Şimdi Ara

**Amerikadan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Neyse bazı üyeleri eğlendiriyorsam o da güzel bir yandan :)
    Burada peşine düştükleri zaman biir çok kişi gibi eğlenmeyecek bir tek kaanturk olur ve ne kadar bana alınsada üzerine düşünsün yeterli olacaktır.
    Google de (gittigidiyor vb satışlarında vergi cazaları) diye bir sürü yazışmalar oldu ve çok insanın canı yandı. Kanunlar var, vergiler konmuş - bunlara görede devlet hareket ediyor. Bizimde şirket açısından eleştireceğimiz çok şey var ama eleştirmekle ve kızmakla kalıyor bazı şeyler.
    Arkadaşı uyarmakla kendi açısından doğru yaptığımı düşünüyorum, gerisi onun bileceği ve beni ilgilendirmeyen bir şeydir.
    İyi Akşamlar dilerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanturk

Bu yazıyı fujifilm için ilerleyen günlerde yenileyeceğim.
    (Beni ö.m den uyaran şahış. burdan güzel güzel yazıp da, ordan dikkatli ol. yazamazsın sen. emir kipi kullanmamanı da ben sana tavsiye ederim. kullandığın dile dikkat et.)

Şimdi iyilikmi yaptım yoksa kötülük mü yaptım, anlam veremedim gerçekten. Bana PM den bir mesaj atın ve tüm yazdıklarımı sileyim ve sizde tekrar satış ilanınızı koyun başlığa. Olsun bitsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

Neyse bazı üyeleri eğlendiriyorsam o da güzel bir yandan :)
    Burada peşine düştükleri zaman biir çok kişi gibi eğlenmeyecek bir tek kaanturk olur ve ne kadar bana alınsada üzerine düşünsün yeterli olacaktır.
    Google de (gittigidiyor vb satışlarında vergi cazaları) diye bir sürü yazışmalar oldu ve çok insanın canı yandı. Kanunlar var, vergiler konmuş - bunlara görede devlet hareket ediyor. Bizimde şirket açısından eleştireceğimiz çok şey var ama eleştirmekle ve kızmakla kalıyor bazı şeyler.
    Arkadaşı uyarmakla kendi açısından doğru yaptığımı düşünüyorum, gerisi onun bileceği ve beni ilgilendirmeyen bir şeydir.
    İyi Akşamlar dilerim...

Açıkçası, her başlığa cevap yazıyorsanız bu tip tepkileri de normal karşılayacaksınız. Sony makine konusu açılıyor, Fuji orada. Biri Canon diyor, hop Fuji orada Yüzünüz eskiyecek vallahi aman diyim

• ozturert kullanıcısına yanıt
    hmmm doğruluk payı olabilir... Makine tercihlerine pek yorum yapmıyorum aslında ama lens ve ekipman da yorum yazıyorum. Birde galeride fırsat oldukça, orada çok yapıcı eleştri yapmak gerekiyor gerçekten ve hangi markayla çekip çekmediğinede bakmıyorum kimsenin.
    Öyle yani
  • Bu foruma Canon Türkiye Merkezi, Nikon Türkiye Genel Müdürlüğü, Olympus Uç Beyliği, Sony Stratejik Araştırmalar Merkezi, Pentax Limited Lensler Promosyon Şefliği, Panasonic Lenslerini Koruma ve Geliştirme Merkezi vs.. gibi kullanıcılar gelse ve açılan başlıklara bu isimlerle yorumlar yazsa bayağı eğleniriz
  • ozturert kullanıcısına yanıt
    Ben nasıl eğlenceli oluyorsam, diğerleriyle birlikte şenlik kesin
    Ama bazı konularda da bilgili kişilerin farklı markalardan burada açık yazması iyi olur. Bence foruma katılım artar ve bazı yanlış tartışılan konular veya cavabı olmayan, verilemeyen sorulara markalar yetkili ve bağlayıcı cevap verir. Başka bir şey- burada yazarken son dönemlerde 5-6 fuji kullanıcısının servisle yaşadığı sorunu çözdüm ve yardımcı oldum. En azından onlara faydam dokundu...
  • fujiyle tanışmam bir konpakt makina almak istemem dolayısıyla başladı.
    araştırdığım zaman diğer markalara göre kendine has sensör ürettiğini öğrendim.
    fujinin hala kendine özğü sensör üretimi devam ediyor zaten son çıkan dslr makinalarındaki
    perfonmanslarından belli. biraz kafa yorup makinadaki hangi özelliklerin fotoğrafa keskinlik,detay,noise
    olarak yansıyacağınıda öğrenince bilgi vermek kolay oluyor. ve yeni makina almak isteyen arkadaşlar
    yardım isteyince elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışmıştık.
    ama ne kadar objektif davransakta bazıları tarafından fujinin elamanı olmam damgasından
    bazılarının itamlarına maruz kalmıştım.

