Şimdi Ara

AMERİKADAN ALDIRACAĞIM ONKYO 805 i BURADA KULLANABİLİR MİYİM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim de söylemek istediğim buydu, trafo yeterince güçlüyle receiverde sorun olmaz, ancak kablolamada çok büyük sorunlar çıkabilir. Onun için trafonun yerini kablolardan uzak bir yere ayarlamak ve iyi bir topraklama yapmak gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teme
    110@60 hz cihaza 110@50 hz verirseniz muhtemelen trafo çıkışında çok az düşük voltaj oluşacaktır, Örneğin 5 volt yerine 4.85 volt gibi. Besleme devreleri gerekli regülasyonu sağlasada birtakım kayıpların olacağı kesin. Beni asıl düşündüren kullanacağınız step down tranformatörün yaratacağı manyetik kirlilik ve uygun güçte trafo bulabilmek. İlanlarda her nekadar 1000 watt 2000 watt rakamları telaffuz edilse de gerçekte bunun dörtte birini ancak verirler. Bunun da en pratik çözümü trafonun ağırlığına bakmaktır, eğer bir trafo 2000 watt ve 3 kg deniyorsa oradan koşarak kaçın . Uygun güçte trafo almazsanız yüksek akım çektiğinizde trafonun çıkış voltajı düşeceğinden seste bozulma veya arıza riski ortaya çıkar.

güzel.
    50hz. deyip geçmemek lazım. şahsi görüşüm manyetik izole ve kapasite en son düşündüğüm şey. neden? çünkü uygun trafo olduğunu düşünelim. düşüren trafo(step down) mevzu olduğunda gucunu hallettik-dikkat çektim-. 110V/50hz verip güce gereksinim duyan, asılan bir yükün-avr- 50Hz. ile ihtiyac duyduğu voltaj da ki düşüklüğü hafife almamak lazım. benim konum onkyo tx-sr875 SMPS besleme değil. çıkışta ki yukun stabilsizliği ile birlikte -volume asıldık diyelim.- peak noktalarda amfinin beslmesi istediği kadar iyi regüle edilmiş olsun ampliyi rahatsız eder.çünkü hem besleme hem çıkış keyifsizlik sınırında dolanıyor. duzgun akım çekip rahatlaymazsa aşırı ısınır.tabri caizse ampli uyuyamaz. merakımda setp down kolaylıkla 60Hz frekans üretip üretemeyeceği?üretir muhakkak. buna dikkat etmek lazımdı. up down trafolar gerilim düşmesinde frekansa salınım yaptırıp normal sinusoidal sinyalden farklı zikzaklı sinyal üretip farkı kapattığı ama sesi bozduğu rivayet edilir ki aslında bu bir gerçek.her ne ise demek istediğim amerikadan cihaz getiriyorsunuz gemiyle aylarca süren yol; uçaklar da ne meretmiş her bi haltı taşır getirirsin amerikadan.şaka demek istediğim bu değil aşırı yuklenmedikten sonra sorun değil.onkyo amfiler beslemede iyidir o yuzden fan koyarlar ben de kusur değildir fanı sevmediğim halde. ama güç olan yerde şehir cereyan frkansınada dikkat etmek lazımdır.
    uğraşamam arkadaşım ben memnunum derseniz bu da bir anlayış yoludur.

• Arkadaşlar Hama'nın indragandi sitesinde aylar önce başlıktaki işe yarayacak evrensel priz seti satılmış.
    Hadi bu seti bulamadık, tek tek olsa bile (yani 3 dişli ve bizimkinden daha farklı iki dişli cin-japonya,okyanusya veya kuzey amerika girisli 220V destekli Türkiye sartlarına uygun ceviricileri nerede bulabilirim?
    Yoksa sipariş üzerine mi yapılıyor?
  • Bir daha üstüne basarak söylüyorum Onkyolar sadece 110V ile çalışıyor ve bunları ancak yüksek watajlı step down transformer ile çalıştırabilirsiniz.

Trafo imalatçıları biraz masraflıda olsa amerikan prizi takabiliyorlar ben karışıklığa mahal vermemek için öyle yaptrdım, ama güö kablosu bildiin monitorlerde bilgisayrda kullanılan güç kablosunun kalını bunun avrupa jaklı olanı nı alıp standard prizli trafoya bağlama imkanı var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

merakımda setp down kolaylıkla 60Hz frekans üretip üretemeyeceği?üretir muhakkak.

Hocam step up yada down hiçbir tranformatör frekans üretmez, sadece voltaj değiştirir, girişte hangi frekans varsa çıkışta da o frekansı alırsınız.

Frekansın trafodaki önemi imalat aşamasındadır, çekirdek büyüklüğü ve sarım sayısı frekansla bağlantılıdır, aynı trafoyu farklı frekansla beslerlerseniz çıkış voltajı değişik olacaktır

Eğer illaki 50hz girip 60 hz çıkış almak isterseniz buna uygun cihazlar var tabii ancak maliyeti receiverden fazla olur.
  • doğru ne verirsen onu alırsın.
    trafo icat olalı...
    kaçıncı yüzyıldayız gelişmişlerini deşmem lazım.
  • merhaba arkadaşlar
    bende amerikadan yamahanın rx-v663 modelini getirttim. getirtirken de bi umutla avrnin multivoltage olma ihtimalini de düşünüyodum fakat maalesef 120volt 60 hz sabit çıktı. avryi bu işlerden anlayan bi arkadşıma gösterdiğimde dönüştürücü almaktansa içindeki trafoyu bi trafo imalatcısına gönderip yeni bi trafo yapmanın daha mantıklı olacağını söyledi ve trafoyu söktük bekletiyoruz. sizce trafo değiştirmek mantıklı bi çözüm olurmu. teşekkürler
  • iyi bir trafocuysa olur elbette.ama cihazın kendi trafo kalitesini yakalaması zor.trafoyu biraz daha güçlü yapıversin usta.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.