Şimdi Ara

AMERİKADA TIP OKUMAK İMKANSIZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

burada tam tersi hocam

zaten wfme de az okl tanıyor bildiğim kadarıyla

yani türkyedeki her okul tanınmayacak akredite gibi şeyler ön planda olacak ecfmg için

yani bir ülkedeki tüm tıplar kabul almayacak zaten saçma da olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 19 Mart 2021; 12:17:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

Aynen tanınıyor ve sadece ilk 1000dekiler bu sts' ye başvurabiliyorlar.

https://studyzone.com.tr/yurtdisinda-universite/yok-denklik-yonetmeligi/

ilk 1000 dışındakiler de tıp fakültesine başvuracaksa eğer

2. Dünyada ilk 1000 dışında bir üniversitede eğitim alacaklar için:
    Yurtdışında eğitime başladığınız yıl eğer yukarıdaki sıralamalara göre ilk 1000 dışındaki bir üniversitede eğitim alacaksanız o zaman aşağıdaki koşulları yerine getirmeniz gerekmektedir.
    A. Tıp eğitimi alacaklar için denklik koşulu: 
    Tıp Eğitimine başlayacağınız ilk yıl ÖSYM tarafından yapılan sınavlar neticesinde kendi alanınızda ilk 40 bin öğrenci arasında olmanız gerekmektedir.

yani ilk 40bine girmeleri gerek üniversite sınavında

---------------------------

yanlış anlaşılmasın ilk bindeki üniler direkt başlamıyorlar sts sınavına hak kazanıyorlar

Hocam türkiye de tanınma işinde kafam çok karıştı anlamadım bir sts diyen var bir adam gördüm ben sofya mezunuyum tus’tan 45 üstü alınca pratisyenlik hakkı kazandım falan diye. Eğer yurtdışında okumak isteyenler varsa bir aramalı yökü çünkü internette çok pis bir bilgi kirliliği var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

https://www.ecfmg.org/accreditation//

burada tam tersi hocam

zaten wfme de az okl tanıyor bildiğim kadarıyla

yani türkyedeki her okul tanınmayacak akredite gibi şeyler ön planda olacak ecfmg için

yani bir ülkedeki tüm tıplar kabul almayacak zaten saçma da olur

https://www.ecfmg.org/accreditation//

burada da yazıyor sanırım o attığınız liste şu anda tanınanlar gibi bir şey

• ya şöyle basitçe

ilk 1000de ise stsye girmek için hak kazanıyor (zaten sts tusla aynı sınav 45 i geçerse pratisyenlik için büyük hak kazanıyor ama klinik sınavına girmesi gerek )

ilk binden değilse yksden ilk 40bine girme şartı aranıyor

ikisi değilse başvuramıo hiçbir türlü

• Akreditasyon veya Tanıma Sürecindeki Kurumlar

• 2024'te, tıp fakülteleri hala WFME tarafından tanınan bir akreditasyon kurumu tarafından akreditasyon alma sürecindeyse, bireyler ECFMG Sertifikasyonuna başvurmaya uygun olmayabilir.
    • Benzer şekilde, tıp fakülteleri hala WFME tarafından tanınma sürecinde olan bir akreditasyon kurumu tarafından akredite edilmişse, bireyler 2024'te ECFMG Sertifikasyonuna başvurmaya uygun olmayabilir. Akreditasyon kurumu WFME tarafından tanındığında, okulların yeniden akreditasyon için gerekli olmadıkça yeniden akredite edilmesine gerek olmadığını unutmayın.

https://www.ecfmg.org/accreditation//?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

yok hocam

• quote:

ya şöyle basitçe

ilk 1000de ise stsye girmek için hak kazanıyor (zaten sts tusla aynı sınav 45 i geçerse pratisyenlik için büyük hak kazanıyor ama klinik sınavına girmesi gerek )

ilk binden değilse yksden ilk 40bine girme şartı aranıyor

ikisi değilse başvuramıo hiçbir türlü

Hocam baktım şimdi de evet sadece sts değil bir çok sınav kabule yetiyor tr dışı sınavlardan USMLE-Step 3, PLAB-Part 2, AMC-Clinical examinations, MCCQE-Part2, Arztliche Prüfungen (3 AP, Staats examen) sınavalrı da sts eşdeğeri kabul ediliyormuş. Yurt dışında okuyanlar niye diploma kabul olmuyor diye bu kadar ağlıyor ki anlamadım bir çok yol açılmış zaten.

• onları da geçemiyorlar ki zaten 

• En kolayı sts çünkü baraj puanı çok düşük

• quote:

Akreditasyon veya Tanıma Sürecindeki Kurumlar

• 2024'te, tıp fakülteleri hala WFME tarafından tanınan bir akreditasyon kurumu tarafından akreditasyon alma sürecindeyse, bireyler ECFMG Sertifikasyonuna başvurmaya uygun olmayabilir.
    • Benzer şekilde, tıp fakülteleri hala WFME tarafından tanınma sürecinde olan bir akreditasyon kurumu tarafından akredite edilmişse, bireyler 2024'te ECFMG Sertifikasyonuna başvurmaya uygun olmayabilir. Akreditasyon kurumu WFME tarafından tanındığında, okulların yeniden akreditasyon için gerekli olmadıkça yeniden akredite edilmesine gerek olmadığını unutmayın.

https://www.ecfmg.org/accreditation//?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

yok hocam

benim o cümlenin orijinalinden anladığım okul wfme tarafından tanınma sürecindeyse bizim tarafımızdan kabul edilmez ve okul wfme tarafından kabul alma sürecinde olan bir kuruluş tarafından akredite edildiyse bizim tarafımızdan kabul edilmez

• quote:

onları da geçemiyorlar ki zaten 

Hocam o zaman sts de geçme oranının düşük olması normal çünkğ bu sınavlar tıp fakültesini güzel geçirmiş adamın ve ondan sonra sınava düzgün bir şekilde hazırlanan adamın geçebileceği sınavlar. Bunları yapmayan adam zaten bırak uzman olmayı düzgün bir pratisyen bile olamaz zaten

• Öyle değil hocam  tus sınavına çok benzer uzmanlık sınavına giriyorlar sınav zor yani ondan itiraz ediyorlar

• quote:

Öyle değil hocam  tus sınavına çok benzer uzmanlık sınavına giriyorlar sınav zor yani ondan itiraz ediyorlar

Hocam şey oluyor mu örneğin atıyorum ben hem ilk 1000’de hem de wdoms’da olan bir okuldan mezunun. Tr’de uzmanlık yapmak istiyorum tus’dan da 55 aldım diyelim bu aldığım puanla hem uzmanlığa başlayıp hem diplomamı onaylattırıyor muyum yoksa sadece onaylatmış mı oluyorum

• Yok ilk sta sınavına girmen gerek sonra tusa girmen gerek

• Ama sts den sonra klinik sınav ile stajlarını vermeniz gerek klimikten de elenen çok var

Sonra tus

Ve asistanlık döneminde dr asgari ücret alıyorlar normal doktor maaşı almıyorlar (türkler normal maaş alıyor ama yabancılar asgari)

Uzmanlıkta normale dönüyorlar

Biraz farklı uygulaması var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 19 Mart 2021; 12:49:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.