Şimdi Ara

Amerikada yaşayan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dostum cevaplarsan sevinirim benimde bu cevaplara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LucKK L kullanıcısına yanıt
    bildigim kadari ile cevaplayayim..ama kesin dogrudur diyemem..
    1. calisma iznin olmasi lazim..
    2.garsonluk yaparak iyi paralar kazanabilirsin
    3. bu biraz sans meselesi..sanirim kolay kolay bulamazsin
    4. kredi cekemezsin..araba ucreti 300-400 dolardan baslar
    5.oldukca goreceli bir soru..cevap vermeyeyim
    6 aylik en az 2000-2500 dolar kazanman lazim
    7 asagi yukari 7000-8000 dolar alman gerekir bence
    8. sifir
    9- ogrenci olarak gidebilirsin.
    10 . bilmiyorum
  • Ben de Amerika da yaşamak istiyorum cevaplarsanız biz de yararlanalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EHABERDAR kullanıcısına yanıt
    1-Çalışma izni için belli bir süre kalmam gerekli mi?
    2-Garsonluk saat ücreti nedir ve bahşiş sistemi yaygın mı?
    3- Abd vatandaaşı olmayana bi önyargı varmı işe alma konusunda
    4-300 400 dolara hangi araba var? bulamadım da
    5- Ortalama olarak soruyorum cevabın araştırma yapmamda fikir kaynağı olacak
    6- Bu hangi şehre göre? New york ya da new jersey ya da sf. hepsinde bu para yeterlimi
    7-
    8- Ne göstermem gerekli peki
    9- Öğrenci olarak orda yaşayamıyorum sanırım? Ben temelli gitmeyi düşünüyorum
    10-
  • up up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: LucKK

1-Çalışma izni için belli bir süre kalmam gerekli mi?
    2-Garsonluk saat ücreti nedir ve bahşiş sistemi yaygın mı?
    3- Abd vatandaaşı olmayana bi önyargı varmı işe alma konusunda
    4-300 400 dolara hangi araba var? bulamadım da
    5- Ortalama olarak soruyorum cevabın araştırma yapmamda fikir kaynağı olacak
    6- Bu hangi şehre göre? New york ya da new jersey ya da sf. hepsinde bu para yeterlimi
    7-
    8- Ne göstermem gerekli peki
    9- Öğrenci olarak orda yaşayamıyorum sanırım? Ben temelli gitmeyi düşünüyorum
    10-

https://www.carsforsale.com/vehicle/details/10244509

https://www.carsforsale.com/vehicle/details/10497932

https://www.carsforsale.com/vehicle/details/9717671

https://www.carsforsale.com/vehicle/details/10463054

• quote:

Sorularım şu şekilde

1- Turizm mezunuyum amerikada bu işi yapabilmek için ne gerekli
    2- Turizm yapamazsam ne gibi işler bulabilirim, saati ne kadardır. Örnek verebilirseniz sevinirim
    3- Kimsenin yardımı olmadan iş bulmam ne kadar zordur?
    4- Çoğu yerde araba şart arabasız gidemezsin biyere diyorlar. Başlangıç için en düşük araba ücreti nedir, oraya gider gitmez kredi çekme şansım varmıdır?
    5-İlk 1-2 sene Ev-iş yaparak para biriktirmeyi düşünüyorum. Masrafı en az olan eyalet ve şehir hangisidir?
    6- 5e ek olarak kira,yeme içme,fatura,internet masraflarım ne olur ortalama. (Nişanlımla gidicem 1+1 2+1 ev için, yeme içme de dışarda fiyatlar nedir örneklerle, evde yapsak ne kadar tutar?)
    7- Amerika uçak vize vb hariç, ilk gittiğimde 2 ay iş bulamadığımı farzederek, min. tutarda yanıma ne kadar almam gerekli 2 kişi için?
    8- Vize için verebileceğim belgem pek yok. 1.dereceden olmayan akrabamın tapusunu alsam burda yaşıyorum desem, çalıştığım yerden işe devam edecek diye yazılı kağıt alsam vize ihtimalim nedir? (Tatil için bu)
    9- Green card çıkma ihtimali çok mu düşüktür? Green card dışında yasal bi yol yokmudur?
    10- Diyelim ki bana green card çıktı. Ben 2 sene sonra evlendim. Eşimde otomatik green cardlı oluyormu? Onun için ayrı bi işlem varmıdır yoksa ona da çıkmasını mı bekleyeceğiz?

