Şimdi Ara

Amerikadaki Prizler icin???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
10.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar elimde isvecten aldigim Turkiye de sorunsuzca calistirdigim Dell Inspiron 9400 laptop var. 1 hafta sonra amerika yolcusuyum. Bu aleti orada calistirabilmek icin ne yapmam gerekiyor? Adaptor veya ceviricimi almam gerek? Bilen bir arkadas anlatabilir mi? Bir de mumkunse burdan alip gitmek istiyorum ne almam gerekiyorsa, nerden bulurum bu gerekli seyleri?

Yardim lutfen bu konuda epeyce cahilimde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinmert -- 4 Temmuz 2007; 21:57:04 >

• bnm amerıkadan gelen bı tras makınam wardı onu turkıyedekı prızlerde kullanabılmek ıcın prızın ucuna takılabılen ufak bı aparat almıstım sanırım snın ısını de bole bısey gorur
  • Bana tam tersi lazim..ikili bizim fisleri 3 girisli amerikan versiyonuna cevirmek, bugun bir kac yere baktim ama bulamadim...en rahati amerikadan almak ama gidince hemen laptop lazim olacak o yuzden burdan alsam daha kolay olur benim icin...
  • sana sadece şu plastikten olan fiş çeviricisi lazım başka bişi değil.. tüm merkezi elektrikçilerde bulabilmen gerekir.. onun dışında yok voltaj çevirici falan hikaye.. notebookun adaptörü herşeyi hallediyo.. bende amerikada kullandım laptopumu, sorun olmaz yani... hadi ii yolculuklar
  • orada aramaya kalkma bence acil kullanman gerekiyosa burdan bul öyle git arkadaşın dediği gibi genelde elektrikçilerde oluyor bu aparat
  • Notebook adaptörünün üzerinde giriş voltaj aralığına bak. Eğer 110V destekliyorsa basit bir çevirici işini görür. Eğer 110V desteklemiyorsa hasar verebilirsin ve bi transformatör alman gerekir.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Adaptörü kontrol ettim 110V ve 50Hz ü destekliyor. Dediğiniz gibi basit plastik bir ara priz çeviricisine ihtiyacım var. Yarın daha detaylı bakıcam.

Saygılar herkese...
  • Büyük ihtimal destekliyordur da ben gene de söyleyeyim: Amerika'da şebeke 60Hz dir. 50 Hz Avrupa'da kullanılıyor.
  • Buzdolablarının üzerinde de geliyor değişik prizler, aparatla değiştiriliyor en yakın elektronikçiye uğra.
  • iyide amerikada elektrik 110 volt deiğilmi bu açıdan bi farklılık olmaz mı acaba ??
  • burda bulamazsın buyuk ihtimal öyle bi çevirici gidince zaten kolaylıkla bulursun orda sorun olmaz yani gidince de halledebilirsin.
  • gitti gidiyor üzerinden bulabilirsiniz dönüştürücüleri.. "amerikan fiş" yazarak aratmanız lazım..

• Ben resimdeki sol üstteki fotosu olan adaptörü 6 aya boyunca kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. Ankara Japon pazarında 1.5-2 milyon gibi birşeydi.
  • gittigidiyor ile falan hic ugrasmana bile gerek yok amerikaya geldiginde radioshack veya walmart a git conventer dedigin zaman ikisinden de bulabilrsin.. 3-4 dolar fiyati.. ben oyle kullaniyorum
  • konuyu açan arkadaş gidipte dönmüştür bile...
  • hakikaten temmuzun mesajiymis, bosa cevap yazmisiz
    quote:

Orjinalden alıntı: vc over there

konuyu açan arkadaş gidipte dönmüştür bile...
  • öyle demeyin arkadaşlar.. gidecek olanlar içinde kesin çözüm ortaya koymuş olduk.hala çeviriciyi nereden bulabileceğini bilmeyen insanlar var.

bu arada fromelf "radioshack veya walmart" ı oraya gidince hemen nasıl bulacaz yaa..
  • utandım valla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.