'Fujifilm Türkiye Mrk. merak ettiğim siz fuji'de yetkili birimisiniz? yoksa rumuz öylesinemi?
    yetkiliyseniz'de yetkili değilsenizde benim için hiç bir mahsuru yok tüketici için doğrusunu yapıyorsunuz.
    fuji makina alacak olsam sizden yardımcı olmanızı beklerim. demekki diğer markaların böyle birşeye
    ihtiyacı yok diyede düşünmeden edemiyorum. ama diğer marka makina kullananlarıda rahatsız etmiyor değil.
    onlarda ya rumuz kullanıp yetkili olmayan yada olan bilgili birini bulsunlar ne diyeyim
    kalın sağlıcakla.

• Adam açıktan açığa tehdit etmiş.
  • bak şimdi olmadı burası galatasaraylılar bölümü yazmaman gerekirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

bak şimdi olmadı burası galatasaraylılar bölümü yazmaman gerekirdi.

Gençliğine verelim. Hem de eski bölünmüş taraftarlık dönemleri bitti. Artık bir çok yerde, sokaklarda halkını seven, halkından yana olan duyarlı taraftarları birlikte görebiliyoruz. Galatabahçe, Fenersaray farketmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

bak şimdi olmadı burası galatasaraylılar bölümü yazmaman gerekirdi.

Gençliğine verelim. Hem de eski bölünmüş taraftarlık dönemleri bitti. Artık bir çok yerde, sokaklarda halkını seven, halkından yana olan duyarlı taraftarları birlikte görebiliyoruz. Galatabahçe, Fenersaray farketmez...

jiddi aslında ozturert atıftı tabiki Galatabahçe, Fenersaray farketmez...

ozturert yukarda yorumu.
    Açıkçası, her başlığa cevap yazıyorsanız bu tip tepkileri de normal karşılayacaksınız. Sony makine konusu açılıyor, Fuji orada. Biri Canon diyor, hop Fuji orada Yüzünüz eskiyecek vallahi aman diyim

• quote:

fujiyle tanışmam bir konpakt makina almak istemem dolayısıyla başladı.
    fujinin hala kendine özğü sensör üretimi devam ediyor zaten son çıkan dslr makinalarındaki
    perfonmanslarından belli. biraz kafa yorup makinadaki hangi özelliklerin fotoğrafa keskinlik,detay,noise
    olarak yansıyacağınıda öğrenince bilgi vermek kolay oluyor. ve yeni makina almak isteyen arkadaşlar
    ama ne kadar objektif davransakta bazıları tarafından fujinin elamanı olmam damgasından

'Fujifilm Türkiye Mrk. merak ettiğim siz fuji'de yetkili birimisiniz? yoksa rumuz öylesinemi?
    yetkiliyseniz'de yetkili değilsenizde benim için hiç bir mahsuru yok tüketici için doğrusunu yapıyorsunuz.
    fuji makina alacak olsam sizden yardımcı olmanızı beklerim. demekki diğer markaların böyle birşeye
    ihtiyacı yok diyede düşünmeden edemiyorum. ama diğer marka makina kullananlarıda rahatsız etmiyor değil.
    onlarda ya rumuz kullanıp yetkili olmayan yada olan bilgili birini bulsunlar ne diyeyim
    kalın sağlıcakla.

Sayın netün,
    belirttiğiniz gibi Fuji kendine has sensör üreten ve optik, fotoğraf ekipmanlarında medikal alandan sinemacılığa kadar faaliyet gösteren bir yapı. Ve bütün uzmanlığı görüntüleme ve baskı
    üzerine kurulmuş bir marka. Geçmiş dönemlerde msl Hasselblad X-Pan veya Hasselblad H-4 gibi makineleri üreten bu yapının bir müddet kendi markası altında ileri amatör ve profesyonel alandan
    uzak durarak sadece başlangıç amatör için ürün üretmesi bizi de pek tatmin etmiyordu, çünkü bilgi ve kapasite bugünkü X-E2, X-100, X-Pro1 gibi modellerde görüldüğü gibi çok yüksek.
    Lens konusunda malum, prime lensler konuşuluyor ve profesyoneller tarafından çok beğeniliyor. Bu çizgi bize de keyif veriyor tabi ve ticaret bir yana, tekrar ön sıralarda yer alıyoruz kullanıcıların
    tercihlerinde.