yardımcı olanlara teşekkürler

1.) tavsiyem yuksek lisans doktora ya da yalandanda olsa bi unive balsayip work and travel ile once bir tartman ve gidis icin en kolay yoldur yeni baslamak icin

2.) saati cok degisiyor isine gore is bulmak her ulkede oldugu gibi buradada zor bir sey, ve birazda irkcilik mevcut

4.) En az $1500e bir araba al arabaya baktirmayi unutma mutlaka sana masraf cikaracak ama daha ucuza alacagin araba cop olur. yeni baslayacagin icin Amerikada kredi isi zor ve kredi verenlere asla guvenme kapitalist duzen seni somurmek sana yalan soylemek sozlesmedeki bir maddeden bahsetmeyerek seni kaziklamak uzere kurulmus..

5.) Masrafi az olan eyaletin geliride az, iyi arastirma yapmalisin, ama soylemeliyimki herkes bu hayallerle gidiyor, Amerikan Dream dedikleri bir `reklam`dan ibaret cogu kisi burada hayal kirikligina ugruyor

6.) eyaletten eyalete sehirden sehire degisiyor bu arastirmayi internetten yapabilirsin bu sorunun cevabini internetten bulamiyorsan Amerikaya gitmek iyi bir fikir olmayabilir

7.) Cok iyi bir konaklama bulabilirsen; sosyal aktivilereden uzak durabilecekseniz 4000-5000 yeterli olur ama her zaman garantiye almakta fayda var 7000-8000 al

8.) Vize isi biraz sans isi ingilizcen iyiyse geri donecegine ikna edersen pek zorluk cikarmiyorlar

9.) Green card cikmasi piyango gibi birsey o kadar cok kisi basvuruyor ki. bu konuda hic bir bilgim yok

• tahago kullanıcısına yanıt
    Cevapların yardımcı oldu teşekkürler ama şunlara da yardım edersen sevinirim.

2-) Saati neye göre değişiyor. Eyatlere göre mi? Çok fark varmı. Yani atıyorum garsonluk bi şehirde 10 bi şehirde 4 dolar alabiliyor gibi? yada 10 a 9 gibi ufak fark mı var? Ben oraya gittiğimde 2 ay sürekli iş arasam bulabilirim sanırım. Burger king, garsonluk vb. bunlara girme ihtimalimin yüksek oldugunu düşünüyorum çünkü gidenler hep böyle işlerde çalışmışlar.
    4-) 1500 dolar ilk gittiğimde çok büyük bi para. Ben gelir yokken bi araba alıp en azından iş bulma ihtimalimi arttırmayı düşünüyorum. ucuza alayım gerekirse 6 ay 1 sene götürsün beni yeter. 400 500 civarı bulunur mu bunlar? Bi de internetten usa car sales diye baktığımda 500 dolara harika arabalar var. Kiralık değil ve hasarı yok. Yüzlerce böyle araç var bunların olayı nedir?
    5-) Ucuz bi kasaba şehir vs bulup orda kalıp arabayla yakın bi şehre gitsem, az masraf çok kazanç oranını tutturabilirmiyim. Bunun için bölge önerin var mı? Yoksa yine nereleri önerirsin gider gitmez ayakkta kalabilmek için?
    6-) araştırmamı yapıyorum sadece sizden de bi fikir almak istiyorum. Atladığım birşey olmasın garantiye alayım diye.
    7-) Dolar mı TL mı bu? Dolarsa 2 ay için 20 bin lira çok fazla değil mi

teşekkürler

• quote:

Cevapların yardımcı oldu teşekkürler ama şunlara da yardım edersen sevinirim.

