Şimdi Ara

Amerikada ve dünyada doktorluğun inanılmaz yüksek maaşı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnownBoss

Almanya'nın ekonomisinin büyük bir farkla Türkiye'den iyi olduğunu ben de biliyorum. 9 ay Almanya'da yaşadım ben.
    Burada Almanya ekonomisi daha iyi falan mı yazdım nasıl okuyorsunuz? Sınava gireceksiniz bir de.

Türkiye %20 ekonomiye sahip olup, ortalama 10 bin TL maaş verdiğini ve ortalama 2 bin dolara tekabül ettiğini ben de biliyorum.
    Türkiye'de ki maaşlar çok çok düşük.

Ayrıca Alman doktorlar 10 bin Euro gibi maaş beklerken, bizimkiler para görmedikleri için 10 bin Euroyu duyunca ağızları açık kalıyor, hemen 6 ile çarpıp, 60 bin TL iyi eder diye düşünüyorlar. Oysa Alman doktorların maaşı 10 bin Euro değil, 6,9 bin Euro maaş almakta. Almanya'da yaşayan alanında uzman bir bilgisayar mühendisi 10 bin Euro maaş alırken, doktorların böyle bir maaş alması gerçekten düşük.

Orada bu paralar leblebi gibi. Sıradan bir lise öğrencisi bile deli gibi ülkesini turlayıp, onlarca şehri gezip, yiyip içiyor ve para bize yetmiyor diye yakınıyorlar. Hatta liseden mezun olur olmaz bir çoğu dünya turu yapıyor.

Peki ya bizim burada? elemanlar otobüse binecek param yok, kütüphaneye nasıl gideceğim, kitabın tanesi 50 tl olmuş ne yapacağız diye yakınıyorlar. Liseden çıkar çıkmaz kaçınız dünya turu yaptınız? yapamadık çünkü burası Almanya gibi değil ve burada insanlar fakirliği özümsemiş. 6 bin Euro'yu duyunca ağızları açık kalıyor.

Konu başlığına bakınca bana hepiniz hak vereceksiniz.

Alıntıları Göster
    Almanya'da uzman bir yazılım mühendisi için 10.000 Euro hayalden bile ötedir, doktorun 6000 Euro maaş aldığı Almanya'da senior seviyesindeki mühendisler dahil asla 10.000 Euro maaş alamaz. Almanya'da maaş dengesi ve sosyal devlet çok güçlüdür, böyle uçuk farklar asla olamaz. Hatta bu yüzden Almanya'da üniversite okuma oranı Türkiye'ye göre çok düşüktür çünkü hiçbir Alman 2 bin Euro fark için 3-4 sene hayatını çürütmez onun yerine meslek kurslarına gider, teknisyen tekniker olur.

Almanya'da 10.000 Euro maaşı yazılım sektöründe sadece Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı veya Mühendislik Direktörü seviyesindeki 20-30 yıl mühendislik yapmış sonrasında yöneticiliğe geçen kişiler alır. Google Berlin ofisi dahil bu maaşlara.
    Almanya'da bizzat 2 akrabam yazılım mühendisi, birisi yeni mezun Almanya'da yüksek lisans yaptı ve 2700-2800 Euro maaş ile başladığını söyledi, diğeri 5 sene tecrübeli ve daha büyük bir şirkette çalışıyor 4000-4500 arası maaş alıyor. (İkisi kardeş bu arada)
    Almanya'da 10.000 Euro çok büyük bir para, ciddi bir alım gücü var. Türkiye'deki 10.000 TL den nereden baksak en az 3-4 kat daha yüksek alım gücü var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bravo mükemmel sanki bu mesajı yazınca elime bir şey geçiyor iki yıldır Romanya’da arkadaşım bildiğimi ilettim.Ayrıca kim ne kadar kazanırsa kazansın umrumda değil.Üstelik Romanya’nın avrupa ülkesi olduğunu biliyorum karşınızda aptal varmış gibi muamele etmeyi kendinize hobi yapmışsınız hemen bir hatayı , noksanı kendinize vazife biliyorsunuz ; esas ne demek istediğim açıkça belli sadece diğer ülkeler gibi etkin olmadığını oraya giden türkiye,filistin veya suriye vatandaşlarının buradaki kadar çok kasmadan böyle yaparak gelişmiş avrupa ülkelerinde çalışıp yüksek para kazandıklarını söyledim denklik var mı yok mu senle tartışacak değilim arkadaşımın ablası çalışıyor Almanya'da.Ha bu arada belirteyim ingiltire olması için farklı imiş şartlar artık malum o artık ab’ye bağlı değil ama dur erken oldu , bunu sen yazmalıydın yoksa beni nasıl hatalı göstereceksin.

• legal tender kullanıcısına yanıt
    Hayır arkadaşım 125 k ile Tekirdağ Namık Kemal üni pc müh kazandı 1 hafta okula gitti evraklar tamamlanınca kaydını aldırıp romanyada titu diye bir özel üniye gitti.