"Objektif davranmak" konusunda, bende çok üzerinde düşünüyorum ve mümkün olduğu kadar makine tercihlerinde yorum yapmıyor ve tavsiyelerde bulunmuyorum. Ancak farklı markaların
    kullanıcıların lens ve ekipman ile ilgili soruları varsa objektif ve tarafsız yorum yapmaya çalışıyorum, nitekim burada yazanlar fotoğrafçılık ile gönül bağı kurmuş insanlar.

Fujifilm Merkez de Foto-Optik-Dijital bölümünün üst düzey yöneticisiyim - Burada yazılanların yetkili ağızdan ve bağlayıcı olması için her hangi birisine yorum yetkisi vermedik şirket bünyesinde.
    Yani burada yazılıp çizilenlerden benim de amacım ekibimiz için dersler çıkarmak ve işleyişimiz hakkında hem bilgi vermek, hem de yeni fikirler üretmek ve eleştirilen aksaklıklar varsa bunları
    düzeltmek. (Bu açıdan DH Forumdan faydalanıyorum) Reklam amaçlı girmem hakkında suçlayanlarda oluyor tabi, ama bu arkadaşların da düşünceleri böyle oluyor, olabilirde....

Ben açık kimlikle yazmayı tercih ettim, çünkü burada bir şirket olduğunu herkesin açık bilmesinde fayda var. Aksi taktirde başka bir nick altında yazmak "kaçak dövüşmek" gibi ve bunu ne
    yazık ki bizim bünyemizden dahi yapanlar olmuştu. (istediğimiz bir şey değildir) - Siz bizim personel değilsiniz Bunu anlardım

Bir üye de burada "Resmi Firmaya yakışmıyor" şeklinde yazmış veya "Koskoca firmanın yaptığına bakın" gibi şeylerde yazılıyor. Ama ben bir yönetici olarak bunu bir "ucuzlamak" gibi görmüyor,
    aksine çok da doğru buluyorum. Evet şirket Dünya çapında 110.000 kişi çalıştırıyor ve burada bir yöneticinin yazması garip gelebilir ama dediğim gibi burada doğrudan kullanıcılarla tartışmak ve
    bu nabzı hissedebilmek apayrı bir şey. Pazar analizleri, danışmanlar, araştırmalar zaten sürekli önümüze geliyor ama burada canlı, kanlı tartışma ve sohbetler var. Bunlar değerli şeyler benim
    için.

Sizin gibi düşünen üyeleri gördükçe de yaptığımın doğru olduğunu düşünüyorum.

• WinteR hocam "ne bileyim ara genel müdüre sor" geldi aklıma

jiddi hocam sülalecek katılıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

quote:

fujiyle tanışmam bir konpakt makina almak istemem dolayısıyla başladı.

kalın sağlıcakla.

Fujifilm Merkez de Foto-Optik-Dijital bölümünün üst düzey yöneticisiyim - Burada yazılanların yetkili ağızdan ve bağlayıcı olması için her hangi birisine yorum yetkisi vermedik şirket bünyesinde.
    Yani burada yazılıp çizilenlerden benim de amacım ekibimiz için dersler çıkarmak ve işleyişimiz hakkında hem bilgi vermek, hem de yeni fikirler üretmek ve eleştirilen aksaklıklar varsa bunları
    düzeltmek. (Bu açıdan DH Forumdan faydalanıyorum) Reklam amaçlı girmem hakkında suçlayanlarda oluyor tabi, ama bu arkadaşların da düşünceleri böyle oluyor, olabilirde....

Ben açık kimlikle yazmayı tercih ettim, çünkü burada bir şirket olduğunu herkesin açık bilmesinde fayda var. Aksi taktirde başka bir nick altında yazmak "kaçak dövüşmek" gibi ve bunu ne
    yazık ki bizim bünyemizden dahi yapanlar olmuştu. (istediğimiz bir şey değildir) - Siz bizim personel değilsiniz Bunu anlardım

Bir üye de burada "Resmi Firmaya yakışmıyor" şeklinde yazmış veya "Koskoca firmanın yaptığına bakın" gibi şeylerde yazılıyor. Ama ben bir yönetici olarak bunu bir "ucuzlamak" gibi görmüyor,
    aksine çok da doğru buluyorum. Evet şirket Dünya çapında 110.000 kişi çalıştırıyor ve burada bir yöneticinin yazması garip gelebilir ama dediğim gibi burada doğrudan kullanıcılarla tartışmak ve
    bu nabzı hissedebilmek apayrı bir şey. Pazar analizleri, danışmanlar, araştırmalar zaten sürekli önümüze geliyor ama burada canlı, kanlı tartışma ve sohbetler var. Bunlar değerli şeyler benim
    için.