2-) Saati neye göre değişiyor. Eyatlere göre mi? Çok fark varmı. Yani atıyorum garsonluk bi şehirde 10 bi şehirde 4 dolar alabiliyor gibi? yada 10 a 9 gibi ufak fark mı var? Ben oraya gittiğimde 2 ay sürekli iş arasam bulabilirim sanırım. Burger king, garsonluk vb. bunlara girme ihtimalimin yüksek oldugunu düşünüyorum çünkü gidenler hep böyle işlerde çalışmışlar.
    4-) 1500 dolar ilk gittiğimde çok büyük bi para. Ben gelir yokken bi araba alıp en azından iş bulma ihtimalimi arttırmayı düşünüyorum. ucuza alayım gerekirse 6 ay 1 sene götürsün beni yeter. 400 500 civarı bulunur mu bunlar? Bi de internetten usa car sales diye baktığımda 500 dolara harika arabalar var. Kiralık değil ve hasarı yok. Yüzlerce böyle araç var bunların olayı nedir?
    5-) Ucuz bi kasaba şehir vs bulup orda kalıp arabayla yakın bi şehre gitsem, az masraf çok kazanç oranını tutturabilirmiyim. Bunun için bölge önerin var mı? Yoksa yine nereleri önerirsin gider gitmez ayakkta kalabilmek için?
    6-) araştırmamı yapıyorum sadece sizden de bi fikir almak istiyorum. Atladığım birşey olmasın garantiye alayım diye.
    7-) Dolar mı TL mı bu? Dolarsa 2 ay için 20 bin lira çok fazla değil mi

teşekkürler

2.) Eyalete, sehre, bolgeye ve is yerine hatta tip alip almadigina gore degisiyor bazi yerler saati $3 + tip diyor ama tip guzel geliyor yani para kazanabiliyor calisanlar. Ayni bolgede tipsiz bir is $8 ila $10 arasinda degisirken ayni is eger bolge pahaliysa $12-15e kadar cikabiliyor ama tabi yasamda o oranda pahali oluyor.

Herkes oyle yerlerde calismak istedigi icin is her zaman bulamayabiliyorsun is bulmak dunyanin her yerinde ayni diye dusunuyorum

4.) $400-500 civarinda araba bulabilirsin fakat o arabaya $400-500de masraf yapman gerekir ben $600 dolara kapisi olmayan bir araba bulmustum ve lastikleri degismesi gerekiyordu. $1000 a araba aldim 2 ay sonra motoru yandi :) ne kadar odersen o kadarlik araba bulursun, ve araba tamiri cok pahali sadece iscilik saatlik $150 aliyor

O arabalarin olayi motorunun degismis olmasi, ya da degismesi gerekecek olmasi, bir motorunda maliyeti sana arabadan cok daha pahaliya patlar o yuzden dikkat edilmesi gerek

5.) Evet yapabilirsin, bunun bir ornegi manhattanda is bulup jersey`de yasamaktir ama yorucu olur Amerika o kadar buyuk bir yerki iyi arastirmak lazim.

Cok merkezi bir yer secme kazanci ne kadar iyi diye gidersen hayatta o kadar pahali olur ilk gittiginde is bulamazsan para su gibi akar gider

7.) Basina ne gelecegi hic belli olmaz kendini garantiye almak lazim normalde konaklamani ayarladiysan, araba parani ayirdin, biletlerin hazir, ayda 2000$ ada gecinirsin rahat full wallmartla. ama mesela sana bir araba carpti birisi senin icin 911i aradi ambulans geldi seni hastaneye goturdu masrafi $1000, disciye zaten gitme kanal tedavisi icin Turkiyeye gidis donus bileti al burada yaptir don daha ucuz