• Yorumunu saygı çerçevesinde yazdığın için teşekkür ederim.Yalnız ben yurt dışında okumak istemiyorum.Sadece bildiğimi yazdım kulaktan dolma demen için yüz yüze konuşuyor olup beni biraz tanıman lazım. Ben,arkadaşım ve ablası aynı şeyi yapan Türk arkadaşları olduğu için ve onlar da yapmak istediği için söyledim.Belki ortaokulu Romanya da okumalarının bir faydası olur ama sanmıyorum çünkü liseyi Türkiye’de okudular.Ama belirtmediğim bir şey var dil yeterliliklerini tescillemeleri lazım ve ablası bu yüzden dil sınavlarına giriyordu fakat, arkadaşım da okula girerken dil sınavına girmişti çünkü hem Romence hem de İngilizce tıp var bunlardan birin de okuyabilmek için.

Edit:Bu mesajı yazmadan önce öncüllerinizi tek tek inceleyerek okumadım ama dediklerinizin çoğu arkadaşım ve ablası için aynı.Ben yüzeysel olarak anlarım ama hataya düşüp yanlış anlaşıldım bazıları da dalga geçer gibi mesaj yazmış size tekrar mesajınızı saygı çerçevesinde yazdığınız için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC5F4DF30 -- 13 Şubat 2019; 22:46:20 >

• Ben size şunu söyleyeyim kanadada çalışmış bir tanıdık 70-80bin$ alıyordu emi ki abd de daha çok alıyor olabilirler yani 15-20k yazmışlar ama orada asgari çalışma vs alınmış over time mesai vs uçar o para ki iş ilanı bir sitede min 600k$ garantili neurosurgeon ilanı görmüştüm haftada 40saat ile bu para alınıyorsa yani iyi paralar dönüyor bir Alman müşterimiz de Alman doktorları 15k alıyor demişti hiçbiri uydurma değil istemeyen inanmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    Arkadaşım heriflerin para birimi Euro; dolardan bile daha değerli. Orta sınıf ülkelerde 5 ila 20 kat daha fazla değere sahip para biriminden bahsediyoruz.

• Birim hesabı ancak matematikten anlamayan insanların kullanacağı çok ilkel bir yöntemdir. Maaşları kıyaslamak istiyorsanız alım gücüne bakmalısınız. Bunu yaparken de istisna niteliği göstermeyen ürünlerden hareket etmek mantıklı olacaktır. (Mesela Japonya'da karpuz fiyatına takılmamak)
    numbeo diye bir site var direkt olarak şehirlerin "cost of living" ini kıyaslayabiliyorsunuz.
    Mesela:

Aachen ile İstanbul arasında maaş farkı yüzde 80in üzerindeyken bir çok gider İstanbul'da yüzde elli daha ucuz. Bu demek oluyor ki, iki şehirde de ortalamada yaşayan adam, İstanbul'da daha yoksul bir hayat sürüyor.
    Hele konu, dünya turu yapmak veya ithal ürün almak veya uçak bileti almaya gelince bu alım gücü kıyaslaması tamamen çöp oluyor. O durumda iki tarafa da fiyat aynı, birebir kıyaslamayla kim daha fazla para alıyorsa o kişi bu eylemleri aynı oranda daha kolay yapabiliyor.
    Başka bir mevzu da, minimum gider miktarı... Eğer minimum gider kadar veya biraz daha fazlasını kazanıyorsanız, yaptığınız birikim sıfıra yakın olduğu için hayat kaliteniz ve istediklerinizi gerçekleştirebilme oranınız düşük oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 14 Şubat 2019; 3:51:33 >

• Ben yaptığı sırlamaya göre insanları değerlendirmiyorum ki arkadaşım diye her dediğini doğru kabul eden biri de değilim o yüzden körü körüne onun dediğine hak verecek değilim.Ama dışarıdan bakınca evet 125 k yapan birinin tıp okuması garip duruyor ama dil konusuna katılmıyorum Boğaziçi hazırlıkta okurken yabancı hocamız heyecan yapan bir arkadaşa İngilizce veya başka bir dil öğrenmeyi kafanızda bu kadar büyütmeyin sokaktaki her seviyeden insan kendi dilini gayet iyi konuşabiliyor sonradan öğrenmek tabii ki biraz daha zor ama dil zeka gerektiren bir şey sevmek önemli diyordu.O yüzden objektif bakmadığım noktalar olabilir ama esas amacın bilgi vermekti arkadaşım diye körü körüne her duyduğumu anlatmadım bu arada ilk mesajında tariz sezdiğim için böyle bir mesaj yazdım kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC5F4DF30 -- 14 Şubat 2019; 15:38:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EC5F4DF30

Hayır arkadaşım 125 k ile Tekirdağ Namık Kemal üni pc müh kazandı 1 hafta okula gitti evraklar tamamlanınca kaydını aldırıp romanyada titu diye bir özel üniye gitti.
    denklik alabilmek için aynı bölümü kazanmak gerekiyor ben tıptan bahsettim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.