Sizin gibi düşünen üyeleri gördükçe de yaptığımın doğru olduğunu düşünüyorum.

Zor bir görev icra ediyorsunuz. Kurumsal bir firmada özellikle de yönetici pozisyonundayken bu sayfaları takip ederken tarafsız kalmak oldukça zor. Daha da kötüsü, sanal ortamın getirdiği sanal güç hissi, sizin gibi reel olarak kurumsal firmadan çalışan ve söz sahibi olan kişilerin doğru yorum da yapsa küçümsenmelerine neden olacaktır.

Yine de tüm riskleri gözönüne alarak, pazarlama ve satış örgütünüz yanında, bizzat forumlardan piyasayı takip ederek, marka algınızı yorumlamanız bence pazara ve kullanıcıya verdiğiniz önemi gösteriyor.

Forum ortamlarında genelde kurumsal kimlikte kullanıcılara rastlanmadığından doğru bilgi ilk ağızdan değil, kullanıcı yorumlarından elde edilir. Ben de önceki mesajlardan birine benzer olarak keşke, Olympus, Canon, Nikon, Pentax kurumsal düzeyde burada temsil edilse diyorum. Ancak dalga geçmek için değil, müşteriye verdikleri önemi göstermeleri açısından. Belki bu sayede nadir bulunan ancak gerçek bilgiye realite kabul edilecek düzeyden ulaşılabilir.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 16 Ocak 2014; 0:03:15 >

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Sayın eiskent,

analiziniz çok doğru. Burada yıllarca yazıp, çizen ve ciddi emek harcayan üyeler mevcut. Benim gibi birisi dediğiniz gibi önemli bir şirketin yöneticisi dahi olsa burada eşit, hatta bazen eşit olmayan şartlarda bir "sanal gücün" karşısında duruyor. Şirket algısı forumda bir tepki yaratıyor ve bu başlıkta da olduğu gibi, benim yazdıklarım aslında arkadaşın gerçekten iyiliği için. 3-5 kuruş kazanacağım diye inanılmaz cezalarla karşı karşı kalan bir sürü kişi tanıdım, okudum, duydum. Bu tür satış yapanları maliye ve kaçakçılık şube her gün tarıyor, tespit ediyor ve devlet mekanizmasını çalıştırıyor. Sonra burada bana karşı tepki oluşuyor ("reel güç" ve şirket mensubu olduğum için) sonrasında ise dalga geçmeler veya eski, yeni bir sürü üyenin verdiği farklı tepkiler var. Yazdıklarıma hak veren netün gibi bir üye "Fujicilikle" suçlanabilir, bundan dolayı belki çok kişide beni haklı buluyorsa da yazmıyor "aman suçlanmayayım" diye. Bir çok kişi özelden mesaj atıyor "haklısınız" diye (ama açık yazmıyor) vs vs

Ama bir gerçek de var ki, burada yazdığım sürece çok değerli kişilerle tanışıyorum ve seviyeli, fikrine değer verebileceğim insanları çok dinlemeye gayret ediyorum. Bazı üyeler burada amacımızı farklı yorumlasa da, amaç burada kimseyi bir şirket olarak alt etmek veya bireye karşı şirketin üstünlüğünü taslamak değil, benim amacım buralardaki tartışmalara girip kavga etmek değil - sorunları tespit etmek ve kendi tarafımızda düzeltecek bir şeyler varsa bunları yapmak. Daha önce de bahsettiğim gibi, herhalde bizim kadar Türkiye de fotoğrafçılık sektöründe ve fotoğrafçılık ile ilgili okullara, derneklere, bireylere vs destekler yapan pek bir marka yoktur. Bu konuda iddialaşmak istemem açıkçası, belki de vardır...ama biz ölçmüyoruz bunu, önemli de değil bizim için. Benim diğer şirket içindeki yönetici arkadaşlarım gibi odaklandığ nokta, veri analizleri, danışman, sektör şirketleri, fuarlar vs değil. Bunları inceliyoruz ama pek de bizi yönlendirmesine izin vermiyoruz. Burada DH Forum gibi diğer forumlardan da önemli bilgiler ve düşünceler alabiliyorum. Bazen tüm günümü teknik servis de geçiriyor ve ürünlerle ilgili sorunları veya işleyişi hızlandırmak için ilgili arkadaşlarla beraber çalışıyoruz. Her tüketici şikayeti mutlaka istisnasız benim mail kutuma gelir ve arkadaşlarımdan bu şikayet hakkında nasıl bir çözüm bulunduğunu bilmek isterim. Bu konuda herkes çok hassas. Gözden kaçan veya mutsuz tüketici olmuyor mu Fuji hakkında ? Elbette oluyor ve benim de tüm gayem bu mutsuz olanların sebeplerini öğrenmek, bana anlatılanı değil, birebir doğru olanı öğrenmek.