4-) ilk gittiğimde zaten çok fazla paraya ihtiyacım olacak bi araba için çok para veremem. araba planlarımda yoktu ama arabasız olmadıgı için mecburen alıcam. ucuza alırım orada kendimi toplayınca iş vb. bulunca düzgününü alırım diye düşünüyorum.
    7-) Konaklama ayda 1000$ desek, 2 ay 2000$+ kişi başı 2000den 4000. 2 ay 2 kişi için 10k$ gerekiyor yani? araba çarpıncada hastaneye gitmeyiz olur biter :D

ayrıca eşyalı ev durumu nedir? pek bulamadım da. yaygın mı bu sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LucKK -- 31 Ağustos 2015; 0:48:40 >
    esyali ev istiyorsan airbnb`ye bakabilirsin, evin bir odasini kiraya verenler var ve guvenilir

Hocam 6k$ etti 2k ev + 2k kisi basi x2 + arabasi var

Arabayi almasanda olur bazi sehirlerde toplu tasima hala bir secenek
    Hocam nişanlım var şimdi tanımadıgım adamın evinde nasıl bırakayım :D tek olsam oda kiralarım da böyle olmaz malesef. ne kadar amerikaya da gitsek içimizdeki türklük eksilmez.
    2k ev için pahalı değil mi internetten 500 e eşyasız normal 1k ya müstakil garajlı olanlardan gayet güzel evler buldum. ama tabi bazısı eşyasız bazısı yarım eşyalı. (buzdolabı vs var mobilya yok)
    full eşyalı gerekirse kasaba da olabilir 1k ya bulabilirmiyim. kasaba buldum şehre gidicem çalışmak için bana bunun örneklerini verebilirmisin. mesela x kasabasında kalabilirsin y şehrinde maaşlar iyi arası 1.5 saat diyebileceğin şeyler varsa ben günde 1.5-2 saat gidiş 2 saat gelişe razıyım. 2 sene full kasıcam yaşım genç, ondan sonra düzenimi kurunca güzelleştiricem herşeyi. planım bu yönde.
    araba konusuna gelince, oraya adım atar atmaz alıcam mecburen. 2.günden iş bakmam lazım çünkü. bu aldıgım araba beni en az 6 ay idare etmeli ki 6 ayda para kasayım gerekirse arabayı değiştiririm.
    ama ilk alacagım araba kesinlikle ucuz olmalı. oranın yerli üretim araba+eski model ucuza bulamazmıyım. yukarda arkadaş linkler atmış mustang var 160 dolara onun ne sıkıntısı var mesela? gözüm mustanglarda değilde şu chevroletin pickup yada eski kasa jipleri ucuz sanırım herkeste ondan var. ne diyosun bu konuya?

hesaplarsak ev hala muamma ama 2k diyelim şimdilik + 2k kişi başı + arabaya da max 1k diyelim = 7k yapar. bu arada kişi başı 2k diyoruz da biz birbirimizden ayrı takılmayı düşünmüyoruz zaten. ya nişanlım da çalışacak iş bulabilirse, ya da normal. yani ben tek kalsam dışardan yerim mecburen pek bişey beceremem kişi başına daha fazla harcarım. ama nişanlım yemek vs yapabildiği için 4k fazla olur mu.

ince hesaplar peşindeyim çünkü yaptığım hesaptan 2-3 k fazla para alıp gidicem. onu yapabilmem içinde burda köpek gibi kasmam gerekli. min. hesap çıkartmak peşindeyim

Airbnb`de evin tamamini verende var, evlerede dikkat et cogu prefabrik isinmayi falanda dusun.

Hocam planlar guzel, fakat bunlarin hepsinden once calisma iznine bak en zoru o, gerisini halledersin

arabayi gormedim ama $160a araba olmaz, gitmiyordur o

Ucuza buldugun arabalar ya 3. vitese gecmiyordur (atiyorum), bazen gaz almiyordur, kapisi tekerlegi yoktur, kayisi kopmustur
    yürüyen bi araba için min fiyat ne önerirsin.

planlar güzelde çalışma izninden de önce green card olayı var. hem çıkma olayı düşük hem de çıktıktan sonra nişanlımla evlenirsem o da otomatik green cardlı oluyormu o var
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.