsa anladım.9-12 aylık bir program düşünüyorum.Ancak tabii ki nereden başlayacağım, okul seçme süreçleri, yurt/konaklama imkanları, hatta öcesinde başvuracağım vize vs işlemleri gibi gibi kafamda birçok soru var.Mümkünse, başvurudan başlayıp okula başlayana kadarki stepler hakkında bilgi almak istiyorum.Ayrıca sizin okulunuzun fiyatları ve imkanları hakkında da bilgi rica ederim.Tüm süreçleri kapsayan opsiyonlu bir fiyat sunabilirseniz de memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim, hoşçakalın (metinselimoglu@gmail.com)

• MERHABA 6 AYLIK DİL OKULUNA GİTMEK İSTİYORUM VE DAHA SONRASINDA DA ORADA BİR MÜDDET KALMAYI PİLANLIYORUM BU ARACI FİRMALARDA FİYATLAR ÇOK UÇUK.BANA TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ DİL OKULU VE KALACAK YER SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ ? YAKLAŞIK 3 AY İÇERİSİNDE AMERİKADA OLMAK İSTİYORUM.enisbugraunal@gmail.com
  • Amerika hayalinizi gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan tek şey cesaret mi yok bütçe mi? info@bostondilmerkezi.com adresiyle bize ulaşabilir ve merak ettiğiniz tüm detaylara yanıt bulabilirsiniz. Havaalanı karşılamadan, şehir turuna, hat alma ve ilk okul gününe kadar bütün zorlu süreçleriniz de yanınınızda olmaktan büyük mutlululuk duyacağız. Detaylı bilgi için

Boston DİL MERKEZİ
    Boston Dil Merkezi - Geleceğinize Yön Verin
    BOSTONDILMERKEZI.COM
    bana da yardımcı olursanız sevinirim email adresim talatemreer@gmail.com
  • LEARNING DAILY BASIC ENGLISH

IT TAKES 10 MINUTES A DAY....FREE

https://www.youtube.com/watch?v=ty37vGB05sA
  • Daha önceki süreçte giden arkadaşlar yönlendirme yapabilir misiniz ? Teşekkürler.
  • Vallahi
    ben Virginia eyaletinde dil kursuna gittim. Yasam masraflarinin biraz pahali oldugu soyleniyor ama Amerikanin en guvenli eyaletlerinden birisi Ayrica Washington D.C(Baskent) ve Marylan eyaletlerine cok yakin ve bu ozelligi dil okulu ve yasam kosullari aisindan bol secenekler sagliyor.
  • Bende Academix hakkında ki yorumlarımı iletiyorum sizlere. Amerika'da dil eğitimi almak için araştırma yaptığımda bu firmaya rastladım internette dedim bir görüşmek lazım aydınlanmak lazım gittim taksim şubelerine bana en yakını oydu. Bana bir satışçıdan çok abi gibi yakın davrandılar ve beni tavladılar diyebilirim. Şu an Amerika eğitimi için tüm hazırlıklar ok zamanın gelmesini bekliyorum sizlerede öneriyorum
    www.academix.com.tr
    Amerika Dil Okulları ve Dil Eğitimi Fiyatları | Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık
    https://www.academix.com.tr/yurtdisinda-dil-okulu/amerikada-dil-okulu.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhngkhn

quote:

Orijinalden alıntı: panicx90

Bende Academix hakkında ki yorumlarımı iletiyorum sizlere. Amerika'da dil eğitimi almak için araştırma yaptığımda bu firmaya rastladım internette dedim bir görüşmek lazım aydınlanmak lazım gittim taksim şubelerine bana en yakını oydu. Bana bir satışçıdan çok abi gibi yakın davrandılar ve beni tavladılar diyebilirim. Şu an Amerika eğitimi için tüm hazırlıklar ok zamanın gelmesini bekliyorum sizlerede öneriyorum
    www.academix.com.tr
    Amerika Dil Okulları ve Dil Eğitimi Fiyatları | Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık
    https://www.academix.com.tr/yurtdisinda-dil-okulu/amerikada-dil-okulu.aspx

bu arkadaş firmanın çalışanı. Academix'e sakın gitmeyin. Milletin parasını alıp ortadan kaybolduklarına dair iddialar var

İddaalar derken hocam? Böyle birşey varsa lütfen belgeleriyle ortaya koyar mısınız millette öğrensin çamur ne kadar çabuk atılıyor. Sizde rapor firmaların çalışanı olduğunuz çok net belli oluyor kolay gelsin.

• Merhabalar bende dil eğitimi için Amerika'ya gitmeyi planlıyorum. Kapsamlı bilgi verecek kimse var mı acaba? Kalacak yer ve ekonomik boyutları hakkında herkes farklı şeyler söylüyor. Bilgi kirliliği mevcut bu konuda. Mail adresim tolga_kislak@hotmail.com @enisbkn

• yaza doğru planlıyorum. ama pek bilgi sahibi değilim. alican_yiimaz@hotmail.com yardım ederseniz memnun olurum
  • Merhaba bende yazım sonuna doğru gitmeyi düşünüyorum bir arkadaşımla beraber.Üniversitelerin bünyesinde olan dil okullarının daha faydalı oldugunu okudum konaklama vb işler nasıl oluyor bilgilendirebilirmisiniz aynı zamanda 2 ay gibi bir zaman diliminde gitmeyi düşünüyoruz ücretler nasıl olur? Teşekkür ederim

kayabetul024@gmail.com

• 8 yildir chicagodayim. Evet ilk geldigimde ben de sizin gibi dil kursu icin filan arayislara girmistim. Ef, Kaplan vs. gibi sirketler milyon dolarlik buyuk kurumsal sirketler evet ama inanin iclerini gorseniz hayata kusersiniz. ben burada sadece gorusmek icin gittim o firmalara. gitmez olaydim...Dersleri verdikleri yerler bildiginiz odayi tahtalara bolup kurs odasi yapmislar.Disardaki anlasmali okullari var tabi ama oralara gondermeyip te kendi bunyelerinde de bu hizmeti veriyorlar.1 ay boyunca hergun istisnasiz her seferinde baska musteri temsilcisi tarafindan araniyordum. soyle yapalim boyle yapalim gelin diye. yani gozunuzde fazla buyutmeyin o firmalari. buraya gelip gordukten sonra anliyosunuz zaten neyin ne oldugunu. bahsetmis olduklari okullar sinavsiz alan okullardir.yani herhangi bir diploma notunuza ya da sinav notunuza bakmadan direk parayi ver kaydini ol tarzi okullardir. ve size soyle soyleyeyim chicagodaki en alt tabani birakin onun da altindaki okullar arkadaslar. oradan alacaginiz egitim dil vs. ne egitim ne de dil. gittiginiz zaman zaten goreceksiniz. turkiyede nasil bazı firmalar oto yikamacilar vs. turkmen isci calistirir, onlarin da dil egitimini veren kisiler yani sizlerin derslerinize girecek olan kisiler rus, cinli ya da araptir. ya da 3 yildir buraya yerlesmis gocmendir. onun konustugu dilden siz ne fayda saglayacaksiniz artik o size kalmis bir seydir. sizlere önerim buradaki teknik üni tarzi okullar collage' lere gitmenizdir. american vatandasi belirli bir lisans egitimi alip hoca olmus insanlar ögretmenlerdir.Normal american insaninin brans elde etmek icin gittigi okullardir. sorulariniz filan olursa yardimci olmaya calisirim elimden geldigince... herkese selamlar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.