Forum ortamında (lütfen kimse yanlış anlamasın, kimseyi suçlamıyorum) bazen çok yorum yapan üyelerin aslında yanlış bilip taşıdıkları bazı bilgiler oluyor ve bu üyelerin yorumu yüksek olduğu için ("sanal güç" oldukları için) pek itiraz edilmiyor. Aslında yazılan yanlış ama "doğru duruyor". Ben 30 yıldır bu sektörde hizmet veriyorum ve amatör olarak da hala fotoğraf çekmesini çok seviyorum ve fotoğraf çeken kişilerle markam hakkında değil, fotoğraf konuşmayı seviyorum. Aslında forumda model, teknik ve markalar çok konuşuluyor (olacakta) ama fotoğrafın kendisi pek konuşulmuyor. İnanılmaz yetenekler var ve burada o yetenekleri açığa çıkararak desteklemeyi daha doğru buluyorum. Fuji, Canon, Nikon gibi köklü ve uzun bir mazisi olan markaların hepsi bilirler ki, bügün benim makinem satılıyorsa, yarın onun, öbür gün diğer markanın modeli satılacaktır. önemli olan fotoğrafçılığın kendisine burası gibi ortamlarda destek vermektir ve daha ileriye taşımaktır. Bridge/DSLR-Like konusunu ben anlatmakta çok zorlanıyorum mesela.. Bridge makineler tüm markalarda satılır ve bu makineler sayesinde aslında bir çok amatör ilerde Dslr veya yüksek kaliteli aynasızlara geçer. Bu konuda Bridge lerin üstlendiği bir "görev" vardır. Ne kompakt dır, ne de dslr ama kullanıcısı yoğundur, çünkü bir "ara aşama" makinesidir... Burada aslında bu konuyu tekrar "kaşımak" için yazmadım, sadece örneklemekti amacım.

Saygı ve Sevgilerimle..

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Aslında zora sokulan bir görev icra ediyor an itibariyle. Sadece bu başlık altındaki yorumlara bakarsak elbetteki bir "küçümseme" algısı görebiliriz. Halbuki bir kaç ay önceki mevzuları bilse idiniz bunun küçümseme olmadığını anlamanız hiç de zor olmazdı.
    Saygılar

Ek: Küçümseme vurgusunu kendi üstüme alındığım için ekleme yaptım.
  • koca firma bir tane çocuğun getirip 3 kuruş kazanacağı makineyle uğraşıyorsa vay ki ne vay.
    ne zamandır bu foruma girmiyordum eğlenceli yer olmuş burası
  • o da emir kulu. kendi yetisince bişeyler yapmaya çalışıyor. belli ki alanında bilgili gorgulu, bunu da kullanamaya çalışıyor, başarıyor da bi nebze. normal. tr.de oldukca normal. ama emir kipi ve ulakaca tavırla olmaz. bana kimse emir kipiyle konusamaz. uyarısında kendince haklı olabilir. ama uyarma yetkisi yok malesef. ha yada uyar,ben başıma geleceğe katlanırım. ağalığa paşalıpa gerek yok.
    ben burda şimdilik bişey yazmıyacagım, vaktim de yok malesef. belki abimiz, arkadasımız yada kardesimiz gercekten iyi niyetle biseyler yazmaya calıştı bilemiyorum o yuzden derinlere inmeye gerek yok.
    ama sunları unutmayın:bu kadar fiyat farkıyla makine satamazsınız tr.de. akıllı tel.llerde her gecen gun profesyonele yakın işler çıkarıyor. o yuzden o fiyatları bir gun mecburen dusueceksiniz. belki 5 sene sonra baska bir iste caliyo olursunuz.
    dışarda fiyatı en uygun olup tr.de en pahalı makineler fujifilm genelde. diğerleri çok az oynuyor. ben fujifilm f750exr getiricem yanımda,güzel makine,altın rengi daha guzel, ha belki kendim kullanırım belki hediye ederim birine. onu bilmem.
    bu arada yasım yarılarda, cocuk falan diyerek mesaj yazmıs bazı uyeler sagolsunlar destek olmak adına. saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanturk -- 17 Ocak 2014; 2:57:23 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.